31 January 2011

Cekelat House Need Your HELP..!!!

Ini memang lar sejenis desakan dan rayuan kepada kawan2 blogger yang lain... Hik3... Bukan per, Cik Gedik baru memulakan Bisnes Cekelat beliau melalui Cekelat House... Jadi sebagai Syarikat yang baru bertapak di Malaysia ini, kerja-kerja promosi sedang giat di laksanakan... Sane, sini Cik Gedik kembara bagi tujuan promosi (Chewahhh...)

Akan tetapi, Cik gedik sedar bahawa Cik Gedik x mampu untuk mempromosikan Cekelat House sendirian... Jadi Cik Gedik harap sgt agar rakan2 blogger yang lain dapat menyampaikan Iklan yang x seberapa ini di blog kalian... huhuhu.... Rayuan ini di harap dapat di realisasiakan... Dan Hanya Allah yang dapat membalas budi baik kalian... Hehehehe... MySpace

Kepada kawan2 berikut, di arap dapat lar membantu... Huhuhu


Korang xyah susah2... Cik Gedik mengharapkan agar kawan2 leh wat 1 posting berkenaan dengan Cekelat House... Di mana nak mintak korang bubuh poster cekelat house seperti tertera kat atas ni, berserta link kat bawah ni... Huhuhu... Leh yer....

http://cekelathouse.blogspot.com/

Kalau nak tambah ayat2 manis + pujangga untuk pihak Cekelat House, amat2 lar di alu2kan... hehehehe... MySpace

26 January 2011

Cekelat House, Now Opening

Assalamualaikum

MARI.... Mari... Mariiiii...

Jualan sempena Pembukaan Cekelat House....

Setiap pesanan akan mendapat 15% diskaun...
(Tidak termasuk pesanan Door Gift yer...)

Ape lagi, jejom makan Homemade Chocolate dari Cekelat House...


Visit our Website : Cekelathouse.blogspot

19 January 2011

Alahai Pos Laju

Tersebut lah kisahhhhhhhhhh... Alahai Pos Laju..... Kenapa aku story mory kat sini??? Sebabnyer, sy nak tayang kat Mr FA the real choc yang i send for him... And nak story mory kepada my BFF, Cik Huda berkenaan dengan posting Cekelat kerana dia dah rindu ngan Pop Cakes Cekelat House... hik3....
.
.
.
.

Episode 1

.
.
.
.
.
.
.

Episode 2

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Episode 3





Episode 4

Kenangan lalu kepada Love Cekelat ini masih tersemat di hati... X sangke, camtu skali Pos Laju dia watkat my FA cekelat. Sedih sungguh.... Pape pun usaha mengepos tetap diteruskan. Bak kate orang tua2 'Berpantang ajal sebelum maut'....

Chayokkkk kepada Cik Cekelat from Cekelat House


p/s kepada Cik Huda : Adakah anda sudi untuk menjadi bahan eksperimen ku??? Klu ko sudi, nanti aku pos Pop Cake yang ko rindui... Semoga percubaan yang ke-3 ini akan lebih baik dari yang ke-2.... Aminnn...~~~~

13 January 2011

Duit Hantaran



Apakah itu duit hantaran???

Duit hantaran adalah duit yang di HANTAR daripada pihak lelaki untuk diberikan kepada pihak perempuan... Ade orang bahasakan Duit Hantaran sebagai "Belanja Tubuh".. Ade camni... Ade camtu... Rasenyer banyak lagi, cume aku jer x khatam lagi...


Kat PERAK
Normal duit belanjer tubuh dalam range RM7,000 - RM15,000. Ni kategori cam kami lar. Insan2 normal.. Kalau artis tu, "no komen"... Kalau tengok pada angka memang lar nampak besau dan dengan istilah lain "Membebankan pihak lelaki" akan tetapi sedarkah wahai jantan2 yang 'x sedar' di luar sane, bahawasanya duit hantaran tu cover ntah bape kerat jer belanjawan kawen nanti...

Ayam dah naik
.
.
.
Minyak dah naik
.
.
.
Gula dah naik...
.
.
.

Kalau hidang Nasi putih ngan ikan masin pun masih mahal wooo.....

psssst : Bukan niat x bersyukur, just nak remind yang semo dalam dunia ni pakai duit... (kentut jer free... Yuhuuuu)


Sikit Anggaran Belanjawan kawen

Kenduri ........................................................RM5,600 (700 pax)
Pelamin ........................................................RM1,500
Photographer ..............................................RM1,000
Bilik Pengantin ............................................RM500
Door Gift .....................................................RM 1,200
VIP Door Gift.. ..............................................RM500
Hantaran ......................................................RM1,000
Lain-lain .......................................................RM3,000

Total .............................................................RM 14,300


Tengok busuk2 pun dah cecah RM15,000 camtu... Ni anggaran busuk2... Kalau tol2 biasa mencecah lebih RM20,000 dan lebih bagi sesebuah kenduri.... Pendek kate jangan lar cakap hantaran yang baru takat RM8,000 tu sudah "membebankan pihak lelaki"... Awak nak anak dara orang, awak kena usaha. Jangan salahkan perempuan kunun sengaja nak amek kesempatan.... Kalau dah pikir camni, baik jangan kawen...



p/s : Berapakah wang hantaran anda???? Kena share 50% ker??? (Sharing is Caring)

11 January 2011

Udah kembali, pak....

Waduh2, akhirnya, selamat kembali Cik Gedik berserta rakan2 seperjuangan nyer ke tanah air nya yang tercinta... Fuhhhh banyak dugaan dalam perjalanan perjuangan kami kali ni... Memula, kena tipu, pastu jalan cam ketam, pastu the final, muntah2.... Aiseh, kembali susut lar kalau terusan gini... Waduh... waduh... bikin penin kok...

Inilah dia, Cik Gedik sebenarnya baru pulang dari Bandung... Bukan balik dari minum air bandung or makan mee bandung akan tetapi pulang dari Negeri Bandung... Hik3... Tujuan ke sana??? Tujuannye adalah untuk menjelajah bumi Allah yang luas ini lagi ingin menimba pengalaman kehidupan di sana.... Ecececece.... (Ayat power root)

.
.
.
.
.
\/

Pic di atas
: pic seronok + sakit jiwa + sakit kaki...

Pic bawah : penawar akibat kedukaan di atas....

.
.
.
.
.
.
.
\/


Kesimpulan
Bandung & Malaysia x banyak beza, tapi yang nyata Malaysia lebih proper dari sane... I LOVE MALAYSIA.... Muaaahhhh...

Kesimpulan no. 2
Sila bersyukur dengan apa yang ade di negara anda sendiri....

05 January 2011

mY Diaries

Finally dapat jugak menda yang dihajati sejak beberapa bulan yang lalu... Hik3... Bukan kerana Cik Gedik malas mencari, akan tetapi, Cik Gedik x jumpe diary yang berkenan di hati... Ni pun memula x berkenan gak, tapi akibat terlalu kreatif sejak akhir2 ini. Setelah melakukan sedikit pembedahan, tetibe jadi sangat2 suke ngan ini diaries... huhuhuhu... MySpace

Inspirasi koko ini dibawakan khas oleh Sahabat aku iaitu Puan Tiam, di mana beliau menegaskan bahawa diary ini sangat penting... [Wohooooo, aku sudah sangat terpengaruh ngan semo kerja preparation wedding dia yang lalu.... Sangat2 mengujakan aku... Puan Tiam, saya mau cilok lu punya idea bole??????] Jadi adakah kemungkinan diary ini akan berperanan sama seperti Puan Tiam punyer??? Nantikan kemunculannya...


Inilah dia rupa diary aku...
- Hitam
- Plain

Niat hati nak Diary yang de :
- Bulu2
- Kaler Pink
- Siap ade crown lagi...

Akan tetapi harapan ku musnah... Sadis tol... Dah abes pusing 1 Ipoh aku cari... Kalau kat KL maybe ade harapan kot nak jumpe... Dan akibat dah x sabar2 benor nak de diary, rembat jer lar...


Akan tetapi,
Dengan sedikit kelip2 tengok lar hasilnya..... MySpace



Tadaaa......

Perkataan POP ni mmg kacau tol... So Cik Gedik kasi cover baik punyer.... Planning memula nak beli lagi berlian2... Tapi rase membazir jer, baik pakai jer ape yang ade.... Pandai kan..???


Dan inilah hasilnya....


Ini my second diary.... Yang ni fungsi x same dengan kat atas... Tapi yang nyata ia sebuah diary jugak... Disebabkan yang ini udah banyak decoration, jadi aku tampal sikit jer coraknyer....


Yea... Cik Gedik pilih 'R' equal to someone... hohoho.... Walaupun warna pink, tapi tetap nampak cam harimau... Kekekeke

Jeng... jeng... jeng....
Inilah alkisah diary ku... Kebetulan beli awal 2011... Jadi pendek kate tu untuk diary 2011 lar...
Happy writing Cik Gedik...






...SAYA MAU TERBANG...


Ok lar, today my last day keje untuk minggu ni... Hohoho... (Minggu ni keje 2 hari jer) Otak saya sudah terbang melayang2 jer ni.... See u next week, Insyaallah....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin