15 December 2009

Kenapa saya terlalu TERLUKA???

Ohhhh agak membanggakan pada diri saya kerana saya buat post ni on my public blog... Means, semua orang leh baca lar kan? X kisah lar, paling koman pun si nonon yang baca ataupun si cantik manis Huda yang bace gak... Actually post ni saya nak tujukan pada insan Negeri Sembilan tuh yang telah menghancurkan hati saya. Saya nak list down sebab-sebab saya Sakit Hati... Nak ingat sampai bila-bila...

Dear si Dia,
Ini bukan tujuan untuk memburukan atau mengaibkan keadaan. Cuma nak awk tahu keadaan dalam hati saya ni. Jadi pasni kalau saya ngamuk-ngamuk, dendam-dendam kat awk, idak lar awk terkejut dah... By the way, saya xnak lar dendam kat awk pun. Cukuplah apa yang awk dah wat kat saya, saya redha... Kalau x mampu pun, saya akan pujuk jugak semahu-mahunya hati ini untuk terima semua ini seadanya...

KENAPA SAYA SAKIT HATI?
  1. Dia mengabaikan saya sejak mula berkerja...FYI ketika ini, kami still tuuttttt..** , tapi hakikatnya dia...???
  2. Dia tinggalkan saya disebabkan jarak kami yang jauh, tapi hakikatnya...???
  3. Dia boleh berdating dengan perempuan tu, then guna harta benda saya...
  4. Dia kate nak simpan kenangan manis kami, tapi hakikatnya...???
  5. Dia kate xkan delete post di blog yang berkenaan saya&dia, tapi hakikatnya...???
Ntah lar, saya benar-benar pelik, kenapa lar 1 kata-kata pun dia x pernah tepati... Semuanya bohong sj... Segalanya hanya kata-kata manis saja... Tiada 1 pun tertunai.. Sampai hati awk yer... Awk terlalu lemah sehinggakan x mampu berdiri dengan kaki sendiri... Dan disebakan ini juga, saya yang kecewa... Sampai hati awk...!!!

14 December 2009

Benci L.E.L.A.K.I

BENCI... BENCI... BENCI....

Aku benci lelaki... Kenapa lelaki x pernah tepati janji???

Post sebelum ni aku nak cari calon suami... Sekarang malas lar... Benci sangat... Dalam hati ni perasan bercampur baur... Sakit sangat... Sakit bila dimungkiri buat kali-2 oleh insan yang sama... Paling sakit disebabkan lelaki bernama Mohd Afif Salami... Dia terlalu kejam buat aku... Sampai hati... =(

10 December 2009

Calon suami di Cari...!!!

Sesungguhnya saya sedang mencari calon suami untuk diriku sendiri... Sape yang memenuhi syarat sila hantakan Resume dengan kadar segera. Hanya seorang insan saja yang layak. Jadi persaingan adalah hangat. Anda semua perlu berusaha gigih untuk mendapatkan Cinta saya...

Ciri-cirinya :

  1. Muke x berapa hensem (Xnak mat jambu-jambu, riso nak di jaga) ofcos aku nak yang hensem2 jek... Klu x hensem sakit mata memandang
  2. Mempunyai kerja tetap (Sila tunjukan slip gaji 2 bulan terkini)
  3. Lebih tinggi dari aku (165cm ++ but kurang dari 178cm)
  4. Badan tidak terlalu kurus (Sesedap rasa) dan tidak gemuk cam Gorila..
  5. Kulit gelap... Xmo yang legam ok ahhh aku nak yang putih2... Cerah cam Gu Jun Pyo dalam Boy Over Flower... Hensem punya...
  6. Mempunyai susunan gigi yang bersepah Tersusun rapi... Tapi jangan tersusun sgt... hahaha
  7. Mulut manis Yang ni memang totally out... Jangan arap aku nak laki mulut manis, tapi hati upe taik babi, macam budak tu...
  8. Tidak terlalu Romantik... Nak suami romantik... Baru dapat layanan istimewa jer selalu... hehehe
  9. Pandai amek hati
  10. Tidak terlalu mengontrol si isteri
  11. Tidak banyak cakap... ofcos...
  12. Sanggup buat kerja-kerja kampung... Kalau memang budak kampung, lagi saya suka
  13. Tidak memilih makan... Koteaw pun dia makan...
  14. Ada kereta VIVA putih ohhhh please... Fuck kete putih sekarang nih
  15. Mempunyai hobi suka melancong
  16. Suka pada haiwan... Kalau leh, dia memang dari asal ade bela kucing Hamster
  17. Dia seorang yang x berapa reti wat planning, etc holiday planning... Sebab semua kuasa itu di serahkan pada saya Aku nak lelaki yang pandai mengatur perancangan... Aku akan jadi backup dia... Baru ade give & take...
  18. Mestilah pandai mengawal ku... Bukan King Control k...
  19. Suke jalan-jalan cari makan...
  20. Orang itu boleh menerima saya seadanya. Mencintai saya kerana saya adalah saya. Menghargai cinta saya, setia pada saya dan kukuh cintanya. Walaupun di lambung ombak, hati dan perasaannya xkan berubah daripada saya. Saya mencari cinta sejati. Cinta yang telah ditakdirkan untuk saya. Mencari tuan yang kehilangan tulang rusuknya... Bukan cinta tangkap muat.
Kalau anda tidak dapat memenuhi syarat-syarat berikut, jangan join da club lar... Udah ler tuh... Percintaan bukan semuanya manis... Bukan semuanya indah. Sekarang saya hanya merasa kepahitan bercinta sahaja. Sehinggakan telah hilang kepercayaan dan keyakinan akan manisnya CINTA... =(

08 December 2009

My MaruFIF

My New Boyfriend...

Ni nak perkenalkan my new boyfriend...

Nama dia MaruFIF...
Anak teruna lagi nih... hehehe
Comeynya dia...

Sekarang ni layan MaruFIF aje lar... Tapi dia agak kesunyian apabila dok sekor2 ngan aku... alahai, aku sepi, dia pun sepi gak ker... Ingat leh jadi pasangan sejoli... huhuhuhu...

MaruFIF ni bucuk... Nakal lak tuh... Actually aku beli dia ngan semua kelengkapan lain kat kedai PET kat Sidec... Berbekalkan gaji Bulan Nov lalu, aku spend hampir RM100 lar jugak untuk si kecik nih... Cayang dia...!!!

Rindu lar kat MaruFIF... I'm always thinking, ape lar dia wat kat umah tu...???

07 December 2009

Seperti Dulu ~ Penyesalan atas kesilapan lalu...

Sekarang ni jiwa terlalulah jiwang dan sensitif... Nak lagi bile memperkatakan soal Cinta & Kesetiaan... Ohhh sungguh menikam kalbu aku... Dan ntah nape, aku dapat rasekan ape yang aku rasa sama seperti yang si dia rase semasa aku kecewakan dia... Inikah pembalasan namanya. Aku rasa "Ya"... Setiap yang kita lakukan ada pembalasannya. Dan sekarang aku dah rasa betapa sakitnya juiwa ini bila Cinta di dustai... bila janji di mungkiri...

Actually dulu dia pernah nyanyikan lagu ni untuk aku. Mase ni hubungan kami tenggelam timbul dah. Lihatlah betapa besarnya pengorbanan dia dalam hubungan kami dulu. Tapi aku sikit pun x hargai. Bayangkan aku x sedih pun masa berpisah dulu. Bagi aku antara kami xde jodoh. Tapi bila keadaan yang sama dah menimpa aku, barulah aku tau betapa sakitnya penderitaan ini... Padan dengan muka aku... hahahaha...

Dan sekarang aku pun rasa betapa aku inginkan Cinta seindah dulu... Ku ingin menghapuskan rindu yang mendalam ini... Ku ingin dia kembali kepadaku kerna cintaku xpernah rasa jemu.. dan ku ingin kau kembali dan jangan lukai hatiku lagi... Tapi, ape lah dayaku dalam meminta semua itu... =(


Seperti Dulu

Selalu ku mengharapkan
Kau akan segera pulang
Kau balik seperti dulu
Menghapuskan rindu
Yang sering menghantuiku

Semenjak kau datang
Di hatiku sayang
Semua resahku hilang
Diriku bukanlah
Seorang yang mudah
Menyerahkan cinta semudah kata

Kudambakan cinta
Indah seperti dulu
Kerna cintaku tak pernah rasa jemu
Biar hati bimbang
Aku terus menunggu
Benar ku tahu kau tak pernah jauh
Kau di hatiku

Di hari yang datang
Janganlah kau ulang
Lukai hatiku sayang
Aku pun bukanlah
Seorang yang bisa
Menggantikan cinta sekelip mata

Aku inginkan cinta
Kita seperti dulu
Kerna cintaku tak mudah rasa jemu
Biar hati bimbang
Aku terus menunggu
Dan aku tahu kau tak pernah jauh
Kau di hatiku

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin