21 August 2014

Senaman Payudara

Senaman Payudara. Very simple dan sangat bagus di amalkan oleh New Mama or Old Mama... Hik3.... Mama kena wat ni... Kena kasi menten sikit... hik3...


senam

Bagi memastikan payu dara sentiasa pejal, anda digalakkan mengamalkan senaman ringkas. Gerakan mudah ini mampu merangsang otot payu dara agar sentiasa tegang dan anjal.
  1. Pusing bahu
Duduk di atas kerusi dengan bahu tegak. Pusing secara membulat pada kedua-dua arah. Ulang sebanyak 12 kali bagi setiap arah.

  1. Tekan tapak tangan
Temukan kedua-dua belah telapak tangan dan tekan secara bertentangan pada bahagian tengah tapak tangan. Tahan selama 10 saat baru dilepaskan. Lakukan senaman ini sebanyak 10 kali.

  1. Tangan ke atas
Tegakkan kedua bahagian lengan pada sudut 90° dan gerakkan keduanya ke atas dan silangkan bahagian pergelangan tangan setinggi yang boleh. Ulang langkah ini sebanyak 10 hingga 12 kali.

  1. Kuatkan  otot dada
Berdiri tegak dan angkat lengan hadapan sehingga paras siku. Cuba tegangkan otot dada dan lengan dengan pergerakan. Kira satu hingga lima kemudian baharu dilepaskan. Ulang langkah ini sebanyak 10 kali.
senam1senam2 senam3senam4

Mekaseh to Pa&Ma . Jasamu amat ku hargai.....

Chaiyokkk mama....

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin