05 January 2010

Ku sedari siapa kawan sejati...

Lamenyer aku menyembunyi... Sembunyi ke mana??? Sembunyi ke KL untuk bershopping sempena YES... Hahahaha... Actually dis is my 2nd day aku memulakan kerja selepas aku berehat selama seminggu... Puas doh.... Leh dikatakan 87.36% aku puas... Yang balance tu biasa lar... Parasit2 yang masih melekat dalam hati ni...

Aku bace komen2 kawan2 aku... Sungguh terharu... Sangat2 terharu... Bila jadi macam ini, aku sangkakan semuanya kelam... Hitam... Serabut... Hancur... Tapi sebenarnya semua yang berlaku banyak hikmahnya... Aku dah nampak almost 57.94% hikmah daripada apa yang terjadi ini...

Dan yang paling best aku temui teman sejati @ KAWAN SEJATI... Kawan2 blogger, mahupun kawan sekolah dulu and kawan sepejabat... Tibe-tibe aku dah sedar betapa besarnya ERTI KAWAN...!!!

Kat sini aku nak tunjuk, siapa itu kawan sejati aku... Walaupun mereka ini tidak hadir di saat aku x sedarkan dunia, tapi mereka hadir di saat aku tersungkur lemah... Mereka lah yang telah membangkitkan aku dari derita ini... Thans aLL...

1st - Juliana Jamil
Oh tipah... Kawan aku semasa di PUO dulu... Sekarang rapat di blog pulak..
"Allah pisahkan die dari aku mungkin sebab xnk aku terdorong ke arah dosa. bercinta sblm kawen xde dlm Islam kan, so renung2kanlah"

2nd - Asrul Izam
Ni kawan aku kat SKMD dulu... Sekarang terjumpa balik... And selalu keep in touch... Dia ni nampak jer ganas tapi ati lembut... Betul x Nonon??? hehehe
"kita hidup ni takde tempat yg leh u-turn jadi nk taknak kne la teruskan jalan atau buat pusingan jauh utk betulkan kembali apa yg silap dgn harapan perkara sama tak berulang....mmg aku ckp ni senang je tp susah nk buat.....but kalo ko betul2 usaha,for sure la ko akn merasa hasilnya....."

3rd - Nurul Huda Rakal
Ketiga bukan bermakna tempat ke3 tau Huda... Aku just ikut turutan gambo... Korang bertiga, semua aku sayang... Huda aku kenal di Frienster dulu... X sangka kita leh jadi kawan baik kan... Allah temukan kita di sebalik musibah...
"Kau jgn pk2 sgt imma....takut memakan diri ko sendri plak..aku paham perasaan ko..mmg sukar nk lupakan ape yg dia dh buat pd kita..Igt kita Ade ALlah..dia lebih tahu ape yg terbaik untuk kita..dia bukan la yg terbaik untuk ko..INSYAALLAH akn seseorang yg dijadikan untuk ko...Sabar yer kawan...=)"

Thanz a lot guys... Aku sayang sangat kat korang... Tapi tetap x dilupakan kawan2 yang lain... Cam Huda Razak, yang susah payah tepon aku semata2 dia dapat tau aku dah single... X di lupakan Moy & Sue juga.. Thanz a lot gak pade Pakcik Kandar kita tuh... Macam2 lagu dia bagi aku... Lagu meransang jiwa k... Bukan meransang air mate... hehehehe..

Pada kawan baik aku T.am n Yasmin... Kawan baik aku nih... Kalau ade pape aku cari diorang... Dan diorang jugak hadir di saat aku benar2 dalam kesepitan... Korang bawak aku jalan2 tgk wayang... Makan-makan ... best sangat... Dah banyak aku terhutang budi pada korang 2... huhuhu... Love...~~~
X di lupakan jua pada Kak Nowwa... Rakan blogger aku... Kak Nowwa... I LOVE YOU... Walaupun kita x pernah berjumpa or berkenalan di luar, tapi kata-kata akak menyejukan hati saya... Thanz sangat2...

Pada opismate gak... Namenya Kak Nor... Dengan senang hati datang ke opis aku and pujuk aku... Terharu sangat2... Jasa mu hanya Allah yang mampu balas...

Last but not least adalah seorang Silent Reader blog aku... Kalau dia bace ni, dia terasa kot... Dia ni kawan skolah aku gak... Dah lama x jumpe... Almost 11 years terpisah... Bila bertemu kini, dia leh bagi peransang kat aku... Dan meneman aku gak... So far xde lar nangis kat dia lagi... Aku kan kuat... xmo nangis dah... hehehe...

~~~~~~~~~~~~~~

Ini lah ertinya sahabat... Dan aku temuinya... Sahabat ketika senang mudah ditemui, tapi bila kita berduka payah... Syukur Alhamdulillah, Allah temukan mereka ini dan menunjukan aku pada siapa aku patut hargai....

Friendship 4Ever...~~~ twikkk..!!! (^o*)v

18 comments:

Thirah B.D. said...

jangan sedey2 hokeh. aku n yasmin sedia membantu teman ko pegi ronda2 Ipoh ni.huhu.. jom!

imMa ~vOguE```~~~ said...

hehehe... Tq so much t.am... Muuaahhh...

C'Chanteque Maness said...

Wah..terharu nie..xsangka nama aku pun ade...hehe..Thanks Imma..
erm, aku pn xsangka kite leh jd kawan...hehe~~

erm,cuma setakat nie xmampu jumpe ko lg..InSyaAllah..ade rezeki mngkin kita akan bertemu...

Jangan cedey2 lagi tau..InsyaAllah akan ade yang terbaik untuk ko..Chaiyok!!

imMa ~vOguE```~~~ said...

Ofcos name ko ade Huda... dengan xsengaja ko dah jadi kawan baik aku... susah senang kita mesti bersama... chaiyokkk..!!!

ko pun jgn sedey2 lagi k... jgn murung2 k... same2 kita cari kebahagian untuk kita.... chaiyokkk..!!! [chaiyok lagi]

juju_illyana said...

bersahabat biar beribu...bercinta biar ramai...ade spare tyre...xdela sedih...kehkehkeh(lawak je) so now...aku bangga sebab hg dah boleh melalui idup ini dengan ati yg penuh gembira...TAHNIAH!!!

n0n0n said...

uish...nama aku naik tu....ahaks...wei,chinese new year ade plan ke?jom berkumpul melepak?aku nk open table smpena besday aku yg menjelang....

C'Chanteque Maness said...

hehehe..tetibe aku stuju plak ngan juju nie..bercinta bior ramai..kne ade spare trye...
most of the guys mmg buat cmtu...sbb tu kalu kena tinggal pn dia org xfrust...huhu~~

juju_illyana said...

kamu jgn tiru lak maness hehe aku xnk d persalahkan

n0n0n said...

uiks...ye ke smua guys buat mcm tu?

imMa ~vOguE```~~~ said...

Juju : idea juju pasang spare tyre agak memberanssangkan lar... aku pun nak tiru gak lar...

tipah, aku ng huda dah ikut ajaran ko nih... hehehe

nonon : mostly guys yang kami kenal camtu lar... that why, mcm dah ilang sikit kepercayaan pada mereka...

juju_illyana said...

kehkehkeh kalau korang pon dah ikut terpaksa la aku pon ikot gak ahaha

juju_illyana said...

lagu hey ladies - rossa ditujukan untuk korang

n0n0n said...

hahahahahaha......mcm2 korg ni

imMa ~vOguE```~~~ said...

Juju : oh tq Juju... nanti akan ku create kan hadiah ko ni dlm next posting aku....

Nonon : ko jantan, payah nak paham hati ponpuan nih...

n0n0n said...

ceh....dh ko xmo bg peluang aku nk paham,mcm mana aku nk paham cik imma oi..............

imMa ~vOguE```~~~ said...

xkan ko nak memahami ati perempuan aku nih??? ko cari ati lain lar... ati ayam betina pun leh jgk... goreng pon sodapppp..~~~

n0n0n said...

ish imma ni.....ati ayam tak syiok sgt...kecik...xkena dgn selera besar aku.......hati lembu arr besar sket....

imMa ~vOguE```~~~ said...

camtu ko amek ati gorila lar... mmg sesuai sgt... hohoho

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin