08 June 2010

Lagenda Budak Setan :: Shrek - the final chapter

Bestnyer weekend yang lalu... Sekali lagi aku menghoyan dengan membuat Movie Maraton lagi.... Dulu 1st ngan mY Sister, kalu ni, ngan mY BFF Endang Fatizal aka Endang Estorina = Penyanyi indon ituh... kukukuku...

Filem ape yang aku layanzzz???

1 - Lagenda Budak Setan
Amek tiket kul 4pm... Selepas g kenduri kat umah Mr Mayo, terus mengjongket... Excited sangat sampai tinggal purse kat umah... Wakakaka...

Mase tengok ni, siyes, memang ade babak2 yang wat berjurai air mate kristal aku ni... hukhukhuk... Ditambah lagi ngan lagu tema yang syahdu giler tu iaitu "Bila Cinta"... Memang menusuk kalbu... So sape yang rase dah lame x nangis, moh tengok Lagenda Budak Setan

LAGENDA BUDAK SETAN
Cite dia memang dari idea yang best. Cume olahan tu belum cukup mantop... Kalau diikutkan produser leh wat penanonton menangis lagi. Tapi agak kureng kat situ... For mE bukan filem ni jer, banyak lagi Filem tempatan yang garapannya lum cukup Mantop lagi... Leh dipertingkatkan... Pastu gambaran 'Budak Setan' tuh x berapa setan lar aku tengok... Lagi Setan lagi torching... hehehe... Lain2 memang best... Pelakon2 yang best, Lisa Surihani, Farid Kamil ngan Que yang menjadi giler baran dia... Pastu scene dia memang pro... Puas hati... Bravo... Xrugi aku spend RM12 untuk tiket dia... hohoho...




Bila Cinta - OST Lagenda Budak Setan

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu....


2 - Shrek The Final Chapter

Cite ni bile dah final barulah aku tengok kat wayang... hohoho... Mulanya nak cancel tengok sebab tiket kul 8.45pm, tapi rupa-rupanyer kita xleh jual balik tiket yang kita dah beli... Jadi dari membazir, jadi aku ngan Endang layan lar jugak... hohoho...

SHREK THE FINAL CHAPTER
Shrek kali ni banyak yang serius dari lawak2... Princess Fiona pun, perghhhh maskulin giler... Tapi moral of the story, hargailah pada apa yang anda ada... Pastu cerita ni elok korang cari DVD dia... Sebab ape??? Sebabnyer, nanti kalau laki kita dah fed-up ngan idup dia dalam rumah tangga, suh dia tengok cite ni... Ade lar pengajaran sikit tuk diorang... Hehehe... Happy watching...

Dua2 movie best.... Berbaloi-baloi....

8 comments:

n0n0n said...

jiwang....!kelako....!!dua komen utk dua cerita yg aku sendiri blm tgk....hahahahahaha....bila nk blanje aku tgk wyg ni imma?

Naima is IMMA said...

apsal lak aku yg blnaje...??? ko tu gaji kencang... outing sane sini... bile ko nak blnaje aku steamboat???

n0n0n said...

nk aku blanje gak?adei....jom r aku blanje....sabtu ni aku ade kat ipoh...roger...

C'Chanteque Maness said...

Uit...sabtu nie..sy pn ade kt ipoh..nk dibelanja jgk...hik3...

hurm..ko kate cite LBS nie so-so jer..arini aku nk pie tgk..citernyer..ngee~~

n0n0n said...

jom r....aku blanje mkn....pkai duit imma....hahahaha

C'Chanteque Maness said...

hehe..xkesah..janji bkn duit aku..=P

juju_illyana said...

aku pon suke 2 2 cite nih...bez...

lagenda budak setan : jln cerita sgt menarik...

srek : klakar kuikui

Naima is IMMA said...

nonon :: huda :: juju : amboi2 korang... klu ade org nak belanje terus ngaku member... kuikui...

nonon : sorry lar xpat jumpe pun weekend lepas... ohoooo....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin