14 September 2011

Selamat Hari Merdeka

Yeahhhhh kawad datang lagi... Setelah seminggu berlatih (muali 6hb sampai lar 9hb) maka inilah pra-kawad yang kami persembahkan sebagai wakil UTP.... Memandangkan mase ni student tengah pulun Final Exam, maka, UTP xleh lar anta student sebagai wakil.. Maka oleh itu, mak2 & bapak2 student lar yang ganti... Ohooo~~~~

Jadi aku dah lalui 2 hari rehersal berturut2 di Ipoh... 2 hari berturut2 aku kena ke UTP seawal 5.30 pagi... Dan 2 hari berturut2 aku leh balik awal... (Penat wooo... Ingat dekat ker kawad... Maka bile dah kasi balik awal, balik lar... Dekat umah aku tido mati jek... Best giler....)


Sesungguhnya moment sepanjang 2 hari ni best... Ni belum lagi hari kejadian... Kalau betui2 nanti, baru lagi havoc... Baju pun SMART... X sabo nak dapat Baju Koporat kami esok.. Yum... Yum... Yummm..~~~~

OK... Baju kuning kat atas, Day 1 (13 Ogos 2011) manakal Baju oren di bawah adalah Day 2 (14 Ogos 2011)... Yang oren ni baru baju betui sempena kawad... Baju kuning tu pinjam jap baju Perhimpunan BERSIH... Hahahahaha.... Keistimewaan kontigen kami ada 1.... Iaitu, kalau bab makan kami 1st... Kitorang siap dapat bekal breakfast paling awal di mana ia di bekalkan khas oleh Kak Moon dari Kafe Sayang.... Day 1, nasi lemak... Day 2, Nasi goreng kampung... Perghhhh Hot and Spicy... Lepas makan, semo berebut jamban... Hahaha...

Ini adalah antara pic yang baru berlaku tadi... Full Dress Rehersal....

 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Lepas kawad, aku tetibe rajin dan ajak Mid gi jalan2 tangkap gombo ngan kontigen lain... Ngeh2, banyak gak kami dapat.... Walaupun ade yang cam sengal, ade yang senget, and ade yang sempoi.... Actually semo sempoi2 belaka... I LIKE.... Kekekeke... Dan dalam2 pic, aku paling suke pic ini... Dah macam gambo persatuan PIBG sekolah aku jer.... Hahahahaha....  Thanks to kontigen bomba yang memang sempoi2...


p/s : Cik Gedik sedang mengumpulkan tenaga bagi menghadapi saat2 hari Malaysia nanti.. Krim mesti cukup.... Senyum mesti menawan, Mulut mesti mantap.... Muahahahaha.... Go go Chaiyok to our kontigen.... Jumaat ni jer....

12 September 2011

Hadiah Dari Hati

Ini merupakan 1st hadiah yang sy dapat dari En Tunang... Tapi mase ni kami lum tunang lagi lar.. And lum Jatuh Cinta pun lagi... Kekekeke... Hadiah ni sempena sy beli Camera EOS Canon 550D... Katenyer nanti bile dah tangkap gambo senang nak edit.... CS 5 wehhh... Mase ni CS 5 memang sangat lar baru... photografer2 pun baru nak update version... Dan banyak lagi yang gune CS 4 jer... Riak x riak.. Dalam x tau gune, bukan main latest version aku akan pakai nanti.. Muahahahaha...~~~~

Akan tetapi, di sebabkan ade masalah pada pemilihan 'Keygen Key', maka sampai sudah aku x pat gune CS 5 aku tu... Last2 gune Adobe cabok versi zaman batu jer lar... Ape dah jadi pada CD hadiah dari hati itu??? Wat pekasam dalam opis aku.. Uhuk3... Sedih wooo.. Baru nak eksen, last2 x kesampaian.... En Tunang pun cakap, nanti lar, pas kawen dia akan kasi aku gune kat laptop dia... Alahai..... Nak x nak kena lar pasrah sebab aku sememangnyer buta IT... Huk3...


p/s : moral of the story, jangan eksen atau berNIAT eksen pada sape2 dan bile2 pun... Eksen2 lar... Allah murka nanti baru padan muke engkau.... Hahahaha....

09 September 2011

Serius, aku penat....

Bulan Ramadhan yang lalu tidak dinafikan sesungguhnya aku sangat lar penat... Serius penat.... Bukan penat pose, tapi semo gara-gara Cekelat Raya yang aku ghairah usahakan... Hohoho.... Walaupun hasilnya sangat2lah berbaloi, tapi aku telah kehilangan keuntungan yang lain pule... Ermmm...~~~~


Secebis putar belit kehidupan aku sepanjang Ramadhan yang lalu :

Minggu Pertama : Sibuk buat sample, tangkap gambo untuk iklan kat blog dan FB...

Minggu Kedua : Memenuhkan mase ambil order. Mase ni sibuklar melayan email, sms ngan FB... Alhamdulillah.... Permintaan melebihi dari minimum target... Pendek kate, container coklat aku semonya habis (ade lar tinggal 2, 3 pcs lagi)

Minggu Ketiga : Operasi pembuatan... Nasib di bantu oleh adik tersayang.... Cik Cekelat mengambil mase 5 hari untuk siapkan kelima-lima jenis coklat berkenaan.Dan inilah permulaan kepada kepenatan yang melampau.... 13-14hb Ogos start buat. Disambung lagi pada 16-17hb... Dan last sekali di akhiri pada 19hb... Ya Allah mase ni, xtau nak cakap per.. Hanya Allah jer yang tau betapa penatnyer aku... Teraweh pun dah lok lak... Qiamualail pun aku dah x larat nak join... Uhuk3... Sadis tol...

Minggu Keempat : Ini dah lega sikit sebab Alhamdulillah semo coklat yang di pesan dah siap... Akan tetapi week ni bizi ngan proses penghantaran.... Bab ni pun penat woo... Nak deal ngan customer mane and bile nak jumpe... Nasiblar mostly customer aku staff UTP gak... Hik3...

Jadi kesimpulannya aku sangat penat Ramadhan yang lalu... Arap jer jual Cekelat Raya, tapi untuk umah sendiri, entah... ade dalam xde... Sedih kan... Uhuuu~~~


Bulan Ramadhan ni bulan Rahmat.... Macam2 kelebihan yang ade.... Kau buat lar ape saja pasti dapat untung samada untung dunia, mahupun akhirat. Tengoklah sape2 yang jual kat bazar, memang masyuk lar sebulan.. Sape2 yang jual baju kain, usah cakap lar.... Minah2 indon or kemboja yang jual kain, mase ni lar nak eksen... Dan x ketinggalan kepada pembuat2 kuih raya cam aku, memang lar masyukkkk... Lebih dari biasa.... Ingat senang nak dapat bisnes camni???

Tapi tu lar, bile dah sibuk semo ngan bisnes yang melimpah ruah masyuknyer, last2 kite lupe, perkara yang patut kite cari sepanjang Ramadhan ni.. Kekayan yang kekal abadi yang memang dah di janjikan Allah... Semua amal ibadat di lipat gandakan ganjarannya. Nak wat amal pun senang sebab xde syaitan... Dan yang pasti, kerja kat opis pun lebih mudah mase pose.. Xtau nape, tapi rase cam ringan jer.... Dan yang paling patut di kejar, tapi aku x larat kejar adalah mam Lailatul Qadar... Ermmmm... Mase tempoh 10 malam terakhir aku giler2 bizi ngan buat coklat dan hantar coklat... Bile malam pas teraweh dah penat. So camne lar nak bangun seawal 3pagi tuh.. Padan muke kau Imma... 

Moral of the story : Aku rase better cari 'masyuk' akhirat dari 'masyuk' dunia... Ermmmm....





07 September 2011

Salam Aidilfitri

SELAMAT HARI RAYA
AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

Ape yang best yer Raya tahun ni??? Ermmm xde pape perbezaan yang besar lar... Kecik2 jer... Uhuuu....    
- Tahun ni 1st time beraya ngan kehadiran 'Kak Ipar'... ^^
- Tahun ni 1st time wat laksa Johor.. Tu pun hasil didikan Kak Ipar... ^^
- Tahun ni 1st time beraya ala-ala jer. Sebab pale otak pikir nak ke Johor anta cut
- Tahun ni 1st time wat kuih raya sikit... Hahahaha....

Pape pun, Bergembiralah di Hari Raya.... Pada kawan2 menghoyan yang belum ku temui lagi, Hope dapat beraya ngan korang NEXT Week.... Bahaya kalau x jadi, sebab kawan2 dah majuk.... Kekekeke....

Dan kepada Incik Tunang.... InsyaAllah kite baraya ujung Syawal nanti k... Hik3.... Can't wait that time... ^^

:: 1 Malaysia ::

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin