15 February 2012

Hadiah Kahwin yang BEST

Ini semua gara2 aku terjumpe 1 blog yang BEST iaitu Isu BUMPER Kahwin (best ke kahwin?)... Dan aku terbace isu Hadiah kahwin... Ape yang beliau katekan memang betul. Kalau bab hadiah ni, kite ni xleh lar berkira sangat, tapi kalu udah hadiah yang kite dapat tu x berapa di gunakan x ker membazir....

Contohnyer kalau bab hadiah pinggan mangkuk... Agaknyer dah sinonim kot, pinggan mangkuk ngan pengantin baru... hahahaha.... So pe kate pasni kite wat perubahan ker... Memandangkan Cik Gedik ni bakal melangsungkan perkahwinan, pe kate kalau korang nanti datang kenduri cik Gedik, korang hadiahkan lar ape yang Cik Gedik senaraikan kat bawah.... Hik3...

Standing Iron Steam
Memangkan pasni nak kena gosok baju kemeja laki, maka barang ini amat aku perlukan... Kalau korang tengok pasaraya sane, diorang senang jer iron baju. idak cam kite kat umah. Berejam2 nak iron selai baju... So mendalah ini amat di perlukan... Kalau korang bagi, InsyaAllah, panjanglah pahala korang nanti... Aminnn..~~~~ Akan tetapi nak kasi iron biasa pun xper... Kecil tapak tangan, nyiru kami tadahkan...

Blender
Mendalah ni aku perlukan sebab kat umah ade blender cabai jer. Kalau leh mase kawen biorlah dapat sebijik. Dan lagi best kalau dapat blender yang leh blend air... Mau Cik Gedik hidang smoothy kepada tetamu yang hadir pas kawen nanti.. Hik3...

Micro Wave
Ekceli Cik Gedik x bape gemor pakai micro wave. tapi memandangkan dah ade laki ni, elok ade sebijik... Senang sikit nak masak meggi ker. Nak pangat nasi goreng pagi tadi ker.. And pape lar.. Kalau xde, terpakse nyusahkan bini... X gitu???? Dan kalau xmo kasi microwave, leh kasi oven... Tapi xmo lar oven kecik sebab aku dah ade... Kalau kasi besau sikit, pastu saya terharu....

Cadar
Kalau dah kahwin ni kena lar selalu tukar cadar... Kalau korang kasi cadar, mesti berseri2 tempat tido kami.. Hik3....

Luggage
Kalau buntu gak leh gak kasi luggage sebijik. Luggage ni xmo beso... Muat2 baju untuk 3-4 hari cukup lar... Aku ade dah luggage besau yg leh muat 20kg baju bandung, tapi En Tunang dah warning, kalau pergi holiday ngan dia, xleh nak bawak beg itu.. Maka aku terpakse lah mencari 1 beg yang kecik... Kalau leh nak ade roda cam gambo bawah ni... Twink~~~ Twink~~~~ bestnyer kalau korang kasi mendalah ini... Hehehe...

Asek sebut barang ponpuan jer... Ekceli kalau korang buntu nak kasi ape lagi.. Korang leh jer kasi barang2 hardware cam tukul ker, drilling ker, screw driver ker and macam2 lagi... Nak xnak setiap umah memang memerlukan semo barang ni. Xkan nak tebuk dinding untuk gantung gambar kena panggil tukang ketuk... So secara x sengaja drilling, hammer ngan screw di perlukan...



Aku pun x pernah terpikir nak bagi barang camni.. Next time leh lar aku kasi kat kenkawan aku... hehehe...

So kenkawan, pasni xmo pening2 pale nak kasi Cik Gedik hadiah kahwin nanti.. Pakai ramai2, boleh lar beli ape2 item yang tersenarai di atas.... Selamat membeli... Hehehehe....

4 comments:

C'chanteque Manes said...

Cik Imma...aku cupp bg blander...hehehe ;)

Imma Yusri said...

yeke??? leh lar aku edit kat post ni reserve by huda... terbaik lar ko.. hik3..

C'chanteque Manes said...

hahaha...dasyat ko ea..yerlah..aku lg suke bkal pengantin bwat mcm nie...xsakit kepala nk pk beli adiah hape...huhu~

Imma Yusri said...

aku memahami rakan2 sebab aku pun selalu menghadapi masalah utk cari hadiah member... so ko kire tuah lar.. ko xyah penin2.. kekeke

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin