22 October 2012

Ladies Day

Last Tuesday iaitu 16hb Oktober 2012 merupakan "Ladies Day" aku...Serius aku sangat enjoy dan feel free pada hari berkenaan.... Bersempena Ladies Day, aku decide nak amek Annual Leave.... Tapi memandangkan agak terlewat membuat keputusan, maka aku adjust dia jadi Emergency Leave... Kekeke... Dah ujung2 tahun ni, banyak balance cuti. Inilah caranya untuk memperabehkan.... Uhuuu...~~~~~

Ladies Day ini, aku x kesepian.... Aku di temani kawan opis + student aku iaitu Chin.... So dialah peneman aku sepanjang Ladies Day ini... Sangat seronok, sebab aku x kesepian di hari bahagia ini... Muahahaha... Destinasi pilihan adalah AEON Station 18... Menjadi pilihan coz ia lebih dekat dengan Utp kalau nak dibandingkan AEON Ipoh... Actually cadangan asal aku adalah nak tengok wayang "Aku Terima Nikahnya"... Hari selasa kan Ladies Day, maka ade diskaun.... Tapi malangnya kat TGV Station 18 ni xdak cite melayu sangat... So Aku Terima Nikahnya idak ler ditayangkan di sini... Saya rase TGV ini udah kesesatan dengan anasir2 barat. Tu pasal tayang cite dari sane jer.... Cessss....

Bagi mengubati kekecewaan ini, aku layan shopping kaw-kaw.... Memang 'Cow' lar sebab mase ni memang dah sengkek abes... Duit pun terpaksa korek di lubang2 kecemasan.... Bak kate orang tua-tua "Hendak Seribu Daya, Xnak Seribu Dalih".... Jadi dapat lar jugak bawak seratus untuk shopping... Kalau x cukup pakai kad jer lar... Hahahahaha....


Layan punyer layan, x sedar kitorang spend mase kat sini 6 jam lamenyer... Dari kul 11 sampai kul 6 baru balik.... Terbaik lar... Shopping mase hari keje + tengah bulan memang feel. Orang xde.... Bagaikan AEON itu milik kami berdua... Muahahaha....


Ok, ini barang2 shopping ku.... Actually 2 dress (Biru ngan Pink) aku beli kat online (kat Poplook ngan Devo Lady).... Letak kat sini sebab nak tunjukan hasil shopping ku akibat penat, tensen and bla bla bla akibat ISO yang lalu.... Pulun walaupun dah kesengketan.... Ade lagi menda yang aku shopping.... Tapi xyah lar tunjuk kat sini... Kang ade orang kate over lak... Huhuhu....

Ok lah, rasenyer dah banyak giler aku taip. Cam x caye jer aku taip semo ni.... Penahan Ladies Day.... Esok Selasa, mau bikin Ladies Day lagi??? Banyak lar kau Imma... Ingat sikit... Ko tu dah kawen... Jangan nak Ladies Day jer.... Muahahahaha....

17 October 2012

Bile Aaron Aziz senyum padaku.....

Pabila kau senyum padaku, owhhhh runtuh rase jantung ni..... Meowww....~~~~~

Ayat di atas adalah perumpamaan. Kalau realiti, alamatnyer aku dah arwah dah... Uhuuu.... Ok, ceritanya begini, mase nak beli tiket ketapi sempena nak balik ke KL Raye Haji nanti terserempaklah aku ngan pelakon encem yang dah kawen ni, iaitu Aaron Aziz.... Meoww...~~~~~ Owhhh dia memang encem..... Mat jambu sungguh.... Sungguh x disangka-sangka mase tu ade wat shooting ntah cite ape ntah... Yang pasti ianya cerita aksi k....

Selepas kami berbalas senyuman, aku pun masuk nak beli tiket. Mase ni, polis2 yang jage keamanan mase shooting ni dah halau semo orang masuk dalam untuk x kaco shooting.... Actually ade reason polis2 terpaksa halau masuk kami semua.... Reasonnya adalah, diorang nak wat shooting aksi2. Siap ade parang, batang paip semo.... If orang awam masih berkeliaran di tempat pengambaran, silap2 kena parang kau.... Hohohoho....

Aku kat sane x lame.... Xde lar lame tengok deme shooting.... Takat lepaskan rindu kat Aaron Aziz dah lar. Selebihnyer, jumpe dia kat dalam TV....

p/s : Ok lar, mau tatap gambar suami lak... Sebab muke suami pun cam Aaron Aziz... Bahkan berganda-ganda lebih encem lagi.... Dat why i really love him.... ^^

15 October 2012

Alahai ISO 17025

Alahai ISO 17025.... Alahai ISO.... Disebabkan menatang ni lah, udah beberapa idup aku dalam tekanan.... Hypertension wehhh.... Tido x lena, makan x menentu.... Nak gi toilet pun x aman.... Uhuuuu.... Sebab menda ni lah, abes alam sekitar tercemar dengan himpunan kertas2 yang di print dan kemudiannya kena obsolete. Ditambah lagi kerja-kerja yang bukan2 terpaksa dilakukan demi ISO... Owhhhh ISO ko betui2 menyiksa kami.... Aduhai....

Seperti bos aku cakap,

SO it does not matter even if :

"ISO9001 is 7 times easier than ISO 14001 and ISO17025 is 7 times harde
r that ISO14001"

"that we are going for 3 standards all at once , so it will be 42 times harder"



Memandangkan aku ni DC aka Document Control, maka kerja aku ni berat sikit.... Sebab kena control semo perjalanan dokumen.... Dah lar x dapat training sal ISO. Tetibe kena jadi DC... Mau x mereng.... Aku ditempatkan oleh bos ke group Concrete. Dimana  "Compression Machine" di pilih untuk di ISO kan.... Giler x giler punya ISO ni, walaupun hanya 1 equipment yang kami nak naik taraf ke ISO, tapi filenyer dah mencecah 20 bijik.... Itu baru 1 equipment. Ce bayangkan lab aku yang ade lebih 50 equipment... Kalau di ISO kan, mau 1,000 bijik file ade dalam lab aku.... Jadi dari penilaian kasar aku lar, ISO ni memang ade share ngan company kertas ngan files.... Asal ade ISO jer, mesti banyak kertas ngan file... Bukan banyak sikit.... Memang banyak giler diperlukan....

 Walaubagaimanapun, selepas 9hb Oktober 2012 yang lalu, semo perit jerih hilang.... Sangat melegakan.... Angin-angin yang lalu, terasa seakan menari bersama-sama hatiku yang tenang... Lalalala.... Cube bayangkan udah lame x pat tido lena, tetibe leh tido lena.... Tetibe terasa betapa besarnya nikmat Allah berikan dalam tido....  Panel kami ade 2 orang... Sorang bahagian teknikal, sorang lagi bahagian dokumen.... Dokumen, mostly di jawab oleh master DC kami, iaitu Mr Mahfuz. Yang kecik2 jer aku jawab. Tapi teknikal, memang di jawab 100% oleh team kami iaitu Hafiz, John, Azran ngan Zaid... Dan tak ketinggal TM yang kami sayangi iaitu Mr Imtias...



Dan selepas ke audit oleh panel ISO... Dan dah siapkan NCR, rase hidup lagi aman.... Datang opis pun lebih bersemangat dari sebelum ni.... Nak main tenet pun sempat.... Shopping online pun sempat (nanti update dress yang saya beli online.. Kekekek).... Nengok FB pun sempat.... Sonoknyer hidup macam ni.... Lalalalala.....

Dan hari ini, setelah sekian lame menyepi, barulah sempat aku update blog yang aku sayangi ini... sian kat blog 3G ni, seolah telah di anak tirikan.... Kalaulah Blog 3G marah, jangan marah kat saye tau... gi marah kat ISO 17025.... Hahahaha.....

moral of the story : sekarang aku sangat terrer wat label file.... Muahahahaha....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin