07 January 2010

Ini adalah Tips-tips untuk aku dan tidak terkecuali kepada geng-geng lain yang sedang mencari cinta... Here u are.... 5 Tips mencari CINTA... [Full Version please klik dis link hehehe ]

Selamat mencuba, dan amal-amalkan lah...

TIPS 1 - GUNA KOMUNIKASI TEKNOLOGI TERKINI

Ulasan :
Bila kita dah melangkah ke dunia yang serba maju, rasanya rugi kalau x manfaatkan teknologi yang sedia ade. Ape lar sangat ngan Handphone yang de GPS tu... Kalau AP set dah dapat murah... Sesungguhnya ia berguna apabila ingin menjejaki Cinta anda... Facebook, friedster my space adalah jaringan sosial yang dah berleluasa kat Malaysia nih. Especially Facebook. Aku pun dah ade 1... hehehe... Anda boleh cari Boyfriends kat sana. Siap ade photo, info n macam-macam lg... Nak set Blind Date pun leh...

MASIH GAGAL ????
Cube next step ....~~~

TIP 2 - SERLAHKAN KECANTIKAN ANDA

Ulasan :
Ini adalah kelebihan seorang wanita... Sebodoh-bodoh wanita sal makeup pun, cikai-cikai pun dia mesti pakai foundation and bedak. Cam aku lar... Jadi x salah kalau anda cube serlahkan kecantikan anda... Bukan nak kate anda x cantik. Cuma kurang menyerlah... Kalau di touch-up lsikit mesti lebih menawan. Si Cinta yang anda cari pasti terbeliak melihat kecantikan dan keserian anda. Dengan lirikan mata yang dah di kaler ngan Eye Liner, pipi gebu dihiasi ngan blusher, bibir munggil ngan lipstik pink... Perghhhh hati mana x tertawan...

MASIH GAGAL ????
Cube the other step ....~~~

TIP 3 : JADI SEPERTI DIA

Ulasan :
What it meas actually???? Sebeanrnya untuk mendekati seseorang kita perlulah mengenal hati budi dia dan cara dia. Contohnya tengok bola. Walaupun anda menyampah tengok bola [Aku lar tuh], tapi cuba temankan Si dia. Tunjukan yang anda juga mempunyai minat yang sama... Minat yang sangat-sangat pun leh tunjukan... Walaupun kat sini ada elemen-elemen hipokrit, tapi x kisah lar... Janji kita dapat tawan hati dia.

MASIH GAGAL ????
Cube the other-other step ....~~~

TIP 4 : PERCAYA PADA CINTA PANDANG PERTAMA

Ulasan :
Ini memerlukan sedikit keajaiban atau anda buat2 keajaiban... hahaha... Bukan senang nak dapat cinta pandang pertama ni... Jadi apa yang anda patut buat??? Rancanglah dengan sahabat baik anda plan ni... Di sebuah pasaraya or mana2 anda perlu aim seseorang. Bila dah dapat pancing anda buat-buatlah terjatuh di hadapan si jejak itu... Tunjukan betapa lemahnya anda sehingga mengharapkan jejaka berkenaan membantu anda. Mungkin selepas mata bertemu mata, pandangan itu akan menikam hati si jejaka berkenaan. Bertuahnya. Macam dalam fairy tales jer... Baru jumpa sekali terus dalam True Love Kiss...

MASIH GAGAL ????
Cube dis last step ....~~~

TIP 5 : PIKAT DAN KAHWIN SAHAJA DATUK KAYA

Ulasan :
Susah-susah sangat cari lar mana-mana datuk kaya... Asal anda tuh muda lagi dan bergetah lagi, jangan riso lar... Terjojol jer mata datuk-datuk kaya ni... Harus diingat, jangan cari datuk banyak cucu... Itu cari pasal namanya... Tindakan ini agak terdesak jugalah kerana tak mau di label andartu or andalusia, ambilah STEP ini...

SEMOGA BERJAYA...~~~

15 comments:

Thirah B.D. said...

Ni dah macam 30 hari mencari cinta. hehehe..

imMa ~vOguE```~~~ said...

hahaha... seminggu mencari cinta... bukan cinta yang hilang, tp cinta yang baru... hehehe

C'Chanteque Maness said...

Uih..ganaz2 jer tips ko nie..nak2 yg ke 5 tuh..dh mcm zizie izette dgn Bung Mokthar plak..hihihi..

imMa ~vOguE```~~~ said...

hahaha... sekarang mengharap tip 4... tp xde gak, amek lar tip 5... ade ker dato kaya nak aku??? hahaha

juju_illyana said...

tips 1 - kang kene ngan penipu...adoi...

tips 2 - xde ape yg nk diserlahkan... ish

tips 3 - ah...tersiksa la camni...tidak...!

tips 4 - oh tidak sekali2 aku mempamerkannya...

tips 5 - mcm bez je... t stp ujung taun leh shoping ngan ko hahaha

n0n0n said...

dato kaya?owh my gucci...ekekeke...ada kut.....datuk yg ada 19org cucu dan berharta...hahahaha....jodoh pertemuan di tgn Nya...usaha then tawakkal lah....jgn ko g kedai tawakal dah ar...hahahahaha

budaksejuk said...

=) da jadi dokter cinta plak ye~ hehe..menarik gak tips2 tu..plus my own xperien r ;-

@cube try selak2 blik mjlh2 skolah or cd2 yg ade input sal student2 sme badge ngan kte..meib diorg de tgglkn contact no.,email,address etc. kt ctu meib kte leh start contact ngan secret admirer kte dlu..ahaks~ane r tau kn kot dia pon ngah single ag beb~ =p

C'Chanteque Maness said...

hehehe...aku setuju ngan nonon...=)

n0n0n said...

hahahahaha....kang aku cakap,ko marah lak....wakakakaka....tp anggap je la aku melawak ye....ko nk kawin ngan org kaya kn?tunggu la aku jadi kaya....nnt aku masuk meminang....senang sket nk plan rombongan sbb umah paklong aku sbelah umah ko je....wakakakakaka....

imMa ~vOguE```~~~ said...

Tipah : Tips 5 mmg bez... takat shopping belanje ko nanti xde masalah punyer... kad kredit pun dah platinum, watpe nak kerut2 dahi lg... kekeke...

nonon : ahhh watpe datuk kaya cucu... kang aku jd nenek kebaya lak... wakakaka... alaa xmo lar ko... dekat sgt...tgk, sebelah umah lak tuh... kang gado mak bapak dengar... kakakaka...

huda : bukan main lg ko setuju ng nonon eh??? hehehe

Budak Sejuk : cam familiar jer tips anda tuh... sape yg pernah buat eh????

n0n0n said...

cehhh...watpe duk umah kat manjoi?beli umah lain arrr....baru best gaduh....hehehehe

imMa ~vOguE```~~~ said...

hahaha... tujuan kawen untuk gado??? tapi gado2 manje best per?? cam dalam cite boy over flower lak...

n0n0n said...

okay pe kalo gadoh...at least ade communication dari sunyi sepi je....boy over flower?xpenah tgk pn sbb aku xminat cerita2 mcm tu...wakakakakakaka...btw apa maksud ko dgn gadoh2 manja itew?ahaks

imMa ~vOguE```~~~ said...

Ecece... nonon... wat2 xpham lak gado-gado manje... tau lar ko tu gorila, klu gado ganas2 jer... nanti ko alami ko tau lar ape gado2 manje.. kekeke

n0n0n said...

seriyes aku tak tau....kn aku ni suci murni?ahaks......luar je gelap tp dlm baik kut....?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin