27 November 2012

Dream Car

Semalam keluar post sal ngidam yang dah terbayar selepas dapat pekena Tomyam poktek. kali ni, nak menggedik tentang kereta idaman aku... Walaupun aku dah keje lebih 5 tahun kat UTP ni, tapi aku masih xdak lagi memiliki kenderaan sendiri. Kete Kancil ku yang comel sekarang ni pun, aku pinjam kat abah ku sayang.... Alahai Puan Imma....


Dan pabila Mitsubishi ade launching kereta compact baru dia iaitu MIRAGE, tetibe aku jadi excited giler.... Tengok kat berita TV3 tu, memang nampak cool giler lar. Memang cutting fevret car aku.... Pastu, harga lak memang under budget aku.... Color lak, ade macam2 leh pilih. Memang menarik lar... Tergoda terus. Siap dah pasang angan-angan aku drive kete ni masuk UTP... Perghhhh musti comey bangat.... Hohohoho....

Akan tetapi, apekan daya... Abah aku x kasi beli.... Dia kate "Korang ni baru kawen, kewangan x stabil lagi... Pakai jer kete abah tu..." Adushhhhhhh frustnyer aku.... Memang betui kate-kate abah ku... Kalau aku disahkan preggy, lagi masak aku... Otomatik RM5k-Rm7k kena ade dalam akaun sebab nak bersalin kat hospital swasta.... Tapi disebabkan desakan naluri batinku, rase cam nak curi-curi beli jer.... Hahaha... (gelak jahat)



Akan tetapi (buat kali kedua), pas aku google2, kelihatannyer kete ni kecik bebenor... Udah same beso cam kancil jer aku tengok... Mase tengok kat TV aritu, ok gak saiznyer, tapi bile tengok kat tenet, nampak kontot jer.... Aisehhhh, cam kena pikir balik jer ni.... Kalau kecik sangat memang aku xmo. Sebab kalau leh aku nak kete beso cam Myvi tu.... Baru berbaloi... Ataupun macam kete Suzuki Swift (Ini juga merupakan kereta idamanku selepas kereta Honda Jazz). Beso lar jugak. tapi kalau kecik sangat, baik aku pakai kancil jer kot....


So kesimpulan kat sini ade dua.... Aku kena tengok sendiri... Duduk sendiri.... Dan kalau boleh, test drive dulu lar buat keputusan.... mane tau, 4,5 bulan lagi leh amek kete... Kui3....

Kesimpulan kedua, kalau aku preggy, memang pospone sampai ntah bila lar... Tapi kalau aku x preggy until bulan 2 or 3, mau aku booked sebijik.... Kite tengok mane yang kena nanti.... uhuuuuu....

Chaiyok Imma....

2 comments:

C'chanteque Manes said...

Ehem2...kamera nk beli...keta pn nk beli...Makcik Kayo niih...hehehe

Imma Yusri said...

ehem2... kete just idaman jer.... kamera mmg wajib beli.. kekeke....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin