30 June 2010

Terbongkar sudah Anjakan Paradigma

Alamak sudah terbongkar Anjakan Paradigma yang selama ini aku suspenkan pada pembaca sekalian... Mesti ramai yang tertanya-tanya... "Ape lar anjakan paradigma Cik Gedik ini???" "Ape lar suprise yang akan mengejutkan jantung kite nanti???" Itulah antara soseh2 yang CG dengar beberapa hari ini...

Jadi bagi merungkai segala kekalutan dan kemerosotan daya Critical Thinking anda, jadi CG nak bongkarkan segalanya.... Yupppp SEGALANYA... Kerana "Rahsiaku, kini milikmu..."

BoooommmMMMMM ....~~~~~

Anjakan Paradigma Cik Gedik adalah,

Cik Gedik baru beli New Bed Room set....

(Sape yang rase nak hentak kepala kat dinding silakan... Tapi bagi nak kurangkan momentum antara kepala dan dinding anta leh lar letak bantal ataupun teddy bear...)

Kepada kawan aku T.am, anda mesti tengah tersenyum2 kucing kat sane... nanti klu anda nak tumpang rumah ku, sangat2 lar di alu-alukan... Bed room dah lawa x segan jemput kawan datang... wohooo...

Mesti korang nyampah dengar... Mesti andaian korang meleset sama sekali... Ntah2 ade yang pikir CG dah nikah last weekend... Xde makne beb...

Sila berbalik kepada topik asal... Mule2 nak cite sal tempat tido aka tempat landing aka tempat manje2... Ini adalah susuncara dan tatacara katil CG sebelum ni... Sekali tengok dah macam rupa umah pelacuran... Tapi nasib ade comey... mase ni comey ngan boboy...

Inilah wajah baru bed... Giler, sangat berpuas hati... Kehadiran Comey di situ tetap menten... Tapi dulu wif boboy, sekarang dah di ganti ngan MG... Romantik siot diorang 2... Memang sah bed aku ni tempat manje2 diorang jer... FYI, cadar ni pun aku baru beli kat GM Sabtu yang lalu...

Ini lak keadaan asal Wardrobe aku... Dibeli 3rd hand dari Kak Khu (1st hand Student UiTM, 2nd hand Kak Khu + family, 3rd hand is AKU) Asal almari ni from asrama UiTM... Bile nak dilupuskan diorang jual ngan hege murah giler... X lar murah mane, sebab memang barang dah buruk pun... Tapi leh jer aku pakai selama2 tahun nih...

So yang barunyer berubah ke kaler itam... Dari 2' di extend ke 4'... hahahaha... Memang best bile dah ade wardrobe beso... Senang aku sumbat baju aku yang makin lame makin melambak... Status sekarang = Dah full...

Ini memang tempat yang paling serabut... Aku tengok pun dah fenin... Tapi walaupun serabut, aku selesa beb... Semua barang nak capai tanpa menaikan bontot... Memang mesra alam... Tapi x mesra mata... Adoiyaaa... Yang paling xtahan tempat aku letak kipas tuh... giler aku pakai kerusi plastik yang aku cilok dari Manjoi... Cayalah...

Selepas itu, aku gantikan ngan 1 kabinet kasut... Kabinet kasut ni, tapi aku customizes dia jadi multipurpose cabinet... So slot2 untuk bubuh kasut aku bubuh beranika macam di dalamnya... Mesra tahap Ultraman lar nih...

Kipas pon dah ade proper table... Side table ni mule nak letak kat tepi katil, last2 x jadi and digunakan sebagai tempat kipas... Mesra CG tahap 3... I LIKE...

Akan tetapi, kesian ngan TV aku... Dulu ade 3 sekawan... Kipas ngan Meja lampu... Tapi sekarang lone ranger lar plak... Nasib ade Narami temankan dia... "Narami, jaga TV elok2 yer..."

Demikian lar alkisah Anjakan Paradigma CG... Kat Manjoi pun dapat Kabinet baru ngan Katil baru... Mood barang baru jer... Planning nak beli Freezer untuk umah KL... Adakah fulus ini mengizinkan untuk di keluarkan??? Tepuk dada, tanyalah kad ATM anda...

p/s : CG dah abes bace buku Novel Ketika Cinta Bertasbih.... Aisehhhh, geleng-geleng kepala bace ending dia....

29 June 2010

This time for Africa

Tibe2 tergoda lak ngan lagu nih...


28 June 2010

Heppi Besday Cik Gedik

p/s : Kite tangguhkan kejutan dalam Anjakan Paradigma yang lalu....

HEPPY 25th BUFDAY
Cik Gedik....


26 June 2010 yang lalu merupakan hari bertambahnyer umur Cik Gedik yang ke-25... Semakin tua Cik Gedik yer...

Tapi makin tua makin menjadi...

Status pun menten vogue.... Auwwww....~~~

Bile angka dah makin meningkat ni, sepatutnyer matlamat semakin jelas kelihatan, impian banyak terlaksana, dan misi pun dah berubah kepada yang lebih maju kehadapan....

AKAN TETAPI...

Aku tengok, aku ni camtu jugak... Xde lak Anjakan Paradigma... Xde pun maju setapak atau dua tapak... Tapi ke ke Setapak pernah lar, nak tengok umah bapak aku... Impian yang BIG tu masih samar2... Bayang pun x nampak lagi, inikan pula nak cium keharuman impian itu... Ohhhooo....

[Sweet Cik Gedik's 25th]

Silalah terima seadanya hakikat idup... Itu yang terbaik... Walaupun pait nak di telan... Dan kadang2 terasa masam-masam tengit, kena telan jugak... Kalau x telan, camne nak meneruskan idup??? Lagi sian orang2 sekeliling... hohoho...

[Hadiah ke - 2... Choco Box]

[Mia besday Cup Cakes]

Happy Birthday Cik Gedik.... Semoga panjang umur dan murah rezeki dan dapat jodoh... kekekeke.... Chaiyokkkk Imma....



22 June 2010

Anjakan Paradigma






Satu Anjakan Paradigma akan berlaku hari ini... Insyaallah...






08 June 2010

Lagenda Budak Setan :: Shrek - the final chapter

Bestnyer weekend yang lalu... Sekali lagi aku menghoyan dengan membuat Movie Maraton lagi.... Dulu 1st ngan mY Sister, kalu ni, ngan mY BFF Endang Fatizal aka Endang Estorina = Penyanyi indon ituh... kukukuku...

Filem ape yang aku layanzzz???

1 - Lagenda Budak Setan
Amek tiket kul 4pm... Selepas g kenduri kat umah Mr Mayo, terus mengjongket... Excited sangat sampai tinggal purse kat umah... Wakakaka...

Mase tengok ni, siyes, memang ade babak2 yang wat berjurai air mate kristal aku ni... hukhukhuk... Ditambah lagi ngan lagu tema yang syahdu giler tu iaitu "Bila Cinta"... Memang menusuk kalbu... So sape yang rase dah lame x nangis, moh tengok Lagenda Budak Setan

LAGENDA BUDAK SETAN
Cite dia memang dari idea yang best. Cume olahan tu belum cukup mantop... Kalau diikutkan produser leh wat penanonton menangis lagi. Tapi agak kureng kat situ... For mE bukan filem ni jer, banyak lagi Filem tempatan yang garapannya lum cukup Mantop lagi... Leh dipertingkatkan... Pastu gambaran 'Budak Setan' tuh x berapa setan lar aku tengok... Lagi Setan lagi torching... hehehe... Lain2 memang best... Pelakon2 yang best, Lisa Surihani, Farid Kamil ngan Que yang menjadi giler baran dia... Pastu scene dia memang pro... Puas hati... Bravo... Xrugi aku spend RM12 untuk tiket dia... hohoho...




Bila Cinta - OST Lagenda Budak Setan

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu....


2 - Shrek The Final Chapter

Cite ni bile dah final barulah aku tengok kat wayang... hohoho... Mulanya nak cancel tengok sebab tiket kul 8.45pm, tapi rupa-rupanyer kita xleh jual balik tiket yang kita dah beli... Jadi dari membazir, jadi aku ngan Endang layan lar jugak... hohoho...

SHREK THE FINAL CHAPTER
Shrek kali ni banyak yang serius dari lawak2... Princess Fiona pun, perghhhh maskulin giler... Tapi moral of the story, hargailah pada apa yang anda ada... Pastu cerita ni elok korang cari DVD dia... Sebab ape??? Sebabnyer, nanti kalau laki kita dah fed-up ngan idup dia dalam rumah tangga, suh dia tengok cite ni... Ade lar pengajaran sikit tuk diorang... Hehehe... Happy watching...

Dua2 movie best.... Berbaloi-baloi....

07 June 2010

Kegilaan Cik G Sekarang....awuuuu~~~

Inilah kegilaan aku sekarang... Cerita Brilliant Legacy...

KOMEN???? MALASSSSS LAR...

Nak tau, sila lar saksikanya kat 8tv sekarang ni kul 8.30 mlm Isnin hingga Jumaat...


Tengok gambor ni dah macam cite Full House lar plak... Agaknyer orang korea ni memang suke wat Cinta 4 segi kot... Mane2 lari, camtu jugak... Nak tengok Cik Gedik versi 4 orang camni gak???? Sila lar klik SINI hehehe... Dan sila rujuk pada gambo yang ke-6... Mesti korang jeles punyer lar...

Aku suke dia punyer Nenek... Tegas dan penyayang... Bile senyum, mulut pun senget2... hehehe... Macam Atok aku... Sayang kat Zainon Binti Chik... Muaahhhh...~~~

Bawah ni adalah gambo kegilaan aku... Sebab gambo ni yang diorang tunjuk kat iklan lar yang membuatkan aku nak tengok dan mengikuti cite nih... Ditambah lagi aksi guling2 kalau nampak kat TV... Tapi kat depan PC ni aku x guling2 k... Behave Cik Gedik...

CLOSE-UP
Ohhhh kahwen nanti aku nak posing cam ni lar... Walhai juru kamera, sila pastikan anda mampu ambil gambo seromantik ini... Paham????

03 June 2010

Andartu Terlampau

My Komen : X best....

Senang aku nak cakap kan... Honestly memang lemah sangat jalan ceritanya... Sampaikan aku xpaham ape jalan cerita dia... Pastu elemen 'Andartu Terlampau' tu x nampak pun... Aku tengok gedik jer lebih ade lar... One more thing, Haliza Misbun tersangat lar seksi... Sampai terseksa aku.... Walaweeiiiii woooo...~~~Lagi...??? (Wei Cik Gedik, ko tu pengkritik makanan bukan Movie... So, please shut up...)


Bile aku tengok nih???
Semalam, mase pas Interbiu gomen... Alang2 dah amek cuti, aku mesti spend pada menda yang berbaloi untuk aku... Tu pasal pergi gak tengok wayang.... Tengok sorang2 lagi beb... Sekarang ni dah semakin selesa jalan sorang2... Xlar cam dulu... Rase cam orang giler jer... Hohoho... Nasib aku x tengok cite ni ngan T.am ngan Imin... Kalau x, teruk aku kena kutuk... huhuhuhu...

Ape ce ngan interbiu????
Semoga aku adalah calon yang GAGAL dalam temuduga berkenaan... aminnn....

Lain-lain Agenda???
Sebelum tengok wayang shopping sikit... Dan diumumkan 1 lagi ITEM dalam Senarai "Wajib Beli" dalam 2010 dah termakbul... Rupa dia xleh ditunjukan lagi sebab mendalah itu adalah sempena my upcoming besday nanti... Hehehe... Yang nyata sangat lar comey... kekeke...

p/s : Pe planning sok??? Nak balik umah awal2 sorry lar, so manekah saya nak g enjoy??? hehehe...

01 June 2010

Banjir di UTP

UTP Banjir LAGI????

LAGI????

Nape kena buh LAGI???

Itulah hakikatnyer yang perlu dihadapi oleh penduduk-penduduk di blok 13 & 14... "Kami sering kami berhadapan dengan keadaan banjir tatkala hujan turun dengan lebatnyer... Kalau ujan takat renyai, xde lar banjir lagi... Ni hujan lebat." Begitulah segelintir rintihan yang kami lirikan di sini. Nasib malang yang sering berlaku pada penduduk-penduduk blok 13&14 ini sering terjadi sejak beberapa tahun yang lalu. Dengan erti kata lain, sejak blok ini di tubuhkan, maka banjirlah ia. Kami cuba mendapatkan ulasan daripada Tuan Rektor, tapi x berkesempatan sebab dia berada di KL pada masa ini.

Dalam kejadian terdapat beberapa kereta yang tidak dapat diselamatkan kerana tuan punyer keretanya tidak tahu di mana pada masa kejadian. Selain itu juga, akibat daripada tuan punya kereta yang turun lewat dari opis, maka keretanya juga tidak dapat diselamatkan. Contohnya kereta Dr IK.. Mujurlah banyak juga kereta yang dapat diselamatkan iaitu kereta Proton Saga Dr Madzlan, Unser Mr Mior, Motor Ego En Zaaba, kereta Nissan Latio Dr Ibrisam dan beberapa lagi hasil kerjasama penduduk setempat.

Dilaporkan banjir berlaku akibat saiz peparitan kat belakang tu yang kecil sehingga tidak dapat menakung aliran air apabila hujan turun dengan lebatnyer. Sebelum ini sering kali berlaku banjir di kawasan ini akan tetapi banjir kali ini dikatakan paling buruk dalam sejarah 2010.

Semoga bencana ini dapat menjadi iktibar pada semua. Dan semoga pihak UTP leh suruh studentnyer wat parit kat belakang tu sebagai projek akhir mereka ataupun sebagai salah satu silibus semasa lab. Pada penduduk-penduduk di blok 13&14 sila berjaga-jaga apabila hujan lebat. Kalau susah-susah sangat sila keluar awal sebelum keadaan bertambah teruk...

~Bernama Imma~

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin