14 January 2015

Banyaknyer Wish List.....

Subahanallah... Dalam menanti baby yang kedua ni, menimbun2 lak wish list yang aku nak meet before bersalin... Macam2 mahu beli. Dan kebanyakannyer preparation untuk my baby gak.... And x lupe My DD jugak.... Dan bestnyer, semua wish list aku kali ni, barangnyer semo mahal2... Idak ler takap puluh2 hinggit jer... Semo main rat2... Adeh....

Dah paling mengADEHkan apabila gaji kami Non-Exec ni x naik pon (Tragedi 17 December 2014). Ini lagi stress.... Harapan gaji akan revise RM500 lar... Tengok2, incometax jer yang naik... Berapi-berapi..... Hidup tetap diteruskan... Walaupun gaji x naik, aku tetap nak bagi terbaik kepada anak2 aku.... Try my best dengan saving bagai demi fullfill my wish list.... Chaiyok...!!!!!

Ok di sini nak hupdate apekah yang aku nak beli.... Kekeke....


Sila jamu-jamu mate meh....
 DONE GRAB : Kokadi Wrap Glamour Star...

Nursing Pillow
Tapi mama xmo yang terjual kat kedai baby tu. Mama aim yang 100% kekabu asli... Baru selesa... Siap guna kain minky yang super comfy lagi... Ngeh3...
Mama order dekat Little Hanis 2u

Breast Pump Lacte Duet
Aim dengan brand ni sebab bile tengok review banyak yang kate best.... Xtau lar... Lain orang lain citarasa. Hope mama x salah pilih lar.... Udah penat memilih dari tahun lepas lagi.... Uhuuu...

Children Car Seat
Disebabkan mama dah terbaca berkenan Carseat ni. So mama dah lebih aware untuknya.... How important carseat to your baby esp. Thanks to Mummy Cameron's yang spread awareness berkenaan carseat kepada semua.... Kalau nak tau boleh visit FB dia. Dan ketahui cerita disebalik baby cameron... How sad it....

Untuk carseat... Untuk Yana DONE... Sedang menabung untuk Kuddo lak... InsyaAllah dimurahkan rezki mama untuk mereka...

Tula SSC 
Actually mama nak design ni disebabkan abahnyer kan photografy... Tapi apakan daya, Tula dah discontinue untuk design ni walaupun ianya sangatlah baru... Isk3.... So mensearch any new design yang cantek2.... Susah nak dapat yang lawa sebab semo kena fast finger... Mak slow finger.... Camne nok??? Kui3....

BF Dress n Shirt
Mak pon nak melaram gak nak..... Nak lagi, lepas pantang nanti dah nak raya... So mama kena cari dan kumpul sikit2 baju nursing.... Nak borong sekali gus, melopong lar mak kau ni.... Kekeke....


Tapi rasenyer lepas ni akan ade lagi wish list yang menyusul.... Uhuuuu..... Menarik tertarik memikat hati.... Kekeke... Bile ade short target ni, hidup ni rase lebih energetic.... Yuppp sangat bertenaga.... 

Ok, see u soon.....

Pregnency aku kali ni agak mencabar... Memula HB aku turun naik... Pitam2 bagai.... Pastu berat badan aku naik lain macam... X macam yana.... Walaupun berat memang naik, tapi x melampau2 cam lar ni.... Hahaha.... Pastu challenging menjage 2 jiwa.... Sorang yang tengah membeso comel tu.... Sorang lagi tengah membeso dalam rahim mamanyer... Punyalah mencabar.... Nak lagi gap antara adik and kakak x beso.... Huhuhu.....

Be strong dear....

1 comment:

Dewi Aja said...

Hello!
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin