13 January 2009

mY LovELy AbaH

Abah... abah.. abah...
Ni aku tulis nih bukan bersempena ngan 'Father Day' or sempena Besday abah dia... Bukan.. semuanyer bukan... Kat sini aku saje jer nak tayang muke abah aku yang ensem and bergaya ni... kekekeke...
Name abah aku ni Yusri [Bukan Yusri KRU tuh]... Mase kecik2 dulu banyak gak orang cakap aku ni anak Yusry+Erra Fazira... Layan jer lar.. huhuhu... Actually name penuh abah aku Yusri b. Mohd Yatim... Lahir pada 4hb Oktober 1955... Dah pencen dah abah aku ni... [Pencen sangat.. padahal dulu pun wat bisnes sendiri =) ] Berasal dari Kg Kepayang, Batu Gajah Perak... Ade 5 orang beradik anak yang ditengah2...

Abah aku ni suke berjalan... Disebabkan dia mengalami 'Sakit Lutut' jadi hajat dia untuk berjalan-jalan ditukar untuk ke suke 'Memandu-mandu'... Aku, mak, adik and atuk memang slalu angin... Tensen lar kalau asek ronda2 dalam kete... Kalau leh mesti nak amek udara yang segar bugar...





Ni abah ngan mak aku... Mak aku ni susah sikit nak bergambar... Xmacam anak2 dia... Hantu gambar... Nak lagi anak dia yang tengah ni... Tapi anak bongsu pun ape kurangnyer...... hehehehe.... Kalau x silap, abang aku pun hebat gak dalam posing... Pernah gak jadi 'Top 10' Hero Remaja 199? [aku pun x ingat... Tapi mase ni Zed Zaidi yang champion]... Pendek kate semo anak pak Yusri memang suke bergambar... hehehehehe (*o*)

Adik aku ni xde ikut sangat muke abah aku... Muke dia ni mix antara mak aku ngan abah aku... Bese lar, anak dot..dot...dot... [Kalau adik aku bace mesti dia paham ape maksud 'dot..dot..dot..]

Kalau nak tengok anak abah yang sejati adalah... (jeng...jeng...jeng.......) ini lah dia... Orang kat manjoi tu siap leh kenal aku ni anak sapa sebab tengok muke aku ni jer... Padahal 1st time jumpe... Kalau tengok gigi aku memang paling iras ngan abah aku... tu yang aku panggil 'anak abah....' Anak abah yang gedik... Inilah dia... hehehehe

Actually, aku bukan nak cite sal yang atas ni jer... Aku sebenarnyer nak gtau yang abah aku ni next week akan menjalani pembedahan jantung di IJN... Ermmmm sesuatu yang menakutkan jugak bagi aku... 60-40 peratus harapan... mana satu yang bagus, mana satu yang kecewa... Xyah lar cite kat sini... huhuhu... Kawan-kawan, tolong doakan keselamatan dan kelancaran pembedahan ini k... Macam mana korang sayang kat Abah korang, macam tu lar jugak aku sayang kat abah aku ni... (*x*) v peace no war!!!!!!



6 comments:

AFIF-SAN said...

yelah..teman doakan mike punye abah selamat ye?? slmt msuk dewan bedah, selamat keluar, pastu sihat walafiat ok?

mike teman abah sampai die sedar nanti tau??pape hal nnti mike kene update teman!

naima_imma said...

yelaa bro...
thank 4 ur wishes...

pape hal teman roger lar mike... jangan riso...

AFIF-SAN said...

hehe..sesame..
tggu posting terbaru pulak lah...
dgr2 nak bagi canggihkan blor...
mane??cpt la..eksaited ni...

naima_imma said...

sabo lar... under contruction blog ni... lagipun cikgu blog bz... x pat lagi nak wat appoiment ngan dia.. =P

naima_imma said...

keke..blog dah cantek sket...
tapi xcantek sangat lar..:P

cekgu mls aja lah..buat sendiri..

AFIF-SAN said...

salahkan cekgu plak..cis....
keje la, jgn main blog jek..hehe..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin