21 February 2012

Tanamera

Sejak aku asek melayan blog Dynas Mokhtar, aku dah semakin mengoda ngan produk herbal dari Tanamera... Kalau korang bace komen Dynas sal tanamera ni, mesti korang pun rase cam nak try  gak.... Memandangkan Dynas ni bukanlah duta pada Tanamera, tapi bile dia komen, kelihatannya dia jujur dan sangat berpuas hati ngan produk Tanamera... Jadi, pe kate kite usha ape itu Tanamera...


Tanamera ni ade banyak blog... Dan dynas selalu promote barang Postnatal Tanamera ni... Katenyer sangat lar best... So bile aku tengok, memang best pun... Siap ade jual Microwave Tunku... Adoi, camni tetibe aku mengharapkan mase kawen nanti ade orang hadiahkan microwave untuk ku.. Hik3...

Untuk Mom-to-be, leh lar usha 'Tanamera Postnatal Care'


Pada yang nak melayan SPA at home, cam post aku yang dulu, leh lar klik pada Tanamera Tropical Spa Product...

Bagaimanapun, aku paling berkenan dengan Home Spa Assortment diorang.... Nanti pergi JJ, aku nak cari barang2 nih... Hehehehe...



Ok mane nak dapatkan Tanamera Produk??? Dynas kate kedai dia kat The Curve pun ade sikit... Tapi better cari kat outlet2 diorang. Mesti macam2 ada...

TNS Skin L@b Ipoh
Kinta City Shopping Centre
Lot G03, Kinta City Ipoh


Or korang leh jer cari kedai TNS Skin L@b di serata Malaysia.... KL, Selangor, Kelantan, Johor, Penang, Melaka, Kedah.... Senang kan nak cari... More info klik jer website Tanamera.....

p/s : aku ni promote ker, or untuk info diri sendiri???? Hehehe...

20 February 2012

1st Assignment

Memandangkan En Tunang sekarang dalam perjalanan balik ke KL dari Tanjung Karang... (Ntah mane tempat, aku x sure lar... ) Sesungguhnya beliau baru menghabiskan 4 hari 3 malam berkursus dengan sifu kesayangan beliau iaitu Saiful Nang... Dulu dah pernah berkursus ngan Saiful Nang ni amek course "Zero to Pro" sikalang amek "Video Making" lak... Oleh yang demikian,  aku rase nak kasi satu assignment kepada En Tunangku... Ade bran????? Muahahahaha~~~~~

Aku tadi terkesan dengan love video dari kawan aku sendiri... Bukan kawan aku yg wat. Dia cume pelakon lar... Hik3.... Selalu kite tengok Wedding Video... Tapi kali ni lain.. Dia buat New Baby Born Video.... Wahhhh idea yang baik kan... Kebetulan En Abang baru balik training, x salah mintak sesuatu video yang best untuk anak kami kelak... Hik3.... (Lum pape dah cakap sal anak... Xpe cakap tu kan doa.... Moga dimurahkan rezeki... Aminnn)

OMG... Sweet kan video ni???? Walaupun kualiti dia x lar sehebat CST Video, tapi mesej yang di sampaikan menarik... Tapi abagi menambah baikan video ini, aku cadangankan untuk mendapatkan hasil yang lebih dramatik di mana anis bolehlah mendukung baby dia sambil cium lagi... Pastu suami datang dari belakang dan terus cium isteri dan belai baby... Owhhhh no... Aku rase cam pengarah filem hindustan lak.... Idea brilliant... and hope leh wat nanti.. Hehehehe....

Wahai En Tunang, tugasan ini simple jer... Memandangkan bukan sekarang perlu buat, jadi masih ade banyak masa untuk mengilap bakat anda dalam bidang videografi lar.... Semoga berjaya....~~~~~

p/s : Congrat kepada Anis ngan Jojo.... Semoga bertambah2 lagi umat Nabi Muhammad saw.... Aminnn

15 February 2012

Hadiah Kahwin yang BEST

Ini semua gara2 aku terjumpe 1 blog yang BEST iaitu Isu BUMPER Kahwin (best ke kahwin?)... Dan aku terbace isu Hadiah kahwin... Ape yang beliau katekan memang betul. Kalau bab hadiah ni, kite ni xleh lar berkira sangat, tapi kalu udah hadiah yang kite dapat tu x berapa di gunakan x ker membazir....

Contohnyer kalau bab hadiah pinggan mangkuk... Agaknyer dah sinonim kot, pinggan mangkuk ngan pengantin baru... hahahaha.... So pe kate pasni kite wat perubahan ker... Memandangkan Cik Gedik ni bakal melangsungkan perkahwinan, pe kate kalau korang nanti datang kenduri cik Gedik, korang hadiahkan lar ape yang Cik Gedik senaraikan kat bawah.... Hik3...

Standing Iron Steam
Memangkan pasni nak kena gosok baju kemeja laki, maka barang ini amat aku perlukan... Kalau korang tengok pasaraya sane, diorang senang jer iron baju. idak cam kite kat umah. Berejam2 nak iron selai baju... So mendalah ini amat di perlukan... Kalau korang bagi, InsyaAllah, panjanglah pahala korang nanti... Aminnn..~~~~ Akan tetapi nak kasi iron biasa pun xper... Kecil tapak tangan, nyiru kami tadahkan...

Blender
Mendalah ni aku perlukan sebab kat umah ade blender cabai jer. Kalau leh mase kawen biorlah dapat sebijik. Dan lagi best kalau dapat blender yang leh blend air... Mau Cik Gedik hidang smoothy kepada tetamu yang hadir pas kawen nanti.. Hik3...

Micro Wave
Ekceli Cik Gedik x bape gemor pakai micro wave. tapi memandangkan dah ade laki ni, elok ade sebijik... Senang sikit nak masak meggi ker. Nak pangat nasi goreng pagi tadi ker.. And pape lar.. Kalau xde, terpakse nyusahkan bini... X gitu???? Dan kalau xmo kasi microwave, leh kasi oven... Tapi xmo lar oven kecik sebab aku dah ade... Kalau kasi besau sikit, pastu saya terharu....

Cadar
Kalau dah kahwin ni kena lar selalu tukar cadar... Kalau korang kasi cadar, mesti berseri2 tempat tido kami.. Hik3....

Luggage
Kalau buntu gak leh gak kasi luggage sebijik. Luggage ni xmo beso... Muat2 baju untuk 3-4 hari cukup lar... Aku ade dah luggage besau yg leh muat 20kg baju bandung, tapi En Tunang dah warning, kalau pergi holiday ngan dia, xleh nak bawak beg itu.. Maka aku terpakse lah mencari 1 beg yang kecik... Kalau leh nak ade roda cam gambo bawah ni... Twink~~~ Twink~~~~ bestnyer kalau korang kasi mendalah ini... Hehehe...

Asek sebut barang ponpuan jer... Ekceli kalau korang buntu nak kasi ape lagi.. Korang leh jer kasi barang2 hardware cam tukul ker, drilling ker, screw driver ker and macam2 lagi... Nak xnak setiap umah memang memerlukan semo barang ni. Xkan nak tebuk dinding untuk gantung gambar kena panggil tukang ketuk... So secara x sengaja drilling, hammer ngan screw di perlukan...



Aku pun x pernah terpikir nak bagi barang camni.. Next time leh lar aku kasi kat kenkawan aku... hehehe...

So kenkawan, pasni xmo pening2 pale nak kasi Cik Gedik hadiah kahwin nanti.. Pakai ramai2, boleh lar beli ape2 item yang tersenarai di atas.... Selamat membeli... Hehehehe....

01 February 2012

Terukir di bintang

Sayang, i dedicate this song special to you... Walaupun i x tau main gitar, tapi kalau nyanyi live jer boleh kan???? hehehe...

p/s : Jangan marah2 yer... Namamu bukan sahaja terukir di bintang, tapi terpahat dalam hati ini seteguh-teguhnya...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin