11 December 2012

Dilema Angka 1

Disebabkan keputusan yang Negative dalam Uwekk...Uwekkk.... Uweekkkk.... Maka saya telah nekad untuk beli kamera compact sebagai penawar hati... Dan pilihan compact camera saya bukan sebarangan, sebab saya nak jugak istilah DSLR dalam kamera itu.... So maksudnyer, saya nak camera compact DSLR.... Ada???? Ofcos lar ade.... Ini zaman moden k.... Ko nak ape pun, boleh... Janji ade fulus.... Hahahaha....

Apakah kamera pilihan saya??? 
Kamera pilihan saya adalah Nikon 1

Nikon 1 ni ade 2 jenis... Iaitu J1 dan V1...Dan sesungguhnya hati sudah terpaut pada J1 memandangkan rupanya yg lebih comel dan harganya lebih murah... Akan tetapi, haritu pegi ke FOTOKEM.... Dan di dapati bahawa harga V1 telah menurun same dengan harga J1....



Harga mase baru launching
J1  RM 2,000++                      V1   RM 3,000++

Harga terkini (updated pada 8/12/12)
J1  RM1,298                        V1  RM1,298


Lihat sungguh tidak percaya.... Harga yang sebelum ni jauh giler beza, tetibe dah jadi same.... Dan disebabkan keadaan inilah membuatkan aku dalam dilema... Adusss....

 *** J1 kat sebelah kiri (yang kecik tu) V1 lak belah kanan yer...

Kalau aku amek J1, rase cam rugi lak, sebab V1 dah same harga dengan J1... Ditambah lagi fungsi V1 memang dah sebijik cam DSLR.... Tapi, kalau amek V1, seumpama aku amek DSLR bese lar, sebab saiz dia beso sikit... Dan rupa bentuk dia memang gagah.... X secomel J1.... Bile amek J1... Keayuan aku pasti terserlah... Nak lagi kalau aku amek kaler pink... Auwww....~~~~ Kelas kau jah.... Akan tetapi En Hubby pulak bodek aku suh amek V1... Sebab V1 ni memang best....

Saya mesti piley....~~~~

Adoiyaa.... Alangkah bagusnya harga diorang ni x turun jadi same.... Biarlah V1 lagi mahal dari J1... Maka senang aku nak wat keputusan.... Ini tetibe keadaan menjadi rumit.... Aduhai, kamera......

Last but not least,  saya rase saya nak amek J1 jugak lar.... Name pun nak kamera compact.... Kalau amek V1, udah same jer cam kamera lame aku EOS 550D tu.... Alhamdulillah, keputusan telah di buat.... InsyaAllah dalam bulan ni gak nak amek sebijik..... Hehehehe....


2 comments:

C'chanteque Manes said...

Wah...koleksi kamera kah?huiishh..dasat Pn Imma la nihh..hehe

Imma Yusri said...

hahaha... dasat lar sangat... bese2 jer lar....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin