30 January 2013

New Gadget (Ngeh3...)

Here my new gadget... Jeng... Jeng... Jeng...Dedulu saya berada Dilema Angka 1... Dan kini, di lema itu telah berakhir sebab saya dah ade yang only 1..... Hehehe.... Sekarang bukan lagi J1 or V1... Akan tetapi S100.... Iyeeee.... S100... Dan paling x boleh blah, akhirnya saya pilih CANON jugak, bukan Nikon.... Jangan mare yea Nikon Group sebab saya x pilih anda... Huahuahuaaaa......

Dan yang paling membuatkan aku tergila-gilakan kamera ini adalah casing dia.... Fuhhh hati ini memang suke bangat sama ini casing sejak pertama kali menatapnya di Fraser Hill dulu... Wahhh... Wahhh... Wahh....

Selain itu, matlamat aku nak compact DSLR 100% tercapai. Sebab kamera ni memang kecik dan compact... Tapi function dia 100% DSLR... Ade lar sesikit yang not user friendly macam DSLR.... Tapi, for me, memang istiharkan as the best kamera.... Meet all requirement.... Hehehehe....

 Dan kini, kamera yang mempunyai casing yang comel ini telah menjadi milik ku.... Muahahahaha....

p/s : Sila abaikan muke tembam dan double chin tu....

17 January 2013

Pindah Opis....


Hari ini iaitu 17 Januari 2013, adalah tarikh aku kena pindah opis... Aka tukar opis.... Aduyai.... walaupun mengalami kemalasan yang melampau, keberatan hati meninggalkan opis kesayangan ini, namun demi patuh ngan arahan bos, terpaksa lar aku akur.... Alahai....

Ofcos lar sayang nak tinggalkan lab & opis kesayangan aku ni... Dah lebih 5 tahun kat sini... Dah tunggang langgang, sampai lar teratur jer sekarang ni.... Dari miskin sampai lar kaye.... Dari ade 1 trolley kecik, sampai sekarang ade 5 trolley pelbagai saiz gitu.....

Aduh sayang melepaskan menda yang kite dah lame pegang.... Dan sekarang kena pegang tanggungjawab baru.... Uihhhh.... Hati rase sungguh berdebar... Takut diri ini x mampu untuk mengharunginya dengan baik.... Bimbang andainya aku menjadi lebih teruk dari sebelum ini..... Ermmm macam2 pikir...

Keadaan opisku yang sedang siap siaga untuk berpindah.... PC lum bukak lagi.... Kui3...

Pape pun, hope semo baik2 saje.... Baru tukar opis dan lab jer... Bukan tukar department pon... Itu pun nak kalut.... Hahahaha....

p/s : tgh kemas2 Kak Niza kasitau aku jadi committee untuk Petronas Jamboree.... Wahhhh mesti havoc punyer.... I like....

09 January 2013

Bukan semua insan bercita-cita TINGGI...


Adakah anda bersetuju bahawa bukan semua insan yang bercita-cita tinggi..??? Bercita-cita mau ke langit lar... Mau ke bulan lar.... Mau ke dalam perut bumi lar (bukan maksud 'dead' yer... uhuu)... Bercita-cita mahu menakluk dunia lar.... Ok, bukan semua insan yang bercita-cita tinggi.... Ade jer golongan yang Mild saje (Bak perisa baru nescafe)... Golongan yang lebih selesa bersederhana dari sibuk mendaki langit.....

Dan itulah aku.... Aku memang pilih sederhana daripada berlebih-lebih.... Orang dah buat macam2 project aku hanya dok dalam opis main games dan blogging.... Hahahaha.... Orang lain dah dapat Ijazah, Master bagai.... Aku masih disini dengan Diploma kebanggaan aku.... Orang lain sibuk membuat anak, aku x terhasil2 lagi (Ok ini, aku x bersifat MILD... Aku sungguh STRONGER untuk mendapatkanyer.... hehehehe....)

Actually alkisahnyer begini, pada 1 January 2013 yang lalu, maka dengan rasminya aku telah naik grade dari ST2 kepada ST3.... Naik grade jer pon.... Bukan naik pangkat ke Manager pon.... Memang seronok sebab gaji naik sikit.... Tapi x seronok lebih banyak dari seronok.... Sebab kerja sudah bertambah.... Sekarang ni bos aku dah sibuk suh kitorg wat project sane sini... Masuk SEDEC, masuk EDX.... Macam bagai lar di suruhnyer... Seolah-olah aku ni student UTP lak... Seolah-olah aku ni Lecturer lak, kena buat project2 tu semo.... Tension k..... Kalaulah aku mampu buat semua tu... Buat project, buat research idak ler aku masih di sini dengan segulung diploma SAHAJA.... Dah tentu2 aku ni dah jadi Engineer kot... Xpon, paling busuk2 pun, aku dah dapat title Dr pHD kot.... Hahahaha...

Permintaan yang berlebih-lebihan melampaui kemampuan membuat aku menyampah..... Kenapa aku kena buat semo tu sedangkan dunia aku ni bukanlah untuk semua itu.... Itu dunia orang lain... Dunia yang lebih professional... Dunia aku bersederhana.... As assistant, aku cuma perlu 'assist'... Bukannyer aku perlu build sesuatu.... Sebab aku sedar aku x mampu untuk membina ape2 pun....

Jadi aku mengharap sangat agar bos aku paham.... Supaya idakler memaksa untuk kami build some project. Build some achievement  yang boleh effect ke peringkat Universiti... Saya x mampu... Kerana saya tahu, bahawa saya hanya seorang yang BERSEDERHANA dalam cita-cita saya....


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin