09 January 2013

Bukan semua insan bercita-cita TINGGI...


Adakah anda bersetuju bahawa bukan semua insan yang bercita-cita tinggi..??? Bercita-cita mau ke langit lar... Mau ke bulan lar.... Mau ke dalam perut bumi lar (bukan maksud 'dead' yer... uhuu)... Bercita-cita mahu menakluk dunia lar.... Ok, bukan semua insan yang bercita-cita tinggi.... Ade jer golongan yang Mild saje (Bak perisa baru nescafe)... Golongan yang lebih selesa bersederhana dari sibuk mendaki langit.....

Dan itulah aku.... Aku memang pilih sederhana daripada berlebih-lebih.... Orang dah buat macam2 project aku hanya dok dalam opis main games dan blogging.... Hahahaha.... Orang lain dah dapat Ijazah, Master bagai.... Aku masih disini dengan Diploma kebanggaan aku.... Orang lain sibuk membuat anak, aku x terhasil2 lagi (Ok ini, aku x bersifat MILD... Aku sungguh STRONGER untuk mendapatkanyer.... hehehehe....)

Actually alkisahnyer begini, pada 1 January 2013 yang lalu, maka dengan rasminya aku telah naik grade dari ST2 kepada ST3.... Naik grade jer pon.... Bukan naik pangkat ke Manager pon.... Memang seronok sebab gaji naik sikit.... Tapi x seronok lebih banyak dari seronok.... Sebab kerja sudah bertambah.... Sekarang ni bos aku dah sibuk suh kitorg wat project sane sini... Masuk SEDEC, masuk EDX.... Macam bagai lar di suruhnyer... Seolah-olah aku ni student UTP lak... Seolah-olah aku ni Lecturer lak, kena buat project2 tu semo.... Tension k..... Kalaulah aku mampu buat semua tu... Buat project, buat research idak ler aku masih di sini dengan segulung diploma SAHAJA.... Dah tentu2 aku ni dah jadi Engineer kot... Xpon, paling busuk2 pun, aku dah dapat title Dr pHD kot.... Hahahaha...

Permintaan yang berlebih-lebihan melampaui kemampuan membuat aku menyampah..... Kenapa aku kena buat semo tu sedangkan dunia aku ni bukanlah untuk semua itu.... Itu dunia orang lain... Dunia yang lebih professional... Dunia aku bersederhana.... As assistant, aku cuma perlu 'assist'... Bukannyer aku perlu build sesuatu.... Sebab aku sedar aku x mampu untuk membina ape2 pun....

Jadi aku mengharap sangat agar bos aku paham.... Supaya idakler memaksa untuk kami build some project. Build some achievement  yang boleh effect ke peringkat Universiti... Saya x mampu... Kerana saya tahu, bahawa saya hanya seorang yang BERSEDERHANA dalam cita-cita saya....


3 comments:

C'chanteque Manes said...

Wah2...Tahniah2 sudah naik pangkat...hehe...

ke ko kena buli sbb pangkat baru..huhu..

bnyk2 bsabar yer...;)

juju_illyana said...

i'm crying again imma...so stress... please help me...so tired...

Imma Yusri said...

@huda : tq2... ntah lar, kekadang nyampah jugak naik grade ni... udah byk beban... aduyai....

@Jue : Jue, nape ni?? ko reply PM aku kat FB k.... riso lak aku tgk ko ni

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin