27 October 2010

Sudah abes, terus dilupakan....

Begitulah hakikat idup ini... Sudah abes, terus dilupakan... Tiap2 SEM dah aku lalui... Dan kali ni rase dah x tahan dah.. Nak ngamuk pun ade... Wohohohoho.... (Gelak Cik Huda) Minggu ni aku dah free and release. Lab dah abes nob... Sekarang ni operasi membesorkan badan kat opis. Asek makan + ngadap PC... Makan + ngadap PC... Makan + Ngadap PC... Makan.. bla bla bla bla... Ngadap PC bal bla bla.... Itulah jer lar... Nak tgk equipment, wat per?? Semo in TIP TOP condition (Memuji diri nampak...)

::Dalam usaha membina TUGU peringatan::

Dalam kehidupan kite ni, bile sesuatu aka seseorang tu ade di samping kite, bukan main lagi sayang... Bile dah jauh, tetibe jer hati tu berubah.. Tetibe jer melupakan saat indah bersame... Pewittt..~~~

Owhhh sungguh... Betui2 sungguh. Aku sangat sonok bile layan adik2 aku kat LAB... Siyes suke... Mule2 tu nyampah gak. Tapi bile dah lame2 memang dah timbul rasa sayang (FYI 'sayang' ini prefer between adik & kakak yer.... Not more than dat...)

::Muke ceria 'kot' Puan Syafiqa semasa Compaction test::

Dan yang paling menyengat pas wat TEST Proctor aka Compaction Test... Memandang test ni selalunyer penutup test (Sem dulu2 jer, sekarang ade 4 tambahan test lagi) jadi banyak lar ucapan2 sayang dari diorang.... Ececece, ikhlas ker tu???? hohohoho...

::Gambo ni kalau Tuan Syed nampak naya aku::

Dan selepas detik itu, kemesraan menjadi semakin pudar .... Alaa dah nak nangis ni.. Huk3.... Pudar ker ek??? Idak ler pudar mane. Name aku as 'Kak Imma' diorang menten jer ingat kot sampai konvo... Berani lupe nama akak??? Over jer ayat aku nih... Walhal hakikat yang berlaku x lar sesadis story ini... Sekadar buh maggi secukup rasa bagi menyedapkan cerita... Wehohoho....

::En Apam di atas ini, ada kenangan tersendiri denganku. Selama 3 tahun lebih aku di UTP x pernah kejadian seperti ITU berlaku.... Bukan sekali jer, tapi 3 kali (3 x kot).. TQ Apam::


PESANAN KAK IMMA
Pas lab jangan lupekan kat akak. Ada PAHAM??? Akak ni x penah lupe korang... Walaupun akak memang x ingat korang tu batch yang mane satu (banyak sangat adik... kekeke) Tapi akak tau, korang tu dak Civil Eng... Go go go Civil... Jangan eksen ngan Kak Imma, akak ni berdaulat... hahahahaha.... "Sudah abes LAB, jangan lupakan akak..."
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Di sini AKU nak menunujukan wajah seorang student yang baru aku ketahui blog dia... Nama dia, kena rahsiakan kunun takut gangguan paparazi... Baik En Xhensemtpmacho (macho ker??? cakap jer macho demi nak mengambik hati...)... Nama anda akan menjadi rahsier.... Thanks to Kak Imma sebab fofularkan anda di sini... Wekikikiki...

::En Xhensemtpmacho sedang menayangkan posing yang paling macho di alam semesta::


p/s : Semo gambo sekadar hiasan. Pada muke yang xde, akak mintak maap yer... Dan bukan semo insan2 dalam gambor ni berkaitan 100% dalam story ini. Adik2 lain juga terlibat (Cik Syiqin dan rakan seperjuangan juga ade kena mengena ngan story ini..) Kalau terasa, sila lar datang ke bilik Kak Imma mintak ampun... Kui3....

21 October 2010

Berjurai Air Mate aku...~~~~

Sadis sungguh di hujung bulan ini. Pada kebiasaanyer hujung bulan adalah saat yang paling manis. Akan tetapi, pada bulan ini, SERABUT... Arghhh nyampah aku.... Sedih ni... Aku tengah nangis betui2 ni....

Alkisahnya bermula begini. Last weekend UTP de wat Convo depa yang ke- 10. Pendek katenyer cam bese, aku jadi penyambut tetamu lar (Dalam hati mengharap2 ade prince charming datang bagi bunga... twink~~~ twink~~~) Dan di pendek kan lagi cerita aku terpaksa kerja weekend yang lalu... X balik umah Manjoi pun.... Pada saat ini, ketahanan diri masih kuat dan teguh...

Akan tetapi, pabila masuk keje Isnin yang lalu TETIBE jer Kak Su bagitau yang aku DIJEMPUT untuk join Survey Camp Jumaat sampai Ahad ini.... Aduhhhhhh, berguguran air mata di dalam hati suci ku ini... Giler aku dah plan baik dah aktiviti aku ujung minggu ni... Tup2 kena keje lagi... Ohhhhh mama, tolong daku lari dari sini... Huarghhhhhh...~~~~~


Sepatutnya aku berada di tempat kat ATAS ni...

Last2 aku kena dok berhoneymoon kat tempat bawah ni....

Nak buat ape kat Motel ni??? Ape lagi kalau buat menskodeng manusia di Kampung berkenaan.. Tapi bukan aku k... Adik2 aku yang wat. Aku baik, mane suke skodeng2....


p/s : Bonus... Oh bonus... apsal lar ko x berdampingan dengan ku minggu ni????

11 October 2010

10.10.10

Tarikh tu bukan tarikh aku ataupun kami berlima... Tapi tarikh ni tarikh kawen kawan kitorang Aida... (Ehhhh bukan menda ni nak cakap) Tarikh ni sebenarnya saat yang best kirana menda yang di rancang sekian lama, Alhamdulillah berjalan ngan JAYANYA...
~~BACHELORETTE PATY~~
And yang paling besh, semo happy..... Thanks semo (Wani, Imin, Fana and our special guest Tiam....) Ditambah lagi tema kami pakaian tradisional telah dapat di laksankan... Cik Wani jer failed... Wani, u disturb my heart... kekekeke.... Pasni rasenyer aku leh masuk pertandingan Gadis Melayu kot...

Seperti dalm post sebelumnya iaitu 'Are You Ready' aku ade buh tentative dia sikit.... Sini nak kasi detail punya tentative...


Tentative 1

G Kenduri Aida... (Pic mane????) Maap yer, kena tunggu 2 minggu lagi... Nak amek kat kamera mahal Cik Imin and Cik Tiam...

Tentative 2

Operasi membeli Kek... Pilih Secret Recipes jugak sebab semo bersetuju keatasnya. Pergaduhan tercetus tatkala memilih perisa kek... Aku nak kek pisang... Imin and fana x kisah. Tapi nak Choc Cheese... Cik Pengantin lak nak Indulgence. Disebabkan hari ini hari dia, jadi ikutkan lar.... (Kek pisangggggg...)

Pergaduhan kedua tercetus semasa nak pikir ayat ape nak tulis atas kek... Aku nak 'Bye2 Single'... Diorang xmo 'bye2'... Cessss... Aku kalah lagi... Last2 pilih "Sayonara Single"... Ermmm aku suke... Ade jipun2...

Tentative 3

Ke GM... Nak g karok sane... Sungguh tidak di sangka rupanya hari ni ada cabutan bersempena besday GM ke-18... Adehhh penuh... Agak mencabar perjalanan ketika membawa kek naik ke atas... DUGAAN 1... Dah sampai karok, penuh lak.. Kena tunggu kul 5... Sekarang baru kul 3.45.. Adehhh... DUGAAN 2... Tunggu kat boling... Fana and Imin solat dulu... Aku, Wani, Tiam lepak kat boling.... Tapi kat sini kuat giler bau asap rokok... Fenin aku... DUGAAN 3... Dah kul 5, masuk lar bilik karok... Tup3 org karok x bagi bawak kek. Diorang suh tinggal kat luar... Giler ape kalau karok x dengan kek... Majuk terus.... DUGAAN 4... Mungkin sebab aku dah tunjukan muke hangin so, broder tu iktiarkan lar utk kitorang di izinkan bawak kek ke dalam karok.. Tapi xpat lar bilik family... Just bilik bese yang saiz dia beso sikit dari bese.... RAHMAT... Hehehehe...

Disebabkan ni bukan bilik Family, jadi kena lar pilih lagu kat lobby... Ni 1 hal... Mood mule2 dah ilang dah... Tensen nak pilih2. Kalau tau awal2 idak ler tunggu sampai kul 5 kot... Hampeh... Jadi operasi pilih lagu aku pun x sure bape lame... Dalam setengah jam kot... Akhirnya 30 lagu berjaya menarik perhatian kami... Antara yang akan dilalak kan nanti adalah

Mawarku :: Kini :: Manisnya Senyumanmu :: Sedar :: Selamat Pengantin Baru :: Hey2 Bye2 :: Cinta di Akhir Garisan :: My Heart :: Viva Forever :: Cari Jodoh :: Bertahta di Hati :: Kalau Mencari Teman :: Ayat-ayat Cinta :: Dealova :: Tiada Lagi :: Because You Loved Me :: Berpisah Jua :: Elergi Sepi :: Kau Ku Sayang :: Aku tak Percaya Cinta :: Cinta :: Ceritera Cinta :: Jika Kau Ubah Fikiran :: Joget Siapa Dia :: Dan Sebenarnya :: Ku Pinjam Satu Bintang :: Awan Yang Terpilu :: Memori ::

Giler, Enjoy x hengat biler karok (Aku waras lagi k) Tapi paling obses mestilah bride to be... Xleh nak cakap ape lar.... hahahaha.... Walaupun ade sebijik mic, tapi sakan....

Inilah dia Cik Tiam... Sikit lagi nak tukar status dari 'Cik' kepada 'Puan'... Sebulan jer lagi kot... Dan sebab tu kitorang wat party ni... wohooooooo..... Ati2 yer cik potong kek.... (Agak kiciwa apabila Kek Pisang idaman ku tidak kesampaian ke tekak manis ku ini... sob3...)

Manisnyer abe secret recipes decorate ini.... Ini adalah acara sambil2 mase mengkarok.. Sambil karok, sambil makan kek... Minum air ngan posing.... Cik Bride to be siap menari lagi.... Isk3...

...Enjoy x hengat...

Selamat bertukar status Cik Tiam... Sebelah tu coming soon jer tu... Pas ni lar agaknyer.... Insyaallah... Yang 3 lagi tu, sila ambil angka giliran yer.... kui3....


Tentative 4

Pergi semayang Maghrib


Tentative 5

Lepak makan Asam Laksa yang sedap giler kat Dataran... Yummy.... Bukan senang dapat lepak lima2 skali... Wehooooo... Aku suka hari pada tarikh 10.10.10.... Yabedabeduuuuuuu~~~~


Tentative 6

Balik umah.... Zzzzzzzzz..... (penat siut... Baju raya pakai dari pagi sampai ke malam... Hahahaha...)

08 October 2010

Are You Ready???

Yeahhhh, i'm ready babe...~~~

Jejom kite berparty... Kasi enjoy sebagai status BUJANG... Hanya si bujang2 saja yang leh join... Yang dah tukar status kat FB kepada "Married" tu arap maap yer... Jemputan di tutup.... Dan pada jantinanya "M" dan bukan "F" turut tidak di alu-alukan.. Pendek kate anda kena banned lar... Ini party, adalah privasi... Closed door party... (Main2 buih xdak yer)

Party ini diadakan bersempena Cik T.am yang bakal kawen sebulan lagi. Dan selain itu, ia juga mewakili si bujang2 yang lain yang dah macam nampak bakal pelamin jer tu (Tapi pelamin aku xnampak lagi lor... Imagine rupa bentuk dah ade, cume tukang bayar yg lum muncul lagi...)... Jadi, pendek katanyer, PARTY ini mewakili kami ber5....

Banchelorette Party (Aku salah eja lor... "Bachelorette Party") ni nak wat Ahad ni... Jatuh pada tarikh best :: 10/10/10 :: ... Xsengaja beb... Tarikh Keramat 2010... Orang lain banyak kawen tarikh ni, kitorang wat pasai pada tarikh ini.... Hahahaha... Bile lagi mau menghoyan?????

Sesungguhnya mane aku dapat idea nak wat semo ni??? Ini adalah angkara Cik Selamah Kundang lar... Ape lar... Dia cukup mempengaruhi aku... Aritu diorang wat party ni tuk BFF diorang... Memang nampak cam best... Kekekeke... Hohohoho... I adore you baby... (Jangan nak mengembang2 cik Selamah...)


::Tentatif nanti ::

- Nak g kenduri Puan Aida... (kawan kat TCS dulu)
- Pastu g berparty (Rasier... Xleh cite detail agenda kami... Nanti paparazi kaco)
- Balik xtau kul bape... Malam pekena Char koteaw dulu nak x??? kekekeke...

Okies, kite tunggu lar, gambar2 skandal yang akan di hasilkan ketika pasty nanti... Nak suh Bride to be menari2 lar... hahahaha...

06 October 2010

Redhailah...

Ermmmm hari ni hati dah makin sejuk... Alhamdulillah... Xlarat lar nak wat dosa kering (Asek mengutuk orang jer... huhuhu)... Biar mangkok tu jer yang wat dosa... Dok kapel2 ngan awek baru tu... Pergilah... Aku x heran pun... Prinsip aku sekarang, Aku xmo kapel... Aku lebih mencari hubungan yang diredhai Allah sahaja... Mengikut batas-batas hubungan yang Allah telah tetapkan... Tapi ko xmo.. Ko nak gak kapel2, wat can i say....

Ermmmm lebih baik aku Redha dan bersabar atas ape yang dia dah wat kat aku. Atas pemergian dia dari hidup aku... Cukuplah Allah tempat aku mengadu. Dan akhirnya, aku makin tenang... Alhamdulillah.... Hadis di bawah ini sangat berkesan untuk aku yang 'kehilangan' sesuatu ini.... Huhuhu...

"Siapa saja di dunia ini yang kekasihnya Aku cabut nyawanya, kemudian dengan cubaan yang Aku timpakan ini dia (bersabar dan) mengharap pahalaKu, nescaya akan Aku ganti dengan syurga" (Al-hadith)

Key point dia, mesti BERSABAR... Bersabar yer Cik Imma... Xkan kiamat dunia kalau anda kehilangan si polan itu... Si polan ini... And xluak pun hidup aku bila tanpa dia... Tapi sedih tu tetap ade lar... Fitrah manusia. Xberapa kuat menghadapi ujian... Tapi percayalah, apa yang berlaku, adalah yang terbaik untuk kita...

"Tidaklah seorang mukmin di landa kecemasan, kelelahan dan kesedihan melainkan Allah akan menghapuskan kesalahan-kesalahannya" (Al-Hadith)

Dan jangan ingat kalau kite ni senang lenang jer... Huhahuha gelak besau sane sini tanda Allah tu sayang kite. Tidak semestinya... Berwaspadalah saudara dan saudariku... Dunia ini banyak tipu helahnya...

"Jika Allah menyukai seorang hamba, Dia akan memberikan di hatinya suatu kesedihan yang amat mendalam. Bila Dia membenci seorang hamba, Dia akan menjadikan dalam hatinya seruling kesenangan" (Al-Hadith)

Jadi, redha dan paling penting bersabarlah dengan ujian Allah. Dan apa yang nyata, setiap yang terjadi ada hikmahnya. Apa yang kita hilang Insyallah akan di ganti dengan yang lebih baik. Tunggu saja nikmat Allah swt kerana Allah tidak pernah memungkiri janji...

"Sesungguhnya hanya orang-orang yang bersabarlah yang di cukupkan pahala mereka tanpa balas..." (Surah Az-Zumar ayat 10)

Pas bebel2 nak nyanyi jap... Sangat suke lagu ini... Lagu Ketulusan Hati by Marshanda... Penyanyi ni bukan jenis pakai tudung. Tu yang aku x kuasa buh video klip dia... Tengok layout udah ler... Hehehehe...



Aku suke Syair ini... Ditulis oleh Zuhair dalam kitab Harim

Kau akan melihat sendiri keceriaan wajahnya
Jika kau bertemu dengannya
Seolah kau memberikan kepadanya sesuatu
Yang kau sendiri memerlukannya...

p/s : Pasni, ceria balik na.... Cheer up... (^o*)v

04 October 2010

Tak kan pohon Bergoyang, Kalau tak de Angin

Pepatah kat atas ni memang fofular sampai sekarang... Pepatah ni kire same taraf lar fofular dia ngan pepatah lain cam " Kalau dah jodoh xkan kemana", "Sape makan cili, dia yang pedas", " Xkan lari gunung dikejar" and macam2 lar jugak. Pendek kate pepatah2 ni selalu lar jugak menjadi siulan kite... kekekeke...

Okies... Aku bukan nak wat kelas BM ni.. Nak tumpukan pada pepatah "Tak kan pohon bergoyang, kalau xde angin"... Nape aku nak pilih pepatah ni??? Sebabnya pepatah ni ade related ngan hidup aku tatkala ini... Pandai orang dulu2 wat pepatah untuk aku... kekekeke... tenkayu... (*o^)v

Xkan kite happy kalau kite x gembira???
Xkan kita lapar kalau kite x makan???
Xkan kite mengandung kalau x wat projek (@^%$*&^~~*_=+)
Xkan kite basah kalau kite x mandi???

Hahahaha, camtu lar maksud dia kan??? kekekeke...

AND

Xkan aku nak ngamuk kalau orang x wat taik ngan aku....????

Kire same lar jugak maksud dia kan??? kan???? kan??? kekekeke

Apsal aku nak hangin kan??? Bukan aku jer, malah aku mewakili wanita2 lain yang kat luar sane yang turut teraniaya....Yang hangin kat si polan itu, si polan ini, apabila mereka turut di tipu aka terANIAYA lar jugak... huk3... Xkan aku nak wat fitnah, kalau orang tu baik???? (Tu wat kering pahala aku jer)

Apakah sebabnya??????????

Sebab2 kite leh hangin satu badan ngan si polan itu, si polan ini :

  1. Sebab dia menipu kita (Ni leh di jadikan golongan Munafik)
  2. Sebab dia pinjam duit ngan kite pastu xmo bayor... ( Ni ofcos lar... Banyak lak tu... Pastu leh wat bongok jer.... Xmo bayor... Dayusss)
  3. Sebab dia curangi kite (Dah lar main taik ngan ponpuan lain, leh x ngaku)
  4. Sebab dia ade amek sesuatu yang bukan hak milik dia... (ape2 yang korang leh pikir)
  5. Sebab dia kate nak jaga mak, tup2 jaga bini ade lar.... (Ni alasan paling bodoh skali... Orang bongok pun xnak caye)
Tu baru sikit beb... Banyak lagi.. Kalau aku buh, mau kematu tangan aku menaip... Lelaki... Kalau nak wat alasan tibe2 jadi Professor Einstein. Bukan main genius lagi... Tapi kalau dah nipu tu tetap jugak bedebah namanya. Mane ko nak lari??? Kebenaran tetap benar. Itu jugak yang akan terbongkar. And bile dah terbongkar ni yang leh jadi BOMMMMMMMMMMM 1 dunia... hahahaha....

And nak bagitau jugak, hangin ini bukanlah nak buka aib sape2 (bukan nak aibkan. Dah memang sah2 si polan tu hampeh) ataupun nak wat publisiti murahan. Sorry k... Kite cume mahukan KeADILan...(Dah macam parti KeADILan lar plak...) Orang keliling jugde kite wanita murahan. Padahal mereka xtau, betapa jahanamnya lelaki yang mereka pertahankan itu. Pape pun, tepuk dada tanya Iman. Allah dah kurniakan akal, silalah gune....

Kat sini, aku jumpe sekeping hadis yang leh kite wat renungan bersama,

Dari Anas b Malik, ia berkata : Pernah ada beberapa orang mengusung jenazah lalu di hadapan Nabi dan para sahabat. Para sahabat pun lalu mengakui kebaikan jenazah itu. Nabi SAW lalu bersabda : Pasti ! Kemudian setelah itu, lalu lagi beberapa orang dengan membawa jenazah yang lain. Para sahabat pun mengakui keburukannya. Nabi bersabda : Pasti ! Umar b Al-Khathab ra bertanya : Apa yang pasti, wahai Nabi? Baginda bersabda : "Jenazah yang pertama kalian akui kebaikkannya, maka pasti ia akan masuk syurga, sedangkan yang lain kalian akui keburukannya, maka pasti ia masuk neraka. Kalian adalah saksi-saksi Allah di bumi Nya.: (Al-Hadith)


::: Renung2 kan hadis di atas :::

01 October 2010

Wajib Tonton : Magika

Weekend ni jangan serabutkan jiwa... Daripada memikirkan hal2 bongok dari orang bahalol tu, baik aku enjoy jer... Kawan2 jom enjoy wehhhh.....

Ni aku nak rekemenkan pada kome yang xtau nak tgk cite pe kat wayang sok lusa... Sila tengok cite ni, iaitu Magika.... Hehehe... Aku dah tengok dah Ahad lepas... Memang berbaloi....


Cite ni malas lar nak story alkisahnya, kalau cite x suspen lar. Kui3... For me sangat lar best... Berbaloi2... Lagu-lagu dia memang best... Lakonan pun mantap... Pilihan pelakon pun best... Credit tu Ziana Zain... Menjadi lor as Nenek Kebayan... Mule2 aku rase x berkenan jugak bile Diana Danielle jadi heroin, tapi last2 memang sesuai sebagai seorang kakak kepada adiknya.... Gud3.... Mawi, U mmg world... (^o*)v



Ni aku buh antara lagu2 yang ade dalam Magika....

Selamat Datang ke Dunia Magika.... Padan Muke kalau sesat... Twink~~~ Twink~~~~




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin