31 July 2012

Ingat Sonok sangat dengan Kuali Happy Call

Mase memula beli kat Groupon, memang aku excited giler... Happy tu xtau lar nak describe macam mane... Diri ini seolah-olah sedang menari di kayangan.... Hohoho.... Mase ni gak, bukan main excited aku mencari resepi2 yang boleh aku masak menggunakan kuali ini nanti.... Semangatkan saya??? Hahahaha....


Well, Resepi2 @ idea2 nak masak guna happy call bolehlah Click SINI..

Tapi last week mase aku try masak Ayam Ala-ala Kenny Rogers (Aku lar masak kunun, walhal, laki aku yang wat.... kui3), hasilnya mengecewakan.... Uhuk3.... Apsal aku kecewa??? Aku rase kalau panggang bawah api pakai aluminium foil or bakor dalam oven lagi better.... Lagi harum, lagi mengancam.... Bile pakai Kuali Happy Call ni, masakan hilang harum.... Ntah mane ntah ilang sedapnyer bau masakan aku.... Rase pun, idak ler best sangat... Dah bau ilang, ghairah nak merasa tu kureng sikit lar.... Uhuuuu.....

Jadi dah menda dah beli xkan lar aku nak bazirkan lak... Lagi menyakitkan hati, lepas beberapa minggu aku beli, tetibe adu kuar lagi iklan. Kuali yang sama, tapi harga yang berdentum jauh lebih murah dari aku beli... Sakit hati wehhhhh..... Brand dah same... Apsal leh kasi murah giler... Hangin... Hangin.... Xper lar, menda dah lepas... untuk sedapkan hati, close jer lar window groupon tu.... Hahahaha....

ORIGINAL
Made In Korea
(Kalau beli dari brand yang lain, aku dah check memang xde tulis buatan dari mana... Rase dari China lar kot, sebab harga jauh murah dari Happy Call ni....)

Tapi magic x magic lar... Sekali kau masak, terus dapat 2 menu... Murtabak seketul... Roti john berketui2.... Memang syiok lar.... So sape2 pasni gunakan happy call, jangan riso... Sebab setiap kali korang masak, mesti kuar dua menu... contohnya, kalau masak ayam, mesti lastnyer jadi ayam ngan udang.... Kalau masak Ikan Siakap bakor, mesti lastnyer jadi Ikan Siakap dengan daging kambing... Dan bla... bla.. bla.... lar... Hebat kan.... ??? Muahahaha... (Menyengalkan diri kejap)


p/s : pengubat hati sekarang adalah set 14 pcs Mangkuk Pyrex ku.... Brand Pyrex k.... Bukan cap ayam.... Nanti i post kat sini k.... Kui3....


27 July 2012

Ucapan Terima Kasih kepada semua.....

Assalamualaikum...
Walaupun majlis dah 3 bulan berlalu,
Tapi rasenya idak ler salah
kalau saya nak ucapkan jutaan TERIMA KASIH kepada semua
yang terlibat secara langsung dan x langsung dalam
menjayakan Majlis Perkahwinan ku...
Tanpa bantuan dari saudara-mara, kawan-kawan
sudah pasti majlis tidak akan berjalan dengan lancar...

Saya mulakan dengan penghargaan kepada family saya...
Mekaseh banyak2...
Terutama kepada adikku Izzati yang kelam kabut dari awal majlis sampai ke hujung...
Mujurlah dia x demam macam mase abangku kahwin dulu...
Dan kepada Kak Ina yang same-same susah payah sebagai runner ke-2 kami...
Abah, Mak, Ajek and Atuk (sayang xde dalam pic)... Mekaseh Banyak2...
Love You All... Muaahhh....


X dilupakan juga kepada saudara-mara belah abah dan belah mak
yang bersusah payah menyambut tetamu...
Hantar door gift... Hantar ice cream... Bungkus lauk...
Dan macam2 lar...
Andai ade terkurang, terkasar, tersilap semasa majlis,
saya mintak maap sesangat.... Uhuuu~~~~

Sedara belah Abah

Sedara Belah Mak
(Banyak lagi yang datang... tapi sayang xpat nak di kumpulkan...)

Last but not least, Thank you kepada semua kawan-kawan 
yang terlibat secara langsung dan x langsung....
Yang tolong anta door gift...
Yang tolong jadi runner ke sane ke sini...
Yang tolong anta amek barang, Thanks a lot....
Dan special thanks to my pengapit, Fana dan Imin...
Macam mana pun, i'm say sorry
atas ape yang terjadi kat korang....
Harap korang sabar...
Walaupun aku pun x tentu leh sabar kalau menda ni jadi pada aku....
Terima kasih sangat2 sebab membantu aku aritu....
X lupe gak dengan kawan aku Huda... Sebab ape??? Dia ni memang spesel kes.... Dia datang untuk kedua-dua majlis aku... Manjoi ngan KL.... Owh, bukan ramai yang sanggup berbuat macam tu.... TQ dear.... Dan tak dilupekan adik ku Syuaib, yang same gak kes cam Huda.... Beliau datang ke kedua-dua belah majlis.... Thank You so much dik.... Hehehehe...

Pape pun, sangat happy apabila My Big Day dapat dijayakan dengan baik... Alhamdulillah... Perasaaan penat yang teramat sangat sebelum majlis, terus hilang mase duduk atas pelamin.. Rase puas sangat... Mungkin aku rase puas, sebab kebanyakan perkara, aku wat sendiri... DIY... Nak jimat katekan... Dan yang paling utama, aku puas hati dengan hasil titik peluh ku..... Hehehehe....

So pada yang nak kahwin, better banyakan buat sendiri... Jangan main order, booked and tunggu.... Nanti x feel lar..... Ohooo.....

Majlis Perkahwinan : Edisi Guest Board

Mase Wedding saya yang lalu, saya ada minta En Hubby buat Guest Board.... Ape tu Guest Board??? Actually, Guest Board ni same lar macam Guest Book... Tempat nak sign2 sebagai bukti kehadiran... Kekeke... So selain sebagai bukti kehadiran, ia juga sebagai tempat yang comey untuk berposing2... Kunun lar... Hahaha...

Sebab aku pilih board berbanding book adalah kerana, kalau book alamatnyer aku setahun dua akan datang mesti aku dah masuk buku tu dalam kotak, dan simpan bawah katil... Ntah bile nak selaknyer... Tapi kalau Board, dah tentu aku frame kan... Pastu leh lar, aku gantung kasi tayang kat rumah nanti... Sweet kan...??? So manakah yang  anda nak pilih, book or board??? Mesti board jugak kan??? kan??? kan???

Ok, my wedding aku ade letak Guest Board dalam bilik pengantin... Siap ade hiasan bunga2 dari Zaha Butik lagi kat tepi dia... Mau kasi lagi santek... akan tetapi, sepanjang majlis ku ini, masa aku memang banyak di luar dari dalam bilik... Mula dari majlis akad nikah sampai lar majlis sanding... Kejap jer dok dalam bilik... Siap jer mekap, terus keluar... Kenkawan pun, dok kejap jer dalam bilik...Uhuuu... Bile di pikir2kan, rase membazir jer spend duit kat hiasan bilik pengantin... Aduh yaiiiii....~~~~

 [My Sweet Guest Board]

Pic di atas merupakan draft Guest Board yang belum di print... Ini semua adalah hasil kerja En Hubby... Cantek kan... Tapi aku x bape kenan ngan pemilihan gambo... Ce tengok kat pic tu,  muke aku nampak beso, pastu perut nampak buncit walaupun pada hakikatnyer aku idak ler buncit sampai camtu.... Apekan daya, En Hubby kate pic ini paling bersopan.. Pic lain semo gedik2.... Muahahahaha....

[Pic sekadar hiasan di ambil dari Sweetdesigncreative... Ini adalah contoh rupa Guest Book...]
[Saya x wat Guest book yer... Saya wat Guest Board]

Disebabkan Guest Board ni diletakan dalam bilik, maka board ini sangatlah x laku untuk di sign... Sedih sungguh... Kosong jer aku tengok mase pas majlis.... Di sebabkan dah kosong, maka aku bawak lar board ini ke opis, untuk di isi member2 or student2 di UTP ni... Owhhhh kesiannyer Board aku ni... Kesilapan aku adalah 'MELETAKANNYA DI LOKASI YANG SALAH'

Moral of The Story
Kalau anda ade wat guest Board ker, Guest Book ker, sila JANGAN LETAK DALAM BILIK PENGANTIN... Paling afdal, sila letak TEPI PELAMIN... Kalau letak kat bawah khemah x guna gak, sebab pakcik2 makcik2 bukan layan menda macam ni.. Yang rajin sign, sudah semestinya kawan2 kite... Maka letak lah di tepi pelamin. Pas posing ngan pengantin, leh terus sign.... Hohohoho....

 
*** Akhirnyer Guest Board ni penuh gak, pas aku letak kat opis aku....***

09 July 2012

Kenangan Pertama....

Ini adalah kenangan pertama kali, Antara Puan Gedik dengan suaminya.... Inilah pertama kali, setelah sekian lame, SMS.... main email..... PM Facebook... Maka pada tanggal 29 Oktober 2010, adalah kenangan pertama kami berdua mendengar suara antara 1 same lain.... Romantik kan???? Kekekekeke.....


Sebenarnyer, pic ni diambil oleh apek jual kamera
Mase ni aku nak beli Canon 550D tu...
Memandangkan tetibe nampak harga OK kat PC fair, terus lar nak beli....
Akan tetapi, aku takut....
Untuk menanmbahkan keyakinan, maka aku cube call suamiku (Mase ni lum suami pun lagi... Tunang pun idak lagi.... Baru proses kenal hati budi...)

Mase memula dengar.... Owhhhh.... Macho gak sore dia....
Sebab aku ingat sore dia macam budak2.... Kekekeke...
Tapi sangkaan ku meleset lar, sebab suara dia smart....
 Dalam bising bingit kat PC Fair ni, terketar2 nak cakap dengan dia...
Almaklum lar, 1st time.....
Tapi gagahkan diri gak... Wat2 muke x malu....
Semua sebab nak beli kamera.... Kui3...

Inilah kisah kami....
Sebab tu kami namakan cinta kami sebagai 'Cinta antara Fotografi & Cekelat'
Selepas kisah kamera, kami jadi rapat sebab Cekelat House pula...
Kedua-dua perkara ini yang menyatukan kami....
Love you so much.....
Muaahhhh....



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin