12 January 2010

Ketika Cinta Bertasbih - Menanti Cinta

Menarik lagu ini... Aku suka sebab ada unsur-unsur spiritual... Lagu ini adalah sempena filem "Ketika Cinta Bertasbih" x tengok pun citenyer lagi... Tapi novel aku dah beli... Tunggu abes bace jer... Tebal wehhhh... Dalam 1100++ pages... Lar ni, baru 100++ pages jer aku bace... Still x nampak masalah lagi sebab masih dalam sesi suai kenal... hehehe... Tapi x rugi bace pada korang yang masih lum bace... Bes wehhh... Kadang-kadang aku leh berkarya cam sasterawan negara... hehehe

Actually aku tujukan lagu ini wat kawan-kawan baik aku iaitu Huda Rakal, Juliana Jamil dan Athirah [walaupun anda tak perlu Menanti Cinta lg, sebab dah jumpe dah tapi layan jer lar... hehehe]...

Pada kawan-kawan jantan iaitu Nonon ngan Budak Sejuk, x yah lar... Korang Laki, nanti aku bagi lagu lain lar... hahahaha... Jangan jeles yokkk..!!!!


Menanti Cinta - Kris Dayanti

Sejak Lama aku Berdiri
Dalam Sepinya Rongga Hati
Tak Satu Pun Burung
Mampu Menjawab

#
Hanya Padamu ku Bertanya
Lewat Setiap Sujudku Ini
Siapakah Nanti
Cinta Untukku

c/o
Wahai Penilai Hati Lihat Batinku
Nyaris Bernanah Karna Luka Tersayat
Merana Menantikan Kisah dan Kasih Hidupku

Rahasia itu Hanya Kau Yang Tahu
Namun aku Tak Mau Jadi Tuna Cinta
Tuntun Hatiku Dalam Sabar Menanti Jodohku

Ulang #

Wahai Penilai Hati Lihat Batinku
Nyaris Bernanah Karna Luka Tersayat
Merana Menantikan Cinta dan Kasih Hidupku

Rahasia itu Hanya Kau Yang Tahu
Namun aku Tak Mau Jadi Tuna Cinta
Tuntun Hatiku Dalam Sabar Menanti Jodohku

Rahasia itu Hanya Kau Yang Tahu
Namun aku Tak Mau Jadi Tuna Cinta
Namun Harus ku Ikhlaskan Semua Nasib Cintaku Padamu

10 comments:

C'Chanteque Maness said...

hehehe...TQ2...
memang la aku tersangat suka lagu nie..pendek kata semua lagu dalam filem nie aku suka la..
lagu nie memang kena ngan jiwa aku sekrang...

pendek kata sesuai tuk kita la..hik3
bersama2 la kita menanti cinta yer cik Imma...=)

juju_illyana said...

bukan wktu sujud je aku berdoa tapi wktu nek moto nk g keje pon aku siap doa moga2 terserempak ngn jodoh aku haha mcm poyo pon ade kehkehkeh

aku bg 5bintang untuk lagu nih...

n0n0n said...

cessss....lagu apakah yg ko nk tujukan kat aku ni?saspen sgguhh...muahahahahaha

imMa ~vOguE```~~~ said...

Huda : hehehe... tol kan, same jer ng jiwa kita sekarang... MENANTI JODOH yang lum kunjung tiba lagi... huhuhu... sabo...sabo... ade lar tuh...

Juju : Amin, aku same2 aminkan doa ko... semoga termakbul... poyo x poyo tu lantak janji kita senang ati... hehehe...

Nonon : lagu ni bukan utk ko pun... just aku sebut name ko jer dalam nih... muahahahaha...

Thirah B.D. said...

Tq sebab tujukan lagu untuk aku. layan je ek..Anyway aku tak penah pun dengar lagu ni. lagu baru ke? (nak layan kat opis tapi orang dok lalu lalang. karang orang perasan aku tak buat keje plak. haha.

Aku doakan supaya tak perlu menanti cinta begitu lama. ;)

n0n0n said...

mmg ar....aku just saspen je lagu apakah yg akan muncul dn ditujukan utk aku lepas ni...wakakakakakaka....

imMa ~vOguE```~~~ said...

hahaha... ko x yah suspen, cume perlu mengkedukan diri apabila dengar lagu itu... hahaha

n0n0n said...

pasal pe aku nk terkedu nk dgr lak?weh,aku tak suka buah mengkudu tau.....

budaksejuk said...

kalo da tujukan lagu gtau k..ahaks

imMa ~vOguE```~~~ said...

nonon : aku pun xsuke buah mengkudu... tp mak aku tanam kat umah... hohoho... aku xde idea lagi lagu utk ko ngan dak sejuk... tunggu lar... lum tiba lagi... kekeke...

budak sejuk : wokey... mcm wat kat fb, kita main tag2...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin