28 April 2010

Gedik Geli-Girlz

Segalanya perlu ditukar... Inilah dia akibat teguran yang telah diberikan oleh sahabat ku yang bernama Athirah aka T.am... Betui jugak... Aku pun rase yang same yang dia rase... Akibatnyer aku tukar sikit Nama Baru blog aku ni... Huhuhu... Rasenyer lebih mengancam... Auwww...~~
Aku dah malas nak pikir-pikir lagi dah... And dah muak tengok title N.A.M.A Baru??? tu susah bebenor nak di tukar2... Isk3... Jadi dengan lafaz Bismillah, saya rasmikan nama ini...


G
EDIK Geli- manGirlz

Gediknyerr~~~~ Geli teMAN....

Aku rase kena sangat lar ngan minda dan jiwa aku sekarang... Kegedikan tahap menghoyan... Hehehe... Ape2 pun nama, ape yang penting info yang akan aku taruh dalam ni... Wachaa..~~~

21 April 2010

Sangap ngan Lagu "Yang Terindah"

Ntah lar, ape kes ngan aku ni... Angau beb ngan lagu ni... Pabila lagu ini mengalun2 di PC aku, jiwa aku seolah berguling2 manje di atas katil sambil peluk teddy bear... Kuikuikui... (aksi gedik itu tolong jangan bayangkan)... Aku pun xtau lar, tapi suke sangat ngan lagu ni, merangkap sekali cite AdaMaya yang tengah tayang kat TV3 sane... Memang best beb.... Sweet sangat...

Jangan nak kecoh2, layan sudah...


Yang Terindah - OST AdaMaya

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

13 April 2010

Oh Mama.... Saya Mahu Kahwin..!!!

Ntah nape tibe-tibe mulutku bersiul-siulkan lagu ini... And bile pasang kat You Tube ni, aku pun terangguk2... Sambil tu meng'google' which video yang best di hati aku... Finally aku jumpe lar... Tuan yang upload ni jugak ade blog... Korang leh klik HERE... Kat sana ada banyak koleksi lagu kawen... Leh di simpan untuk di gunakan mase kenduri korang nanti... Hehehehe....

Effort aku ni dah macam dekat jer nak kawen??? Yeke??? i dont think so... Mr Perfect x perfect lagi... And xtau jugak bila dia dah perfect dia nak kat kita lagi or NOT... Itu semua bergantung pada hati dia... But on my side, aku berserah jer... Cinta Sejati akan hadir sendiri pada kita... Itu yang diJANJIkan Allah swt kepada hamba-hamba-Nya...

So layan aje lar... Enjoy...



p/s : Pada yang xtau bile lar nak kawen tuh (note ini termasuklah aku) layan jer lar lagu nih... mane tau leh amek berkat... kekekeke)

08 April 2010

Teringin nak BELI baju ni gak...

Aduhai, teringin aku tengok baju2 ni... Asek terpampang jer kat facebook... Apesal hah wat aku geram....????

Actually aku riso gak kalau beli baju ni... Ni bukan lagi baju Couple, tapi ni baju khas untuk FAMILY... Pakwe pun xdak, inikan pulak suami mahupun anak... Kang kalau aku beli, dikatekan menghoyan pulak... Kalau aku beli untuk mak bapak aku, kang kate buang tebiat... Orang tua mana nak pakai BAJU gedik camni... huhuhu... Kalau aku beli untuk kawan ponpuan aku kang kate aku Lesbian... Adoiyaaa....

And kalau aku beli sekarang ni jugak (dengan penuh elemen kedegilan), macam ni lar jadinya :

1st day - Aku pakai baju bapaknyer
2nd day - Aku pakai baju maknyer
3rd day - Aku pakai baju anaknyer...

Disebabkan pertimbangan ini, aku simpan lar dulu hasrat ini walaupun dalam hati melompat2 nak baju ni gak... Huarrrrggghhh....!!!!!!!

psssttt : Sabor yer Cik Imma...~~~

07 April 2010

Aku Terima Nikahnya...

Akhirnya aku dapat gak memiliki buku ni... Dah lama aim, tapi baru sekarang beli... Alhamdulillah... Aku beli pun secara x sengaja kat TEC tadi... MPH wat diskaun 15% jadi rase rugi kalau x amek peluang nih... Berbekalkan note RM50 saki baki gaji bulan lepas, jadi dapat lar aku beli kedua-dua buku ini dengan harga RM39... Sila simpan resit untuk tolak income tax tahun depan... Wakakaka...


Adakah ini menunjukan aku tengah ......

GATAL???

MENGENYAM???


SANGAP??? (Oppppss ini luar dari kawasan yang sama waktu dengannya)

Tapi yang nyata, aku harap nanti akan datanglah Cinta Sejati buatku yang mana hari2 aku doa akan kehadiranya... Ataukah, Cinta sejati memang dah datang, cume lum masa jer nak bersatu.... Wallahualam... ?!@#%?~/*

Novel Ketika Cinta Bertasbih aku lum abes lagi bace... Ade separuh lagi... Oleh sebab itu, aku xde membaca Buku ini lagi... Pada korang, janganlah tanya komen saya pada buku ini.... Sesungguhnya saya lum bace lagi... Huhuhuhu...

06 April 2010

Mengantuk & Menguap

Salah satu perkara yang sering mengganggu kerjaya kita adalah “MENGANTUK”... Menguap merupakan ciri2 orang yang mengantuk. Sebenarnya ia merupakan gangguan syaitan yang menginginkan kita lalai dengan tanggungjawab yang telah diamanahkan kepada kita.

Maka di sini ingin saya kongsikan tips dari Nabi Shallallaahu ‘alaihi wa sallam untuk menangani gangguan syaitan ketika “MENGANTUK” yang menyerang melalui senjatanya “MENGUAP”.


HADIS TENTANG MENGUAP :

الْعُطَاسُ مِنَ اللّهِ , وَالتَّثَاؤُبُ مِنَ الشَّيْطَانِ , فَإِذَا تَثَاءَبَ أَحَدُكُمْ فَلْيَضَعْ يَدَهُ عَلَى فُيْهِ , وَإِذَا قَالَ : آهْ , آهْ , فَإِنَّ الشَّيْطَانَ يَضْحَكُ مِنْ جَوْقِهِ . وَإِنَّ اللّهَ عز جل يُحِبُّ الْعُطَاسَ , وَيَكْرَهُ التَّثَاؤُبَ

"Bersin itu dari Allah dan menguap itu dari syaitan. Jika salah seorang kalian menguap, maka tutuplah mulutnya dengan tangannya dan jika ia mengatakan `aaah... ' , maka syaitan tertawa di dalam perutnya. Sesungguhnya Allah menyukai bersin dan membenci menguap." (Hadis riwayat. At-Tirmidzi )


Renungan Bersama tentang Menguap...

Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam memberitahu kita bahawa menguap berasal dari syaitan gangguan Syaitan. Oleh itu, apabila kita menguap atau terasa hendak menguap :

a. Berusaha menahannya sedaya upaya.

Sabda Nabi Shallallahu ‘alaihi wa Sallam :

"Apabila salah seorang dari kalian menguap dalam solatnya, hendaklah ia berusaha menahan menguapnya sedaya mampu kerana ia boleh menyebabkan syaitan masuk." (Hadis riwayat. Muslim)


b. Hendaklah kita menutup mulut (samada dengan tangan kiri atau kanan, depan atau belakang, kerana Nabi Shallallaahu ‘alaihi wa sallam tidak menetapkan mana2 bahagian),

Dari Abu Hurairah radhiyallahu ‘anhu, Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam bersabda (maksudnya),

“Jika seseorang dari kalian menguap, maka tutuplah mulut dengan tangannya kerana sesungguhnya syaitan masuk (ke dalam mulut yang terbuka) .” (Hadis Riwayat Muslim)


c. Elak dari mengeluarkan bunyi ketika menguap. Seperti “Haaaaaah” Kerana apabila seseorang itu menguap sambil mengeluarkan bunyi, maka Syaitan akan ketawa. (mungkin sebab tulah ada orang terdengar hantu2 ketawa di banggunan baru ijn :-).


d. Elakkan juga mengangkat suara ketika menguap.

Dari Abu Hurairah radhiyallahu ‘anhu, Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam bersabda (maksudnya),

“Menguap adalah dari Syaitan. Maka apabila seseorang dari kalian menguap, tahanlah (dari menguap) dengan sedaya upaya mungkin kerana sesungguhnya apabila seseorang itu menguap sambil berbunyi “Haaa” maka Syaitan akan mentertawakannya.” (Hadis Riwayat al-Bukhari)


Maka, apabila anda bebas dari gangguan syaitan, anda pasti dapat melaksanakan tanggungjawab anda dengan cemerlang….InsyaAllah

Ehsan dari Fadil Blog

02 April 2010

UTP Family Day

Ya Allah, Ya Rahman....
Akhirnya dapat jugak aku Login my Blog ni... Dari Isnin lalu aku dah try, tapi x dapat... finally, today hari jumaat (berkat Jumaat kot) dapat gak aku memboloskan diri ke duni a blog ku ini.... Alhamdulillah...

Last week aku tersangat lar bz... Bz bukan2 jek... Pas balik dari Ho Chi Minh, asek panas ngan collecting picture from other... Sekali gus aku di timpa demam seminggu...
In the same time, kitorang bz ngan UTP Family day lar plak... Nak kena wat performance... Kena menjalankan latihan intensif sebelum pertandingan... Kekeke... Cikgu asal kami is Shasha... Cikgu tambahan is Kak Herda ngan Afenz... Thanks All.. Memang Gempaq giler lar... Walaupun kalah, tapi ENJOY beb...

Pastu aku bz bahagian Games... Aku incharge untuk Bumble-Bee Games... Semua nak kena settle dalam seminggu... Tumpo... Ngade si Nuar blurr... Aku jugak yang di suruh jadi balaci dia... By the way, Games mase Family Day ni memang lar hampeh gas.... Hangin aku, nasib x terkentot2 mase kat padang ritu... Rase nyesal jer register semo Games... Bengongggggg...!!!!
[Warming up time]

[Games Time]

Bahagian performance start kul 2.30ptg... Tapi disebabkan kami dikenakan mekap ala-ala puteri gunung ledang, jadi shasha suh mekap kul 12.30pm... Klu ikutkan pale otak dia, nak jer suh kami datang 9am, but sorryyyyy ya, kitorang nak enjoy Games dulu (Tapi x enjoy pun)

Memang best sangat aku rase... Inilah pertama kali aku mekap sebegini rupa... Vogue beb...

[M Daud Silau's Group]

[Sabai-sabai's Group]

[Makhluk Tuhan Paling Seksi's Group]

Sesungguhnya, each group kena perfome 3 lagu... 3 lagu ni melambangkan 3 era... Jadi group bumble-bee pilih dis 3 songs..
  1. Cek Mek Molek
  2. Sabai-sabai
  3. Makhluk Tuhan Paling Seksi
Latihan hanya bermula hari Jumaat jam 5ptg... Mase tu baru dah dapat skill... Sampailah Jam 12.30 malam... Jadi hantu menari aku hari tu... Terpeleot tulang belakang ku... Aduhai...

Pas abes Family Day's bz ngan Income Tax lak... Ngade2 tol... Nasib aku x kena... Klu x, mesti hangin aku 1 badan... hohoho....

SEKARANG??? Rilek balik... Just focus on my Lab Session only... But sekarang dapat penyakit baru... Sakit tekak + Hilang suara... Memang sengal rasenya bile lidah ini tidak boleh mengalunkan kata-kata... Sabai... Sabaiiii Imma...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin