29 September 2010

0 - 0


Kehanginan semalam masih lagi terasa tatkala ini.. Insan yang berkenaan wat dunno aka melarikan diri nampak.. Aik, takut ke sayang??? Jangan takut, i makan org... I makan nasi dan lauk pauk jer...

Aku di perli semalam kunun amek simpati org??? Hey, wat the hell.. Mungkin lar ade mintak simpati... Tapi x over cam ko... Yang ko dok tayang FB tu bukan minta simpati??? Mintak Publisiti murah jer tau....


Nak tau ape yang dia tulis??? Bace bawah nih...

"Dah la serkap jarang...buat citer ntah pape...reka la citer tuh elok2..mgkin bleh menang award kot...my privacy citer sendiri2 dah ler...nak tau sgt nape?special sgt ker?menagih simpati jerlah kejanye...xde ku cakap pun itam putih...belajar la terima hakikat...jgn suke nak mengata org jer...;-P "

Dan selepas di postkan, hasilnya terdapat lebih dari 38 comments komen simpati... Banyaknyer yang bersimpati... Sape yang minta simpati ni sape???? Hahaha... Terbahak2 aku....


Antara simpati yang terbaik... Leh di buat novel ni....

Simpati 1
~~~ mm,..da lh tu yg die xpuas ati jer,..awk jgn lyn,..kalau awk lyn meant awk gn die sma jer,..so juz ignore it,..;p

Simpati 2
~~~~ wahhh...nice one la.... support u en* ....=) be cool k.... abaikan sj dia tu... wat pe nak serabutkan kepala kan..ngee..~~ =)

p/s: if dia cm da lelebeyy... seranngggg...!!!! wahh.. den lak yg excited abis.. hahahahahha

Simpati 3

~~~~ sapa e*y yg dok kata kat hg...mai aku p pukui buang...aku tgh geram ni


Sape tagih simpati sape ek???? Soklan same lagi yang berpinar2 dalam pale otak aku ni.... Jangan main nak kutuk orang jer... Padahal diri sendiri pun ntah pape... Kalau awk tu taraf ustaz, wat gaya ustaz.... Leh x???

Sudah2... Malas nak hangin2... Asek hangin jer, kang buncit perut aku penuh hangin... Wakakaka... Ok2, Aku xnak musuh ngan ko pun. Tapi cukup lar setakat ini saja. Ko ngan haluan ko, aku haluan aku.... Knowing u, is a BIG MISTAKE in my Life... Kan bagus kite xpenah jumpe... Even 9 tahun yang lalu... Hope sangat kite x pernah berkenalan. Tapi dah takdir kite ditemukan & menjalin hubungan. Banyak kenangan woo bersama... akan tetapi disebabkan salah paham, hubungan ini hancur... Bukan 1 salah paham, tapi 2... Hebat kan. Semoga tiada lagi salah paham dah... Dah malas nak hangin2 na....

And sekarang i feel release lar jugak... Sekarang kite dah 0-0... Dulu ko kate aku wat taik... And x di nafikan aku rase bersalah sepanjang masa ni... Sekarang, giliran ko lak wat taik... Same rata aka SERI dan xde pape nak di kenang dah... BAGUS.... Very good PROGRESS....

28 September 2010

LOL

Hahahaha...

Bergegar jantung aku GELAK... Hahaha...

Aku penipu ek????

Hahahahaha....

Kalau bab tipu menipu ni better 'Seseorang' ini amek cermin. Pastu tengok. Nampak x manusia hodoh yang kuar kat cermin tu...????

HHHHahhhhhh itulah penipu durjana.... Hahahaha........

Bile jadi penipu, lambat laun tersungkur gak.... LOL

Aku tengah Hagin nih....

Sangat benci ngan FEEL sekarang....

Saya sesungguhnya tengah membenci seseorang... Cessss kenapa 'seseorang' ini hadir dalam hidup aku... Pastu nak kenakan aku... Pastu menaikkan hangin aku... Arghhhh....

Berambus... berambus... G berambus dalam hidup aku... Jangan nyusahkan hidup aku... Arghhhh...~~~~~~

Ehhhhhh 'seseorang' itu x salah... Aku jer yang salah paham. And yang nyata bukanlah aku perasan, just kecewa, pasal dia cam main tarik tali dalam 'persahabatan'

Di sini ada kata pujangga emas khas dari dia...'Lelaki Cenderung untuk CURANG...' But please yer, dia x curang ngan aku... Tapi bakal curang lar tu... Wallahualam...


Pesanan akak kepada adik2....


Adik2 bile dah besar nanti, jangan jadi penipu tau.. Berdosa jadi penipu... Dosa besar... Walaupun menipu, kencing kat tilam pun jangan.. Dosa... Adik2 mesti sentiasa sabar dan sentiasa teguh pendirian dalam setiap cabaran dan dugaan yang adik2 tempuh. Jangan mudah goyah.... TEGUHKAN pendirian selagi anda di pihak yang benar... Tetapi adik2, jangan lar plak jadi PENIPU yang TEGUH PENDIRIAN lak... Itu akak x mo... akak x suke... Allah lagi x suke tau.... Ingatlah, sekali kite menipu, setiap itu jugak bintik hitam akan melekat dalam hati kite. Dan lama kelamaan, bintik hitam itu mengembang, mase tu, kite sendiri yang akan menyesal. Hilang pedoman hidup... Ingat yer adik2....

27 September 2010

Cinta Sejati Abang padamu...

Cinta sejati

Yer abang mempunyai 1 CINTA Sejati. Dan abang berharap sangat andai CINTA Sejati abang ini dapat dicurahkan kepada seorang gadis yang luhur CINTA nya pada abang.


Tapi,
Ade syarat untuk mendapatkan CINTA Sejati abang ini, iaitu :
  1. Mempunyai Ijazah Sarjana Muda aka Degree (Dak U)
  2. Keluarga @ latar belakang yang kaya raya
  3. Mempunyai pekerjaan tetap sebagai LECTURER (only)
  4. Mampu menanggung abang ZAHIR & batin
~~~Extra advantage - Mempunyai rupa paras yang menarik lagi sesedap mata memandang...


Ayang 1
Abang, saya ingin menumpang kasih dan CINTA sejati abg selamanya. Sudikah abg menerimanya???

ABANG
Maaf ayang... Ayang x layak. Sesiapa yang impikan CINTA Sejati abg ini mestilah menepati semua ciri2 di atas. Ayang awal2 dah sangkut. Ayang takat diploma jer. Tapi abg, gah melangit ngan Degree abg. Kita x sekufu, sayang... Ayang X layak....


Ayang 2
Abang... Saya Ayang 2... Cinta abg CINTA Sejati. Sudikah abang menghulurkan Cinta abg itu padaku???

ABANG
Begitu abang kagum ngan Cinta sejati Ayang 2... Tapi sedarilah sayang, ayang bukanlah dari keturunan yang kaya raya. Bukankah dalam Agama kita menekankan pencarian jodoh mestilah di pandang kepada hartanya.... Maaf sayang... Ayang bukan pilihan abang...


Ayang 3
Abang, sekian lama ayang mencari sebuah CINTA Sejati. Dan akhirnya ayang temui abang. Abang, sudikah abg mencintai ayang dan mencurahkan CINTA Sejati abang???

ABANG
Ayang. Perkahwinan bukanlah sesuatu penyelesaian kepada semua masalah. Malahan permulaan kepada masalah yang lebih mencabar. Ayang belum bekerja... Ayang belum lagi menjadi lecturer... Ayang x memenuhi kriteria isteri abang yang ke-3, sayang. Abang xleh terima kalau isteri abang tidak mempunyai pekerjaan tetap... Maaf sayang. CINTA Sejati abang hanya untuk insan yang benar-benar layak..... Dan yang nyata ia bukan untuk ayang...


Ayang 4
Assalmualaikum abang... Sayalah Cinta sejati abang. Adakah andaian saya ini benar????

ABANG
MAAF sayang... Ayang 4 tidak layak. Abang terpaksa menyatakan demikian kerana ini reality yang abang lihat ada pada diri ayang. Ayang ada Degree, berasal dari keturunan yang kaya-raya dan seorang lecturer... Tapi sayang, ayang sangat kedekut. Kenapa ayang tidak mencadangkan supaya ayah ayang lantik abang sebagai pemangku CEO syarikat ayah ayang??? Ayang tahu, abang memang layak... Kenapa ayang biarkan abang terkontang kanting, sedangkan ayang boleh membantu???? Andai ayang membantu dahulu, sudah tentu kite sedang melayari bahtera ini dengan bahagia, denga CINTA Sejati... Maaflah sayang, ayang benar-benar x layak. Walau sesuci mana Cinta ayang, tapi ianya bukanlah untuk abang....


Ayang 5
Abang.........

ABANG
Ayang 5 x perlu berkata apa-apa... Cukuplah dengan jelingan matamu abang sudah mengerti...

Yaa... CINTA Sejati ini abang ingin curahkan padamu, sayang.... Ayanglah insan yang abg cari selama ini. Yang abang dambakan selama ini... Ayang mempunyai Ijazah Sarjana Muda dan berasal dari Keluarga yang agak kaya (Walaupun bukan lah kaya sangat, tapi dalam hal ini, abang tidak kisah. Cinta kita mengatasi segalanya).

Pekerjaan ayang sebagai Lecterur di salah sebuah institusi pengajian tinggi awam adalah kelebihan buat ayang. Gaji bulan2 pun suatu kelebihan untuk ayang dan juga abang... Yang penting CINTA kita Sejati...

Ayang sangat penyayang... Baju pakai abang, ayang selalu hadiahkan. Itu telah membuktikan Cinta ayang sejati untuk abang... Kereta ayang pun dah menjadi milik abang... Terima kasih sayang.

Dan apa yang abang dapat balas dari keltulusan ayang tadi adalah dengan huluran CINTA Sejati dari hati yang tulus dari abang.. Bukan Cinta biasa, tapi cinta luhur yang kekal abadi hingga akhir hayat.

Rupa paaras ayang bukan menjadi ukuran. Cinta abang sejati. Walaupun gigi ayang terabur sekali pun. Walaupun kadang2 abang muak jugak tgk muka ayang yang x bape lawa dari ex2 abang sebelum ini, tapi abang x kisah.... CINTA Abang sejati...


Sebelum abang mengakhiri watikah ini, izinkan abang... Yer, izinkan abang pada suatu hari nanti, andai abang menemui CINTA Sejati abang yang lain, IZINKAN untuk abang curahkan pada dia juga. Dan andai ayang keberatan, anggaplah ini sebagai hadiah CINTA abang pada ayang... Kerana CINTA Sejati abang pada ayang, abang usahakan untuk ayang mendapatkan PAYUNG EMAS di syurga kelak. Lihatlah betapa agung CINTA abang pada ayang...

I REALLY LOVE YOU... TRUE LOVE, sayang...

24 September 2010

Kek Lapis Sarawak

Kek Lapis versi Encik Ngerepek is Caring....

Walaweiiii, sedap woooo kek lapis yang di belikan untuk aku.... Kui3... BUT ade lar sikit2 ngerepek aku kat sini...


1 - Order Kek Lapis Evergreen (Butter Pandan & Holiday Inn (Chocs Milo) ... Tapi dapat Evergreen jer... Holiday Inn xdak... Dah bes... Ganti ngan Marble Cheese (Chocs & Cheese)

[Evergreen]

2 - Evergreen butter dia x bape power lar... Need more butter.. Need more KOLESTROL... hahahhaa...

[Marble Cheese]

3 - Marble Cheese, memang marvellous... Cume kek ni dah macam beli kat Secret Recipes.. And bukan from Sarawak... Yapedaaaa....

[Lapis India]

4 - Yang lagi beshnyer, dapat FOC lagi... Tu dia Kek Lapis India... Full ngan Cadbury... Yummyyy... Siyes, lebih cedap dari aku beli dulu.... Kui3, tinggal 4 ketui jer... Actually Mr Abs bagi banyak, tapi aku dah tibai mase drive balik dari UTP ke umah... Hahahaha....

"Selamat Menggemukkan diri" kata Mr Abs


p/s to Mr Abs : Ujung tahun mau order lagi bah.... heheheh... Tapi mau brand lain lak...

22 September 2010

Raya ~ Rayaa~~ Rayaaaa~~~~

Tahun ni berbeza ngan tahun2 sebelum ni... Inilah hikmahnyer Raya hari Jumaat jadi semo malas nak kuar beraya sebelum Semayang Jumaat... uhuuuuu...~~~~

Dan tahun dapat lar jugak bergambar bersama setelah sekian kalinya tidak bergambar 1 family... huk3... Inipun Cik gedik kasi ayat power "Tahun ni jer nak bergambor 6 orang... Pasni ade tambah sorang... Silap2 '2' terus..." Gud JOB Cik Gedik...

Tapi kat sini Cik Gedik buh gambor berlima jer... yang 6 tu Cik taruk kat Princess na... X leh taruk same pic kat semo blog... Ilang lar glamour... Awuuu~~~

Inilah family Cik Gedik... Baju semo kaler lain2... Xlayan kaler same... kekeke...
Tunggu family Cik Gedik nanti, CG nak kasi semo same... Sepender pun kaler same.... Baru leh jadi Boria Tarzan...

[Abah & Mak]
Xtahan tengok muke abah -SIYES-

"Mak mintak ampun yer... Kawen ajek nanti, mak sponsor lebih2 lar..." Izham Wahyudi berkata...

"Ampunkan Iz atuk... Nanti Iz bawak atuk g Tesco+Econsave+GM+JJ+Parade semo... " Cik Gedik meluahkan kata maap aka kata bodek pada atoknya tersayang....

Ini dak Cut... Xyah buh skrip dia.. Memang dah sah2 ayat bodek... Dialah satu2nya manusia dalam teratak hijau kami yang dapat duit raya.... Cesss.....

[Cesss RIAK pose...]

21 September 2010

Hasil Seni Cik Yasmin Nordin

My BFF masuk papet dowh... Bangge siut... Walaupun sekilas pun muke aku x terselit kat paper tu, tapi aku bangga sangat ngan kerja kawan aku ni.... Sesungguhnya dah lama dah story ni terpapar kat paper... Tapi baru lar ni aku leh hebahkan kepada semo.. muahahaha... Inilah dia my BFF, Nur Yasmin bt Mohd Nordin

**********************

KARYA-karya realisme hasil nukilan Johan Marjonid, Azman Yusof dan Abdul Latif Maulan membuka mata hati Nur Yasmin Mhd Nordin untuk mendalami erti seni lukisan sebenar.

Wanita yang mesra disapa Yasmin tahu bahawa cabang seni itu mengkehendaki sesiapa saja benar-benar mahir tentang subjek lakarannya kerana bersifat semula jadi.

Lantaran itu, seluruh fokus dan minat anak kelahiran Bukit Mertajam, Pulau Pinang ini ke arah lukisan panorama alam semula jadi seperti pemandangan bukit bukau, sawah padi atau flora dan fauna.

Satu perkara yang perlu dipastikan anak keempat dari lima beradik ini adalah kesempurnaan. Kalau boleh tidak ada satu titik yang boleh mencacatkan keseluruhan hasil karyanya itu.

''Saya memilih lukisan realisme kerana tidak suka kepada lukisan abstrak yang kurang jelas di mata sesetengah individu. Mungkin juga disebabkan saya suka melihat sesuatu yang indah dan kemas,'' katanya.

Pemilik Ijazah Sarjana Muda Sains Bangunan, Victoria University of Wellington, New Zealand ini tahu akan risiko yang bakal dihadapi seandainya hasil tangannya itu mengundang rasa kurang senang di kalangan pemerhati.

Sebagai pelukis bebas sepertinya yang menimba pengalaman dan membuat pemerhatian terhadap ketika kecil hingga dewasa pasti melengkapkan diri dengan segala kemahiran sebelum mendapat pendedahan.

''Saya pernah bekerja sebagai pelukis bebas semasa belajar di New Zealand kerana masyarakat di sana sangat menghargai lukisan terutama yang membabitkan panorama alam semulajadi. Disebabkan keindahan semulajadi yang mempersonakan dan menakjubkan di sana, menyebabkan saya semakin aktif menghasilkan lukisan,'' cerita panjang lebar.

Yasmin juga pernah pernah menjual hasil tangannya kepada orang awam. Karya pertama yang pernah dipindah milik adalah sebuah pemandangan rumah api kepada pihak Hotel Museum, di kota berkenaan.

Ditanya adakah gadis berusia 25 tahun ini memandang kepada bayaran, Yasmin pantas menafikan. Katanya, apa yang dilakukan berdasarkan kepuasan diri dan sebagai pelukis amatur sepertinya memerlukan usaha untuk mengkomersialkan kelebihan mereka.

*****************

Sini ade sikit PROMOTE isu... Sape2 yang berminat nak beli hasil LUKISAN beliau ataupun nak decorate umah (Cik Yasmin ni Interior Designer tau) leh lar melayari blog beliau di DESIGNING YOUR WALL . Mase korang nak beli, korang sebut nama aku 3x, mesti dapat diskaun hebat punyer... kekeke....

20 September 2010

Bile dah abes pose ni, orang cakap i......

Ni yang susah jadi Gadis Jelita ni... Sentiasa menjadi perhatian orang ramai...

Lar ni, sejak habes pose ni, ramai lak yang menegur

"Imma nampak kurus lar"
...


Aisehhh wat can i say....

07 September 2010

Salam Aidilfitri

Assalamualaikum semua,

Di kesempatan ini, Cik Gedik nak ucapkan....


Kepada Semua kawan-kawan (T.am, Huda Maness, Jeem, Imin, Juju, Nonon, Shidi, Ngepek S'wak, Cik adik FES Shikin & etc) kawan-kawan di blogger world (Jamil Hapa crita, Nu'man, dan yang sewaktu dengannya), dear follower dan semo lar yang rase layak nak sambut raya tahun ni nanti...

Cik Gedik nak mintak ampun dan maap juge yer... Selalu terkasar bahasa, terkasar ayat... Bese lar, bile jari jemari melebihi tahap para-normal, memang selalu tersasar... Cik Gedik minta ampun yer... Pasni kegedikan akan diulangi lagi... kui3...

last but not least,

SELAMAT HARI RAYA AILDILFITRI

06 September 2010

Iklan Raya TV3 kena Tarik Balik

Assalamualaikum semo... Sekarang ni mood pikir nak raya jer... Sampaikan Malam Lailatul Qadar pun kite nak x nak jer cari Dan rasenya malam tadi Lailatul Qadar kot... Sebanya hari ni redup jer... Sedap mata memandang... Terasa rugi lak ngan tindakan sendiri malam tadi.. huk3...

Ni aku nak kongsi cerita ngan iklan xde iman yang di buat oleh TV3... Ini bukan isu kutuk, tapi ini realiti yang diorang wat pasal sendiri... Anyway, mujurlah iklan ni dah di tarik balik... But walaupun dah di tarik balik, ia tetap masih bersisa kat mana2 web video kat dunia ni... Kasi malu Islam saja...

Masa 1st time aku tengok iklan ni pun, dah mencarut barut aku... Bengong punya iklan... Nampak sangat anda memasukan elemen2 agama lain dan aidilfitri... Malaysia memang 1 MALAYSIA... Tapi jangan bab agama nak main campur2... Ingat ini cam wat bubur lambuk ka??? Leh main taruh jer....

Ini punya info aku amek dari blog saudara kita iaitu Kalamul Haqq... Terima kasih di atas perkongsian beliau. Aku pasan sikit2 jer kepesongan dalam iklan ni. Rupanya melambak2 lagi.... Bacalah dan hayatilah... Semoga kita terpelihara dari anasir2 jahat kafir Laknatullah...

********

Scene 1 - Budak Lelaki Melayu sedang menilik-nilik sebuah buku bergambar di malam yang gelap dalam sebuah pondok buruk beratapkan rumbia dengan bertemankan sebiji mentol. Terdapat sebuah sangkar burung yang tergantung di sebelah kanan tingk...ap yang terbuka.

1.Budak Lelaki Melayu - Orang Melayu
2.Buku - Bible
3.Pondok Buruk Beratap Rumbia - Kemiskinan
4.Malam Yang Gelap - Islam yang mundur
5.Mentol Lampu - Pencerahan (Illumination) - Lucifer@Iblis6.Sangkar Burung - Simbol manusia yang terkurung dan terkongkong dengan ajaran ISLAM7.Tingkap Terbuka - Jalan keluar dari kemiskinan dan kemunduran


Scene 2 - Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok Krismas dan North Star (Bintang Utara), menutup sehelai mukasurat lain bertulisan JAWI yang diterbalikkan (inverted).

1.Mukasurat Bergambar - Bible (Christianity)
2.Mukasurat Jawi terbalik - Al-Quran yang dihinakan
3.Beca Merah - Samaran untuk kenderaan Santa Claus4.North Star - Bintang Kelahiran Horus (Dajjal)
Pokok Krismas - Simbol Paganism


Scene 3 - Keluarnya bintang-bintang kecil beraura yang membawa cahaya dari gambar beca. Budak Melayu delighted (kagum dan gembira). Bintang-bintang berterbangan keluar dari tingkap rumah buruk lalu membentuk sebuah beca merah berlampu lip-lap dengan seorang lelaki separuh abad yang memakai songkok (bukan ketayap) putih dan berambut putih. Lelaki separuh abad mempelawa budak Melayu untuk bersama-sama menaiki beca merah dan seterusnya meninggalkan pondok buruk.

1.Bintang-bintang kecil beraura - Keajaiban, kekayaan, kemahsyuran, kemodenan etc.
2.Lelaki Rambut Putih Dan Bersongkok Putih - POPE - Ketua Agama Kristian
3.Pelawaan Menaiki Beca - Pelawaan Masuk Kristian


Scene 4 - Budak Lelaki Melayu dengan seorang Budak Perempuan Melayu masuk ke dalam beca dan terus duduk bersandar. (Scene ini memaparkan kejayaan memurtadkan (merosakkan) Bangsa Melayu)

1.Budak Lelaki Dan Budak Perempuan Melayu - Bangsa Melayu.


Scene 5 - Beca terbang ke Pulau Pinang, Teluk Intan, dan Kuala Lumpur. Tempat-tempat ini bercahaya dan bersinar (illuminated) dengan kehadiran beca merah.

1.Pulau Pinang - Tempat Illuminati mula bertapak (Francis Light)
2.Teluk Intan, Hilir P...erak (Anson) - Ada Illuminati Lodge kat sini. Rotary club pun bersepah.
3.Kuala Lumpur - Malaysian Illuminati punya capital.


Scene 6 - Tiba-tiba ada satu pasangan tambahan budak lelaki/perempuan melayu dalam beca.

1.Pasangan Melayu Extra - Murtad dan kerosakan makin berkembang dan mendapat sambutan


Scene 7 - Beca berhenti depan unit kondo. Satu pasangan budak Melayu lagi diorang pickup. Budak Melayu Kampung gembira sampai bercahaya-cahaya mukanya.

1. Kondo - Bandar/Middle Class. Budak kampung dah diterima oleh orang bandar. Masuk Kristian adalah cool, urban, modern dsbnya.


Cuba perhatikan, mengapa perlu ada awan yang 'menyalib' setiap menara masjid ini? Kebetulan jugakah ini? Atau memang di setiap menara-menara mana-mana masjid terdapat awan seperti ini?

Apa sebab perlu dipaparkan teratai dalam iklan Aidilfitri sedangkan banyak lagi bunga yang boleh disiarkan. Teratai ini mempunyai bahan yang menyala (pelita) di tengahnya seolah-olah teratai Buddha ketika melakukan upacara keagamaan mereka.

Mungkin gambar ini kelihatan biasa bagi sesiapa yang tidak menyedari tapi secara kebetulan atau tidak, inilah hasil penelitian yang diperoleh..
Rasanya semua sudah makruf tentang bintang 6 bucu yang terpapar bukan? Masya Allah.. Anda punya akal, nilailah kesemua ini dengan akal bijak anda..

Mungkinkah semua ini adalah kebetulan? Banyakkan membaca tentang agenda kafir laknatullah terhadap umat Islam memandangkan iklan ini berkaitan dengan perayaan umat Islam. Ingatlah, Allah berfirman dalam al-Quran: "Tidak akan pernah redha orang2 Yahudi dan Nasrani kerhadap kamu sehingga kamu menuruti telunjuk mereka" (2:120).

03 September 2010

TAG lar plak....

Cik Gedik kena TAG?????

Banyak giler lak tu soklan dia... aisehhh... Nape yer Cik Shikin??? Anda telah mendera Kak Imma di bulan pose... Dan ini adalah 1 menda yang Kak Imma xmo Maapkan... (Tunggu malam raye baru maapkan, leh???)

Maaf yer Cik Shikin, korang asek datang Lab Kak Imma jer, mane akak sempat nak jawab awal2 ritu... Tapi ini ari, akak akan finishkan jugak... Pueh ati ndak???? Ofcos lar... Dan untuk amek ati Cik Shikin, akak letak gambo kamu ngan Cik Abe sayang kat Blog akak.. Glamour u....


1) Adakah anda rasa HOT?
Ofcos lar i'm hot... Gedik2 HOT... Sape x kenal ngan Cik Imma.. hohohoho...

2) Upload wallpaper PC/Laptop yang anda guna sekarang...?
Nak tau sangat??? Amek nih...


3) Cerita Pasal Gambar Ini...?
Terpaksa rela buh gambo ni... Memandangkan ini kan PC opis...

4) Kali Terakhir Makan Pizza...?
Ntah, lupo lar... Tapi last makan Char Koteaw adalah semalam.. Aku yg masak.. Yummyy... yummyyy... yummmyy... Sedap wehhh

5)Lagu Terakhir Anda Dengar...?
~~~Siyes x tau~~~

6)Apa Yang Anda Buat Selain Menyelesaikan Tag Ini...?
Baru bangun dari tido... Mamai2 lagi nih... Awuuuuuu~~~~~

7) Selain Nama Sendiri, Anda Dipanggil Nama Apa...?
Cik 3g ..... _-_-_~~ ataupun Cik Gedik

8) Tag Lagi 5 Orang Siapa Yer Nak Tag Nie...?
Adoiyaa... Paling x suke pilih orang ini... Nanti kena marah... hohoho...
  1. Cik C'Chanteque Maness
  2. Puan T.am
  3. En Nonon
  4. En Ngepek Azahari Suria
  5. Puan Azimah Syirr
  6. En Shidi ( X pedulik nak TAG 6 orang jugak)

9) Siapa Orang No.1 Pada Anda...???
Cik C'Chanteque Maness saya ni kawan baik saya... Walaupun x penah jumpe, tapi kami sangat lar baik... Bab ngumpat2 serah saja pada kami.. Pasti daBoommmmm!!!!

10. Katakan Sesuatu Pada Orang No.5...
Ini Puan Jeem ni adalah Fresh Doctor.... Bak kate Zahir mengong, "Doctor Rokok"...

11. No.3 Ada Hubungan Dengan Sape...???
Dia ni BONZER... Mane leh ade skandal ngan sape2... Muahahahaha...~~!!!!

12. Bagaimana Pulak Dengan No.2...???
Ini punya Cik Puan bakal Kawen ma bulan 11... Duk umah trainning jadi suri umah tangga ade lar... kui3....

13. Kata² Cinta Dengan Orang No.4...???
Buang tebiat ape nak kasi kata2 Cinta kat Mat Sabah ni... Ngerepek bah.... Hahahaha

14. Berikan Perkara Yang Anda Tau Tentang Orang Yang Tag Anda....
Budak ni???
Dia ni baik... Tapi gedik2 lar sikit...
Pakai braces warna-warni... Kunun nak wat citra warna Malaysia kot... kekeke...
Tapi nasib menten manis... Abe Lee pun menten sayang, x gitu... kui3


Udah2, aku nak lik ni... Malam ni silalah wat Qiamulail... Asek main Blog or FB jek sampai kul3, 4 pagi ape kes ....

Neway, mekaseh kar Cik Shikin sebab Tag Kak Imma... Jangan lar tag... Bagi award udah.. Xyah susah2 nak jawab... hohoho....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin