30 June 2010

Terbongkar sudah Anjakan Paradigma

Alamak sudah terbongkar Anjakan Paradigma yang selama ini aku suspenkan pada pembaca sekalian... Mesti ramai yang tertanya-tanya... "Ape lar anjakan paradigma Cik Gedik ini???" "Ape lar suprise yang akan mengejutkan jantung kite nanti???" Itulah antara soseh2 yang CG dengar beberapa hari ini...

Jadi bagi merungkai segala kekalutan dan kemerosotan daya Critical Thinking anda, jadi CG nak bongkarkan segalanya.... Yupppp SEGALANYA... Kerana "Rahsiaku, kini milikmu..."

BoooommmMMMMM ....~~~~~

Anjakan Paradigma Cik Gedik adalah,

Cik Gedik baru beli New Bed Room set....

(Sape yang rase nak hentak kepala kat dinding silakan... Tapi bagi nak kurangkan momentum antara kepala dan dinding anta leh lar letak bantal ataupun teddy bear...)

Kepada kawan aku T.am, anda mesti tengah tersenyum2 kucing kat sane... nanti klu anda nak tumpang rumah ku, sangat2 lar di alu-alukan... Bed room dah lawa x segan jemput kawan datang... wohooo...

Mesti korang nyampah dengar... Mesti andaian korang meleset sama sekali... Ntah2 ade yang pikir CG dah nikah last weekend... Xde makne beb...

Sila berbalik kepada topik asal... Mule2 nak cite sal tempat tido aka tempat landing aka tempat manje2... Ini adalah susuncara dan tatacara katil CG sebelum ni... Sekali tengok dah macam rupa umah pelacuran... Tapi nasib ade comey... mase ni comey ngan boboy...

Inilah wajah baru bed... Giler, sangat berpuas hati... Kehadiran Comey di situ tetap menten... Tapi dulu wif boboy, sekarang dah di ganti ngan MG... Romantik siot diorang 2... Memang sah bed aku ni tempat manje2 diorang jer... FYI, cadar ni pun aku baru beli kat GM Sabtu yang lalu...

Ini lak keadaan asal Wardrobe aku... Dibeli 3rd hand dari Kak Khu (1st hand Student UiTM, 2nd hand Kak Khu + family, 3rd hand is AKU) Asal almari ni from asrama UiTM... Bile nak dilupuskan diorang jual ngan hege murah giler... X lar murah mane, sebab memang barang dah buruk pun... Tapi leh jer aku pakai selama2 tahun nih...

So yang barunyer berubah ke kaler itam... Dari 2' di extend ke 4'... hahahaha... Memang best bile dah ade wardrobe beso... Senang aku sumbat baju aku yang makin lame makin melambak... Status sekarang = Dah full...

Ini memang tempat yang paling serabut... Aku tengok pun dah fenin... Tapi walaupun serabut, aku selesa beb... Semua barang nak capai tanpa menaikan bontot... Memang mesra alam... Tapi x mesra mata... Adoiyaaa... Yang paling xtahan tempat aku letak kipas tuh... giler aku pakai kerusi plastik yang aku cilok dari Manjoi... Cayalah...

Selepas itu, aku gantikan ngan 1 kabinet kasut... Kabinet kasut ni, tapi aku customizes dia jadi multipurpose cabinet... So slot2 untuk bubuh kasut aku bubuh beranika macam di dalamnya... Mesra tahap Ultraman lar nih...

Kipas pon dah ade proper table... Side table ni mule nak letak kat tepi katil, last2 x jadi and digunakan sebagai tempat kipas... Mesra CG tahap 3... I LIKE...

Akan tetapi, kesian ngan TV aku... Dulu ade 3 sekawan... Kipas ngan Meja lampu... Tapi sekarang lone ranger lar plak... Nasib ade Narami temankan dia... "Narami, jaga TV elok2 yer..."

Demikian lar alkisah Anjakan Paradigma CG... Kat Manjoi pun dapat Kabinet baru ngan Katil baru... Mood barang baru jer... Planning nak beli Freezer untuk umah KL... Adakah fulus ini mengizinkan untuk di keluarkan??? Tepuk dada, tanyalah kad ATM anda...

p/s : CG dah abes bace buku Novel Ketika Cinta Bertasbih.... Aisehhhh, geleng-geleng kepala bace ending dia....

3 comments:

n0n0n said...

ceh....ingat apa la td.....kalo berani cat la diniding tu skali....letak kaler pink ke,ijo ke,biru ke....muahahahahahaha.....tp seriyes aku tak puas ati....nape umah aku kat kuantan xde perabot ye?aku bru perasan lepas baca n3 ni....arrggghhhh....xleh jd ni...

C'Chanteque Maness said...

hahaha..ape lg en.nonon..celen la Cik Gedik kiter..bila perabut jgk..kekeke...

Wah2..chantiknye katil baru die...bakal dapat orang baru ker...hik3

jeem said...

imma,
aku post comment tak kuar pulak.ceh.chantek dan daboom gila anjakan paradigma ko.dapat durian runtuh ke?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin