27 April 2009

BENTENG PERTAHANAN DIRI, KELUARGA DAN HARTA BENDA Part 4

Ayat Berkubu
Aku berlindung dengan Allah daripada syaitan yang direjam. Aku berkubu dengan kubu Tiada Tuhan yang disembah melainkan Allah dan nabi Muhamad RasululLah


CARA
1. Berdiri menghadap kiblat (ke arah barat). Baca ayat ini kemudian tiup sehingga habis nafas ke hadapan sambil menoleh kanan ke kiri.
2. Pusing ke arah kiri (sekarang berdiri ke arah selatan), Baca ayat ini kemudian tiup sehingga habis nafas ke hadapan sambil menoleh kanan ke kiri.
3. Lakukan perkara yang sama untuk arah timur dan utara
4. Berpaling semula ke arah kiblat, baca lagi kemudian tiup kebawah sehingga habis nafas. Baca lagi kemudian tiup kearah atas sehingga habis nafas
5. Akhir sekali (bacaan yang ke-7), baca ayat ini kemudian tarik nafas dan tahan nafas seberapa lama yang boleh kemudian hembus.

********

Ayat Penggerak


Dengan nama Allah, yang tidak memberikan mudarat sesuatu dibumi juga dilangit dan Dia maha mendengar lagi maha mengetahui.

CARA
1. Bila hendak pergi kesesuatu tempat yang berisiko atau merbahaya, atau bermusafir atau balik kampung atau hendak membuat sesuatu perkerjaan yang berisiko atau pulang kerumah daripada melakukan sesuatu perkerjaan yang berisiko, maka baca ayat ini tujuh kali.
2. Jika bacaan tersekat-sekat atau ada gangguan ketika membaca ayat ini, berehat dahulu. Setelah berehat baca lagi sehingga tujuh kali bacaan lancar baru teruskan perjalanan atau perkerjaan tersebut.

22 April 2009

World's Largest Swimming Pool

If you like doing laps in the swimming pool, you might want to stock up on the energy drinks before diving in to this one.

It is more than 1,000 yards long, covers 20 acres, had a 115ft deep end and holds 66 million gallons of water..Yesterday the Guinness Book of Records named the vast pool beside the sea in Chile as the biggest in the world.But if you fancy splashing out on one of your own - and you have the space to accommodate it - then beware: This one took five years to build, cost nearly 1billion and the annual maintenance bill will be 2million.

The man-made saltwater lagoon has been attra cting huge crowds to the San Alfonso del Mar resort at Algarrobo, on Chile 's southern coast, since it opened last month.Its turquoise waters are so crystal clear that you can see the bottom even in the deep end.It dwarfs the world's second biggest pool, the Orthlieb - nicknamed the Big Splash - in Morocco , which is a mere 150 yards long and 100 yards wide. An Olympicsize pool measures some 50 yards by 25 yards.

Chile's monster pool uses a computer- controlled suction and filtration system to keep fresh seawater in permanent circulation, drawing it in from the ocean at one end and pumping it out at the other.
The sun warms the water to 26c, nine degrees warmer than the adjoining sea.
Chilean biochemist Fernando Fischmann, whose Crystal Lagoons Corporation designed the pool, said advanced engineering meant his company could build 'an impressive artificial paradise' even in inhospit able areas.
'As long as we have access to unlimited seawater, we can make it work, and it causes no damage to the ocean.'

06 April 2009

Idea 4 Makan

Saya memang suke makan... So bile perut saya tengah karoke kat dalam ni, so banyak lar idea yang melimpah2 tuk saya cari makan-makan ni.... Ade banyak tempat sebenarnyer... Tapi saya nak cari tempat yang punyai identiti... Ermmmm cerewet kan... Disebalik cerewet tu lar yang timbul idea yang lebih power-power... hehehehe...
.
.
1st place
Mee Udang Kuala Sepetang
.
Memang nak sangat datang sini nanti... Even my colestrol dah tinggi balik & doktor pun dah bising, tapi saya x pedulik... Saya nak pergi sana jugak...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kat sini ade 2 kedai Mee Udang yang dah lame bukak.. Mak Teh & Salleh... Mak Teh dah penah pergi... Tapi Salleh lum lagi... Tungguuuu kehadiranku di sana...

2nd Place
Johnny Steamboat
.
Nak pergi sini lagi.... Addidted so much... Memang layan giler steamboat sini even harganyer memang mahal giler....
.
.
.
3rd Place
Satey Bota
.
Ini lagi 1 trade mark kat Bota... Dah lame aku tau sal ni sebenarnyer... Tapi x penah pergi... Dia dikenali sebagai satey yang sedap + Murah... Sejauh mane kesahihannyer... Nanti kite akan wat preview... Macam mana pun, saya akan ke sana nak makan satey....
.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin