16 October 2008

Corporate language.... good one

LEarn abOut ouR boS Language... !!!


1."We will do it" means "You will do it"

2."You have done a great job" means "More work to be given to you"

3."We are working on it" means "We have not yet started working on the same"

4."Tomorrow first thing in the morning" means "Its not getting done"At least not tomorrow!"

5."After discussion we will decide-I am very open to views" means "I have already decided, I will tell you what to do"

6."There was a slight miscommunication" means "We had actually lied"

7."Lets call a meeting and discuss" means "I have no time now, willtalk later"

8."We can always do it" means "We actually cannot do the same on time"

9."We are on the right track but there needs to be a slight extension of the deadline" means "The project is screwed up, we cannot deliveron time."

10."We had slight differences of opinion" means "We had actually fought"

11."Make a list of the work that you do and let's see how I can help you" means "Anyway you have to find a way out no help from me"

12."You should have told me earlier" means "Well even if you told me earlier that would have made hardly any difference!"

13."We need to find out the real reason" means "Well I will tell you where your fault is"

14."Well Family is important; your leave is always granted. Justen sure that the work is not affected," means, "Well you know..."

15."We are a team," means, "I am not the only one to be blamed"

16."That's actually a good question" means "I do not know anything about it"

17."All the Best" means "You are in trouble"

15 October 2008

Anai-anai & Al-Quran

Kebesaran AL-QUR'AN sebagai satu mukjizat Nabi Muhammad S.A.W



Di dalam rumah seorang muslim bernama En. Md. Farooq, penduduk Tappachabutra, Hyderabad, ANAI – ANAI telah memakan sebuah AL-QURAN yg berusia 100 tahun…. keseluruhan kulit naskah Al Qur'an dan kotak yang melindungi AL Quran tersebut telah ROSAK / HAMPIR MUSNAH kerana dimakan oleh ANAI – ANAI termasuklah 'TERJEMAHAN AL QURAN TERSEBUT KE DALAM BAHASA URDU'…..

APA YANG MENAKJUBKAN ialah….anai-anai tersebut
LANGSUNG TIDAK MENYENTUH 'HURUF-HURUF ASAL AL-QUR'AN YG BERTULIS DALAM BAHASA ARAB'…SUBHANALLAAAH !!





Wahai Manusia Sekalian

Petikan ucapan Ustaz Hj. Akil
.
.
Di dalam hidup manusia, yang penting ialah BERKAT.
Bila hidup kita berkat, diri ini akan selamat.
Apabila diri selamat, rumahtangga jadi sepakat.
Apabila rumahtangga jadi sepakat, masyarakat jadi muafakat.
Apabila masyarakat jadi muafakat, negara kita menjadi kuat.
Apabila negara menjadi kuat, negara luar jadi hormat.
Apabila negara luar jadi hormat, permusuhan pun tersekat.
Apabila permusuhan tersekat, pembangunan pun meningkat.
.
.
Apabila pembangunan pun meningkat, kemajuan menjadi pesat.
TETAPI AWAS, apabila pembangunan meningkat, kemajuan menjadi pesat,
kita lihat bangunan naik bertingkat-tingkat.
Ditengah-tengah itu, tempat maksiat tumbuh macam kulat.
Apabila tempat-tempat maksiat tumbuh macam kulat,
KETIKA ITU manusia mula mengubah tabiat.
Apabila manusia telah mengubah tabiat, ada yang jadi lalat ada yang jadi ulat.
Apabila manusia dah jadi ulat, sembahyang makin hari makin liat.
Apabila sembahyang jadi liat, orang baik ada yang bertukar jadi jahat.
Apabila orang baik bertukar jahat, orang miskin pula nak kaya cepat.
Apabila orang miskin nak kaya cepat, orang tua pula nak mati lambat.
Apabila orang tua nak mati lambat, tak dapat minum madu telan jerla minyak gamat.
.
.
Yang lelaki, budak budak muda pakai seluar ketat.
Semua nak tunjuk kuat.
Bila berjudi, percaya unsur kurafat.
Tapi hidup pula yang melarat.
Tali kasut dah tak berikat.
Rambut pun jarang sikat.
.
.
Yang perempuan, pakai mini sekerat.
Suka pakai baju ketat..
Suka sangat menunjukkan pusat.
Hingga tak pedulikan lagi batasan aurat.
Pakai pulak yang singkat-singkat.
Kadang-kadang ternampak benda 'bulat'.
Bila jadi macam ini, siapa lihat pasti tercegat.
Silap gaya jadi gawat, bohsia bohjan lagi hebat.
Duduk jauh berkirim surat.
Bila berjumpa, tangan berjabat
Kemudian pakat lawan peluk siapa erat.
Masa tu, nafas naik sampai tersekat-sekat.
Usah peduli agama dan adat.
Usah takut Allah dan malaikat.
Yang penting apa kita nak buat?
Kita 'bukti' lah kita buat.
.
.
Akhirnya perut kempis dah jadi bulat.
Apabila perut kempis dah jadi bulat,
maka lahirlah pula anak-anak yang tak cukup sifat.
Bila anak-anak tak cukup sifat, jam tu kita tengok bayi dibuang di merata tempat.
MAKNANYA KETIKA ITU, IBLIS MULA MELOMPAT.
Dia kata apa? Habis manusia dah masuk jerat.
Habis manusia telah tersesat.
.
.
Inilah dia fenomena masyarakat.
Oleh itu wahai saudaraku dan para sahabat,
Marilah kita pakat mengingat,
Bahawa dunia hari ini makin singkat,
Esok atau lusa mungkin kiamat,
Sampai masa kita semua akan berangkat!
Berangkat menuju ke negeri akhirat.
Di sana kita akan ditanya apa yang kita buat.
Masa tu, sindri mau ingat.
Umur mu banyak mana mu buat ibadat...?
Zaman muda mu, apa yang telah mu buat...?
Harta benda anta, dari mana anta dapat...?
Ilmu anta, adakah anta manafaat...?
Semoga ianya dapat mengingatkan kita supaya segera meninggalkan maksiat dan memperbanyakkan ibadat. (Petikan ucapan Ustaz Hj. Akil Hayy Rawa)

14 October 2008

You think you are the only one under pressure?

Hahhh tengok ni...korang ingat jer 'Under Pressure'... kite semua ade masalah masing2... So jangan over sangat lar nak tunjuk problem korang tuh...







Aisyeee apsal susah nak nyala ni???




hahhhh baru boleh....











argghhhhh sedapnyer...











ade orang panggil aku ker????











ishhh... ntah sape nak kaco aku tengah layan ni...













p/s: hehehehe... layaannnnnnnnnnnnnnnn...!!!!

its aLL abouT product FroM CHinA

“ How to know if the milk products made in China or Taiwan

With more and more milk products from China and Taiwan having problem. We really got to check where the things are produced. Here is a way to differentiate Taiwan made products and China made products : by looking at first three digits of its Bar Code.

If the 1st 3 digits are 690, 691 or 692 - China made

If the 1st 3 digits are 471Taiwan made

So please spread the words to everyone......

10 October 2008

DrEamiNg


MY DREAMING HANDPHONE...
Aduh... x bisa menahan gelara jiwa...
Berkenan dah ngan HP ni...
Tapi baru kuar...
Mesti mahal lagi...
Buget nak tunggu harga dia jadi RM800 - RM900
X sabar nyer nak tukar HP baru...
Leh aku tukar and gune 2 line lak...
Siap dah buget2 nak beli celcom blue tuh
OK guys... what do u think about my future handphone ni???
best kan... mesti de gak yang pakai camni gak kan..
jom kite tunggu kehadirannya kat market


Brand : Sony Ericson
Model : G705
Dimension : 95 x 47 x 14.3 mm
Weight : 97 gm
Current Price : RM1200 lagi
Extra : 3G, GPS

09 October 2008

Bil Elektrik kite


Ni saje tok knowledge tambahan berkenaan ngan penggunaan barangan elektrik kite kat umah dan tips untuk menjimatkan bil... Rasenyer x salah kalau nak berjimat kan... Kalau bil kurang RM20 leh dapat free gitu jer... sape nak bagi menda free zaman sekarang ni..???
p/s: klu de 20 orang cam aku ni, bankrup TNB tuh...kekekeke

...klik da pic 4 more clearer...

06 October 2008

Dynamic tower of Dubai

CoMes 2 DuBai..
How amazing developing at Dubai...
Don't asked me about the price... =)

[pic 1] [pic 2]
[pic 3]
[pic 4]
[pic 5]
[pic 6]

[pic 7]
[pic 8]

~~aku dah order 1, korang bile lagi??? ~~

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin