13 January 2011

Duit Hantaran



Apakah itu duit hantaran???

Duit hantaran adalah duit yang di HANTAR daripada pihak lelaki untuk diberikan kepada pihak perempuan... Ade orang bahasakan Duit Hantaran sebagai "Belanja Tubuh".. Ade camni... Ade camtu... Rasenyer banyak lagi, cume aku jer x khatam lagi...


Kat PERAK
Normal duit belanjer tubuh dalam range RM7,000 - RM15,000. Ni kategori cam kami lar. Insan2 normal.. Kalau artis tu, "no komen"... Kalau tengok pada angka memang lar nampak besau dan dengan istilah lain "Membebankan pihak lelaki" akan tetapi sedarkah wahai jantan2 yang 'x sedar' di luar sane, bahawasanya duit hantaran tu cover ntah bape kerat jer belanjawan kawen nanti...

Ayam dah naik
.
.
.
Minyak dah naik
.
.
.
Gula dah naik...
.
.
.

Kalau hidang Nasi putih ngan ikan masin pun masih mahal wooo.....

psssst : Bukan niat x bersyukur, just nak remind yang semo dalam dunia ni pakai duit... (kentut jer free... Yuhuuuu)


Sikit Anggaran Belanjawan kawen

Kenduri ........................................................RM5,600 (700 pax)
Pelamin ........................................................RM1,500
Photographer ..............................................RM1,000
Bilik Pengantin ............................................RM500
Door Gift .....................................................RM 1,200
VIP Door Gift.. ..............................................RM500
Hantaran ......................................................RM1,000
Lain-lain .......................................................RM3,000

Total .............................................................RM 14,300


Tengok busuk2 pun dah cecah RM15,000 camtu... Ni anggaran busuk2... Kalau tol2 biasa mencecah lebih RM20,000 dan lebih bagi sesebuah kenduri.... Pendek kate jangan lar cakap hantaran yang baru takat RM8,000 tu sudah "membebankan pihak lelaki"... Awak nak anak dara orang, awak kena usaha. Jangan salahkan perempuan kunun sengaja nak amek kesempatan.... Kalau dah pikir camni, baik jangan kawen...



p/s : Berapakah wang hantaran anda???? Kena share 50% ker??? (Sharing is Caring)

7 comments:

n0n0n said...

mahal gler....hahahaha....nsb la aku single lg...xde r nk pening sgt piki nk kawen

C'Chanteque Maness said...

En.Nonon: ape yg mahal??8k mahal ker?? nk bpe jer..2k..Lembu sekor pon xlps abg wei...huhuhu

imma...itu btul..cmne pon mmg akn mcecah 20K..rata2 kwn2 aku yg kawen..sume mcm tuh...duit hantaran yg dberi pon xckup tuk bwat blanje..huhu...so para lelaki tuh..nk ank dara org pndai2 la cr duit..bkn kami nie demand..tp keadaan skrg nie....

tp ade jer yg sharing is caring..almaklum ler nk kawen cpt..hihihi

Imma Yusri said...

nono : tgk ko pun same gak dlm kategori 'x sedar'... wehhhh ce ko tgk buget yg aku wat tu... tu pun dah leh tau betapa byk nyer duit nak gune utk kawen...

huda : betui tu... lembu pun klu x silap aku 2.4k...

tol tu... abg aku kawen ritu pun bapak aku abes dalam 20k... mmg x leh lari dari minumum tu kecuali kawen kat golok... muahahahaha...

C'Chanteque Maness said...

Imma: mmg btul...aku yg duk kg pon..standard rege lmbu 2.4k gak..huhuhu...

Para-para Lelaki sume..Pk2kn la..xkn nk kawen duit Mak Ayah kot..hui..malu la ckit...xkn semua ppuan nk tanggung..kopak mak nyah..!!

n0n0n said...

aik?aku cuma ckp je mahal.....hahaha....tp seriyes aku blm redi pn nk kawen....agak2 dh jumpa calon,baru r cepat2 korek balik semua simpanan...hahahahahaha.....

Cik Cekelat said...

huda : tau xper... cantek lar reminder ko kat laki2 kat luar sane... hehehe..

nonon : ko bkn lum ready, cume lum jumpe jer lagi...

n0n0n said...

hahahahahaha......tepat skali

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin