31 December 2010

Kalau ANDA X Suke, Ade aku Kisah???


Ahhhh, jahatnye name entri blog kali ni...

Tapi aku suke... Muahahaha...

Yelaa... Kalau ko marah??? Ade aku nak kisah???

Lagi aku suke ade lar... Ngeh3... [Kejam.. Kejam... Seumpama kuar tanduk lar... Mr FA tolong buang tanduk ini buleh??? Kui3...]


Ape lar 'manusia berkenaan' itu... Nak hangin2 lak... Dia ingat dia HOT Stuff kot sampai banyak stalker... Ehhh silap beso lar, muke cam 'manusia berkenaan' tu campak ke ikan piranha pun diaorang x hingin makan.. Ape sang Rhana kate???
"Rosak lar gigi i kalau makan ini punya 'manusia berkenaan'


Kalau campak ke kandang harimau lak, ape sang rimau cakap???
"Cirit birit kalau aku manusia berkenaan ini"


Kalau campak ke kandang monyet... Ape sang nyet kate???
"Hooreyyyyy kite dah dapat sedara baru....!!!"



p/s : Hidup mesti HAPPY... Tpai kalau dah wat silap tu, ngaku lar dulu, baru HAPPY kan diri... Peace...!!! MySpace

29 December 2010

Prelude 2010

Macam x sangka jer dah nak masuk tahun baru... Memang dah masuk tahun baru pun (Kalau refer pada Calendar Islam). Dan ape yang nak di coret curutkan adalah berkenaan yang gadget @ items yang aku nak beli ini tahun... Adalah tercapai atau tinggal kenangan jer... Muahahaha...

Item No 1
Produk ini aku balun 2 kali lagi. Memandangkan aku sangat suke menggunakan produk ini, jadi ia masih bertahta di hati. (SK II aku campak dah)


Item No 2
Owhhh my MG... Inilah dia Mr Gendut aka MG... Aku memperolehinya mase besday aku yang ke-25 yang lalu... Walaupun baru peluk 6 bulan, aku tengok cam nak lunyai jer MG kesayangan aku ni... Huk3...

Besday ke-26 nak menghoyan ape lak??? Hohohoh...


Item No 3
White plate set ni x jadik beli... Bukan nak black list terus, tapi di pospone kan until aku dah kawen aka aku dah ade umah sendiri... Umah Manjoi aku sekarang ni dah full booked... Dah penuh pinggan mangkuk dalam kabinetnyer. So kalau aku tambah, memang nak cari nahas ngan mak aku lar... Kui3...
Item No 4
Set Buffet ini juga mengalami kegagalan. alasan same gak seperti di atas... Kabinet Mak aku dah traffic Jam.. Harap maklum. Sila lah tunggu sehingga anda ade kabinet sendiri yer...


PALING BEST
Aku dapat beli Camera DSLR 550D... Ngeh3... Salah 1 coming soon list aku dapat remark [x] hik3... Dan sikalang saya mau jadi Travelog Photographer... Ade bakat x???


Tahun 2011 punya wish list lum wat lagi... Nak beli ape ek??? Or planning untuk kawen... Ok gak... Kekekeke...~~~~

15 December 2010

Isteri Solehah...

Mals nak tulis pape... Kome dengar je lah ceramah tu sebab aku pun nak cakap menda yang same cam Ustaz Kazim cakap jer pon.... hohoho...


Syurga Bagi Isteri Yang Mentaati Suami



FYI, ini Part 4 sahaja, klu nak part 1 - 3 dan seterusnyer leh klik link kat bawah...

Syurga Bagi Isteri Yang Mentaati Suami Part 1
Syurga Bagi Isteri Yang Mentaati Suami Part 2
Syurga Bagi Isteri Yang Mentaati Suami Part 3
(Part 4, sila klik kat atas ni jer yer... )
Syurga Bagi Isteri Yang Mentaati Suami Part 5


Dan sebelum kite mengakhiri majlis, saya hiburkan anda dengan lagu ini.... Enjoy babe...


09 December 2010

Selamat Pengantin Baru Presiden Menghoyan...



Selamat Pengantin Baru kepada

...May & Bai...

Terkejut beruk aku sebab tetibe jer diorang dah kawen... Dulu kate lambat lagi... Tup2 kul 2 pg aku dapat SMS Wedding Invitation... Korang memang rare lar beb... Hantu pun ade gak... Huahuahua... Dan kenduri korang pun rare giler.. Ternganga mase aku sampai sebab ramai giler orang... Pastu 1st time aku tgk barisan yang sgt panjang untuk amek makanan... Fuhhh.... Yang nyata aku makan nasi bungkus jer ritu... May & Bai sile blanje aku nasi wanggey... Marah beb x rase nasi minyak korang... (kui3)

Pape pun aku bersyukur sebab korang kawen jugak. Selepas ini Menghoyan dah xdak huhahuhahuha dah... Semo pakat bawak anak bini jer nanti... Makin membeso FAMILY Menghoyan kite nanti... Syabas...




... Salah Sorang member Menghoyan dah berSATU... Who's NEXT ???? >>>>>


Jawapan kepada 'Who's NEXT???

>>> Dah confirm2 pasni is Cik Puan Azah... Hujung tahun ni jer...
>>> And dah confirm2 Mama Afa tidak termasuk dalam soklan ini... (Paham2 jer lar... hahahah)
>>> Dan dah confirm2 pas Azah is Gimah...
>>> Aku + Fana + Zeze bile lak weh????? (Zeze tu dah kawen, tapi nikah jer belum... hahahah)

06 December 2010

Semoga leh SENYUM lame...

Last week muke saya ini macam maa

MySpace


Tapi ini hari sudah tukar ke...


MySpace


Saya mau lari sampai ke langit... Leh x??? Kui3...

03 December 2010

Smelly News

Apa itu "Smelly News"???
Ia adalah seumpama berita yang menusuk idung sampai bawak ke hati. Dan lebih parah lagi kalau tertikam dalam hati... Owhhh main hati-hati yang bahaya ni... Huahuahua...

Yer, aku dapat berita Tengik tadi. Tengik tu cam bau ketiak orang yang dok bertapa kat gunung yang x mandi bertahun2... Adakah anda tahan??? Ofcos xtahan + Benci + Jijik + Cam nak sepak2 and penerajang jer sape yang nyibuk... MySpace

Apakah berita yang di war-war kan itu???? Biarlah rahsia wat mase ni... Sebelum meletup, baik aku larikan diri... Muahahaha....

Sebelum aku ngamuk lagi layan dulu lagu ini... Saya suke lagu ini... suke cite ini... Mr FA pun suke gak... True Love... Ade ker true love zaman sekarang ni??? hohohoh...


Lagenda Budak Setan : Bila Cinta (GIO)



Melalak dalam karok jamban bes gak kan...???

01 December 2010

Demam Campak

Apa itu demam campak??? Biase kan??? Dan kebiasaannyer terkena pada kanak2. Dan x mustahil orang tua pun leh kena.. Tengok sendiri pada Perdana Menteri kite. Baru jer baik... Hehehehe...

Apa itu DEMAM CAMPAK??? Demam di mana para penghidapnyer suke main Campak2??? Kui3... Menurut yang aku bace kat Infosihat.gov , "Demam campak ( Rubeola ) adalah jangkitan akut pada kanak-kanak disebabkan virus measles. Pesakit demam campak biasanya mengalami gejala jangkitan saluran pernafasan dan disertai ruam pada kulit. Penyakit ini sangat mudah menular kepada orang lain melalui titisan cecair dari mulut dan hidung semasa bercakap, batuk atau bersin. "


Tanda - tanda demam campak???

- Demam suhu yang tinggi...
- Batuk, selesema dan sakit tekak
- Mata berair dan sensitip pada cahaya
- Sakit Otot

Kalau tgk pada gejala ni cam biase jer kan untuk demam2 yang lain... Cume bezanyer, demam campak ni akan timbulkan ruam2 (bukan ketul cam demam pelentung yer) kat muke, tangan dan badan... Biasanya ruam ni menten sampai 4 - 7 hari... Dan sepanjang tempoh itu, tangan jangan gatal2 nak menggaru kat ruam tu...


Macam mana nak rawat demam campak???

- Memula, makan lar panadol. Kasi kebah demam tu...
- Jangan berjemur. Orang tua2 cakap nanti ruam tu leh jadi itam
- Jangan makan kicap... Nanti hitam parut...
- Minum air kelapa dari start demam sampai lar baik. Ini untuk ensure semo virus campak tu tercampak keluar...
- Dan yang paling penting sila cari Daun Semambu.. Untuk ape daun ni, ofcos lar sebagai penawar aka sebagai penggaru...

Orang tua2 paling pantang biar kite menggaru tempat2 ruam dengan tangan. Riso makin teruk. Jadi untuk menggantikan tangan, silalah guna daun semambu ni. Ikat wat 1 jambak, pastu pukul ke badan. Memang lega seh... Terbukti sangat lega...

Pastu gunalah daun semambu ni untuk mandi sekali... Adeh, teringat mase demam campak dulu... Mandi dalam baldi yang penuh ngan daun semambu. Sakit wooo... Xmo demam campak dah... kekekeke...

Mujur demam campak ni imum... Sekali jer seumur idup... So pada yang belum kena, sila jangkitkan diri anda dengan demam campak supaya nanti dah kawen, senang nak jage anak yanga kena demam campak... Kalau x, kang jadi cam Najid Tun Razak. Dah tua2 baru kena Demam Campak.. Aisehhh....


p/s : Pada incik demam campak, sabar yer... Seminggu lagi anda jadi ensem balik.... ^^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin