27 July 2012

Majlis Perkahwinan : Edisi Guest Board

Mase Wedding saya yang lalu, saya ada minta En Hubby buat Guest Board.... Ape tu Guest Board??? Actually, Guest Board ni same lar macam Guest Book... Tempat nak sign2 sebagai bukti kehadiran... Kekeke... So selain sebagai bukti kehadiran, ia juga sebagai tempat yang comey untuk berposing2... Kunun lar... Hahaha...

Sebab aku pilih board berbanding book adalah kerana, kalau book alamatnyer aku setahun dua akan datang mesti aku dah masuk buku tu dalam kotak, dan simpan bawah katil... Ntah bile nak selaknyer... Tapi kalau Board, dah tentu aku frame kan... Pastu leh lar, aku gantung kasi tayang kat rumah nanti... Sweet kan...??? So manakah yang  anda nak pilih, book or board??? Mesti board jugak kan??? kan??? kan???

Ok, my wedding aku ade letak Guest Board dalam bilik pengantin... Siap ade hiasan bunga2 dari Zaha Butik lagi kat tepi dia... Mau kasi lagi santek... akan tetapi, sepanjang majlis ku ini, masa aku memang banyak di luar dari dalam bilik... Mula dari majlis akad nikah sampai lar majlis sanding... Kejap jer dok dalam bilik... Siap jer mekap, terus keluar... Kenkawan pun, dok kejap jer dalam bilik...Uhuuu... Bile di pikir2kan, rase membazir jer spend duit kat hiasan bilik pengantin... Aduh yaiiiii....~~~~

 [My Sweet Guest Board]

Pic di atas merupakan draft Guest Board yang belum di print... Ini semua adalah hasil kerja En Hubby... Cantek kan... Tapi aku x bape kenan ngan pemilihan gambo... Ce tengok kat pic tu,  muke aku nampak beso, pastu perut nampak buncit walaupun pada hakikatnyer aku idak ler buncit sampai camtu.... Apekan daya, En Hubby kate pic ini paling bersopan.. Pic lain semo gedik2.... Muahahahaha....

[Pic sekadar hiasan di ambil dari Sweetdesigncreative... Ini adalah contoh rupa Guest Book...]
[Saya x wat Guest book yer... Saya wat Guest Board]

Disebabkan Guest Board ni diletakan dalam bilik, maka board ini sangatlah x laku untuk di sign... Sedih sungguh... Kosong jer aku tengok mase pas majlis.... Di sebabkan dah kosong, maka aku bawak lar board ini ke opis, untuk di isi member2 or student2 di UTP ni... Owhhhh kesiannyer Board aku ni... Kesilapan aku adalah 'MELETAKANNYA DI LOKASI YANG SALAH'

Moral of The Story
Kalau anda ade wat guest Board ker, Guest Book ker, sila JANGAN LETAK DALAM BILIK PENGANTIN... Paling afdal, sila letak TEPI PELAMIN... Kalau letak kat bawah khemah x guna gak, sebab pakcik2 makcik2 bukan layan menda macam ni.. Yang rajin sign, sudah semestinya kawan2 kite... Maka letak lah di tepi pelamin. Pas posing ngan pengantin, leh terus sign.... Hohohoho....

 
*** Akhirnyer Guest Board ni penuh gak, pas aku letak kat opis aku....***

2 comments:

C'chanteque Manes said...

Aku nmpk sign aku dlm guest board tu..mujur la myelinap masuk jap..bwat muka xtau malu jelah sign board..orang xsuruh pn..aku sign gak..Izyan je xmo..segan katenyer..hehehe

Imma Yusri said...

huda : lor, memang aku wat tu untuk di sign.... klu nak tgu aku suh, alamat kosong lar board aku ni.... hahaha...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin