28 January 2010

Menghoyan Holiday @Genting

Beshhhhhhhh nyerrrrr...!!!!!

Seronok sangat... Tanggal 24 & 25 Jan 2010 yang lepas, aku telah menjoinkan diri dalam Holiday yang di anjurkan oleh Menghoyan Fun Club.... Macam official club.... Hahaha.... Tapi enjoy sangat aku rase... Dah lama x rasa Happy macam ni... Rase macam banyak sangat orang sayang kat kita.... Walau kita hilang SEORANG, Tapi Allah gantikan dengan jumlah yang tidak terkata.... Alhamdulillah....

For all guys, thanxs a lot for being me Happy in maximum level... Gambar-gambar akan aku upload dalam Princess Diaries nanti... Sekarang x sempat wat sebab bz lar pulak... Dengan student baru masuk, pastu trainning yang melambak-lambak... Nyampah gak rase... Dah lar mood asek nak mengadap Facebook jer tengok gambo.... Thans a lot to Azmil a.k.a Photografer kat sane...

Opssss time up... Kena sambung trainning lik nih.... Nanti akan ku bebel2 lagi... See u dar...!!!!

22 January 2010

Budget-budget Tahun 2010


1st thing aku kena beli Dr Philip.... Dah kehabisan nih... Last beli Bulan September 2009... Baru sekarang abes... Jimat siut aku pakai... hehehe...

Budget : RM300



Yang ni niat gedik2... Memandangkan nonon x nak kasi aku... Dia nak kasi orang lain jer, jadi aku beli sendiri lah... [Ade elemen-elemen merajuk lar jugak] kekekeke...

Teddy bear aku nak cari jenis kain tepung tuh... Mesti cepat bucuk...kekeke...

Budget : RM100



Ini adalah gedik-gedik versi Makan M.A.N.I.A lak... Aku nak posingkan masakan aku nanti atas Plate putih... Baru makanan akan naik serinya... Bravoooo Imma.... Tapi budget beli sikit2 lar... X mampu kot nak beli gedabak 1 set...

Budget : RM150



Ini tujuannya digunakan masa raya... Asek guna bekas lama jer... So teringin gak nak pakai ni... Mahal menda ni... Jadi aku nak beli sikit-sikit gak... For dis year dapat 3 tray pun jadi lah... Chaiyokkk Imma... !!!

Budget : RM200

Lain-lain aku nak spend untuk holiday... Insyaallah bulan March nak g holiday... Duit lagi... Pastu nak planning g Melaka nak tengok Nuri... So Tipah, ko antara ahli politik yang akan join. Sila wat persiapan... Pastu xsure lagi nak g mane... Nak plan ngan Kak Ja @ Housemate aku lak... Kalau dia nak g Sabah, ok sangat... Hahaha... Banyak sangat ker duit aku nih????

14 January 2010

Pasport


Oh My God...

Macam xpercaya aku dah wat pasport...
Pertama dalam idup aku wat pengenalan diri selain dari IC...
Banyak liku-liku yang aku tempuhi semalam semata-mata nak wat pasport kat Ipoh... Sehinggakan membawa kepeningan yang berlarutan sampai ke malam.. hohoho...~~~

Lihatlah muka GEDIK kat sebelah tu... Begitu riak menayangkan pasport beliau... Xsedar muke tengah naik jerawat tahap gaban... Hehehe...

Nak watpe ngan pasport ni???
Ohhh ini antara next planning aku... Semuanya angkara versi "Melawan Kesepian" punyer... Tujuan membuat pasport adalah ~~itu~~...

Dan kalau diizinkan Allah aku nak ke 'Sana'... Insyaallah...
Dalam pertama kali dalam hidup aku, tibe-tibe hati ini tergerak untuk ke 'Sana'...
Insyaallah...

Tadi lunch makan nasi + ikan kembung goreng + kicap cabai = SEDAP GILER


pssstt : Kalau tatkala ini aku x punyai Huda, Juju, Asrul, T.am, Yasmin, mY Lovely Kak Ja, mY Power Women Kak Mas dan kawan-kawan yang lain, mesti tiap2 hari aku menangis jer sebab x mampu nak "Melawan Kesepian" ini sendirian... Thanks a lot my friends. Hanya Allah yang akan membalas budi korang... ~~Love

12 January 2010

Ketika Cinta Bertasbih - Menanti Cinta

Menarik lagu ini... Aku suka sebab ada unsur-unsur spiritual... Lagu ini adalah sempena filem "Ketika Cinta Bertasbih" x tengok pun citenyer lagi... Tapi novel aku dah beli... Tunggu abes bace jer... Tebal wehhhh... Dalam 1100++ pages... Lar ni, baru 100++ pages jer aku bace... Still x nampak masalah lagi sebab masih dalam sesi suai kenal... hehehe... Tapi x rugi bace pada korang yang masih lum bace... Bes wehhh... Kadang-kadang aku leh berkarya cam sasterawan negara... hehehe

Actually aku tujukan lagu ini wat kawan-kawan baik aku iaitu Huda Rakal, Juliana Jamil dan Athirah [walaupun anda tak perlu Menanti Cinta lg, sebab dah jumpe dah tapi layan jer lar... hehehe]...

Pada kawan-kawan jantan iaitu Nonon ngan Budak Sejuk, x yah lar... Korang Laki, nanti aku bagi lagu lain lar... hahahaha... Jangan jeles yokkk..!!!!


Menanti Cinta - Kris Dayanti

Sejak Lama aku Berdiri
Dalam Sepinya Rongga Hati
Tak Satu Pun Burung
Mampu Menjawab

#
Hanya Padamu ku Bertanya
Lewat Setiap Sujudku Ini
Siapakah Nanti
Cinta Untukku

c/o
Wahai Penilai Hati Lihat Batinku
Nyaris Bernanah Karna Luka Tersayat
Merana Menantikan Kisah dan Kasih Hidupku

Rahasia itu Hanya Kau Yang Tahu
Namun aku Tak Mau Jadi Tuna Cinta
Tuntun Hatiku Dalam Sabar Menanti Jodohku

Ulang #

Wahai Penilai Hati Lihat Batinku
Nyaris Bernanah Karna Luka Tersayat
Merana Menantikan Cinta dan Kasih Hidupku

Rahasia itu Hanya Kau Yang Tahu
Namun aku Tak Mau Jadi Tuna Cinta
Tuntun Hatiku Dalam Sabar Menanti Jodohku

Rahasia itu Hanya Kau Yang Tahu
Namun aku Tak Mau Jadi Tuna Cinta
Namun Harus ku Ikhlaskan Semua Nasib Cintaku Padamu

07 January 2010

Ini adalah Tips-tips untuk aku dan tidak terkecuali kepada geng-geng lain yang sedang mencari cinta... Here u are.... 5 Tips mencari CINTA... [Full Version please klik dis link hehehe ]

Selamat mencuba, dan amal-amalkan lah...

TIPS 1 - GUNA KOMUNIKASI TEKNOLOGI TERKINI

Ulasan :
Bila kita dah melangkah ke dunia yang serba maju, rasanya rugi kalau x manfaatkan teknologi yang sedia ade. Ape lar sangat ngan Handphone yang de GPS tu... Kalau AP set dah dapat murah... Sesungguhnya ia berguna apabila ingin menjejaki Cinta anda... Facebook, friedster my space adalah jaringan sosial yang dah berleluasa kat Malaysia nih. Especially Facebook. Aku pun dah ade 1... hehehe... Anda boleh cari Boyfriends kat sana. Siap ade photo, info n macam-macam lg... Nak set Blind Date pun leh...

MASIH GAGAL ????
Cube next step ....~~~

TIP 2 - SERLAHKAN KECANTIKAN ANDA

Ulasan :
Ini adalah kelebihan seorang wanita... Sebodoh-bodoh wanita sal makeup pun, cikai-cikai pun dia mesti pakai foundation and bedak. Cam aku lar... Jadi x salah kalau anda cube serlahkan kecantikan anda... Bukan nak kate anda x cantik. Cuma kurang menyerlah... Kalau di touch-up lsikit mesti lebih menawan. Si Cinta yang anda cari pasti terbeliak melihat kecantikan dan keserian anda. Dengan lirikan mata yang dah di kaler ngan Eye Liner, pipi gebu dihiasi ngan blusher, bibir munggil ngan lipstik pink... Perghhhh hati mana x tertawan...

MASIH GAGAL ????
Cube the other step ....~~~

TIP 3 : JADI SEPERTI DIA

Ulasan :
What it meas actually???? Sebeanrnya untuk mendekati seseorang kita perlulah mengenal hati budi dia dan cara dia. Contohnya tengok bola. Walaupun anda menyampah tengok bola [Aku lar tuh], tapi cuba temankan Si dia. Tunjukan yang anda juga mempunyai minat yang sama... Minat yang sangat-sangat pun leh tunjukan... Walaupun kat sini ada elemen-elemen hipokrit, tapi x kisah lar... Janji kita dapat tawan hati dia.

MASIH GAGAL ????
Cube the other-other step ....~~~

TIP 4 : PERCAYA PADA CINTA PANDANG PERTAMA

Ulasan :
Ini memerlukan sedikit keajaiban atau anda buat2 keajaiban... hahaha... Bukan senang nak dapat cinta pandang pertama ni... Jadi apa yang anda patut buat??? Rancanglah dengan sahabat baik anda plan ni... Di sebuah pasaraya or mana2 anda perlu aim seseorang. Bila dah dapat pancing anda buat-buatlah terjatuh di hadapan si jejak itu... Tunjukan betapa lemahnya anda sehingga mengharapkan jejaka berkenaan membantu anda. Mungkin selepas mata bertemu mata, pandangan itu akan menikam hati si jejaka berkenaan. Bertuahnya. Macam dalam fairy tales jer... Baru jumpa sekali terus dalam True Love Kiss...

MASIH GAGAL ????
Cube dis last step ....~~~

TIP 5 : PIKAT DAN KAHWIN SAHAJA DATUK KAYA

Ulasan :
Susah-susah sangat cari lar mana-mana datuk kaya... Asal anda tuh muda lagi dan bergetah lagi, jangan riso lar... Terjojol jer mata datuk-datuk kaya ni... Harus diingat, jangan cari datuk banyak cucu... Itu cari pasal namanya... Tindakan ini agak terdesak jugalah kerana tak mau di label andartu or andalusia, ambilah STEP ini...

SEMOGA BERJAYA...~~~

05 January 2010

Ku sedari siapa kawan sejati...

Lamenyer aku menyembunyi... Sembunyi ke mana??? Sembunyi ke KL untuk bershopping sempena YES... Hahahaha... Actually dis is my 2nd day aku memulakan kerja selepas aku berehat selama seminggu... Puas doh.... Leh dikatakan 87.36% aku puas... Yang balance tu biasa lar... Parasit2 yang masih melekat dalam hati ni...

Aku bace komen2 kawan2 aku... Sungguh terharu... Sangat2 terharu... Bila jadi macam ini, aku sangkakan semuanya kelam... Hitam... Serabut... Hancur... Tapi sebenarnya semua yang berlaku banyak hikmahnya... Aku dah nampak almost 57.94% hikmah daripada apa yang terjadi ini...

Dan yang paling best aku temui teman sejati @ KAWAN SEJATI... Kawan2 blogger, mahupun kawan sekolah dulu and kawan sepejabat... Tibe-tibe aku dah sedar betapa besarnya ERTI KAWAN...!!!

Kat sini aku nak tunjuk, siapa itu kawan sejati aku... Walaupun mereka ini tidak hadir di saat aku x sedarkan dunia, tapi mereka hadir di saat aku tersungkur lemah... Mereka lah yang telah membangkitkan aku dari derita ini... Thans aLL...

1st - Juliana Jamil
Oh tipah... Kawan aku semasa di PUO dulu... Sekarang rapat di blog pulak..
"Allah pisahkan die dari aku mungkin sebab xnk aku terdorong ke arah dosa. bercinta sblm kawen xde dlm Islam kan, so renung2kanlah"

2nd - Asrul Izam
Ni kawan aku kat SKMD dulu... Sekarang terjumpa balik... And selalu keep in touch... Dia ni nampak jer ganas tapi ati lembut... Betul x Nonon??? hehehe
"kita hidup ni takde tempat yg leh u-turn jadi nk taknak kne la teruskan jalan atau buat pusingan jauh utk betulkan kembali apa yg silap dgn harapan perkara sama tak berulang....mmg aku ckp ni senang je tp susah nk buat.....but kalo ko betul2 usaha,for sure la ko akn merasa hasilnya....."

3rd - Nurul Huda Rakal
Ketiga bukan bermakna tempat ke3 tau Huda... Aku just ikut turutan gambo... Korang bertiga, semua aku sayang... Huda aku kenal di Frienster dulu... X sangka kita leh jadi kawan baik kan... Allah temukan kita di sebalik musibah...
"Kau jgn pk2 sgt imma....takut memakan diri ko sendri plak..aku paham perasaan ko..mmg sukar nk lupakan ape yg dia dh buat pd kita..Igt kita Ade ALlah..dia lebih tahu ape yg terbaik untuk kita..dia bukan la yg terbaik untuk ko..INSYAALLAH akn seseorang yg dijadikan untuk ko...Sabar yer kawan...=)"

Thanz a lot guys... Aku sayang sangat kat korang... Tapi tetap x dilupakan kawan2 yang lain... Cam Huda Razak, yang susah payah tepon aku semata2 dia dapat tau aku dah single... X di lupakan Moy & Sue juga.. Thanz a lot gak pade Pakcik Kandar kita tuh... Macam2 lagu dia bagi aku... Lagu meransang jiwa k... Bukan meransang air mate... hehehehe..

Pada kawan baik aku T.am n Yasmin... Kawan baik aku nih... Kalau ade pape aku cari diorang... Dan diorang jugak hadir di saat aku benar2 dalam kesepitan... Korang bawak aku jalan2 tgk wayang... Makan-makan ... best sangat... Dah banyak aku terhutang budi pada korang 2... huhuhu... Love...~~~
X di lupakan jua pada Kak Nowwa... Rakan blogger aku... Kak Nowwa... I LOVE YOU... Walaupun kita x pernah berjumpa or berkenalan di luar, tapi kata-kata akak menyejukan hati saya... Thanz sangat2...

Pada opismate gak... Namenya Kak Nor... Dengan senang hati datang ke opis aku and pujuk aku... Terharu sangat2... Jasa mu hanya Allah yang mampu balas...

Last but not least adalah seorang Silent Reader blog aku... Kalau dia bace ni, dia terasa kot... Dia ni kawan skolah aku gak... Dah lama x jumpe... Almost 11 years terpisah... Bila bertemu kini, dia leh bagi peransang kat aku... Dan meneman aku gak... So far xde lar nangis kat dia lagi... Aku kan kuat... xmo nangis dah... hehehe...

~~~~~~~~~~~~~~

Ini lah ertinya sahabat... Dan aku temuinya... Sahabat ketika senang mudah ditemui, tapi bila kita berduka payah... Syukur Alhamdulillah, Allah temukan mereka ini dan menunjukan aku pada siapa aku patut hargai....

Friendship 4Ever...~~~ twikkk..!!! (^o*)v

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin