18 November 2011

BERITA BURUK UNTUK SI BAPA!


BERITA BURUK UNTUK SI BAPA! BAYI HARUS BERKONGSI KATIL IBU SEHINGGA 3 TAHUN 

Berita buruk untuk golongan lelaki yang bergelar Bapa...Nasihat kontroversi ini adalah dari pakar kanak-kanak, dilaporkan bahawa bayi anda sepatutnya tidur di sisi ibu mereka sehingga berumur sekurang-kurangnya tiga tahun. Pakar mendakwa bayi yang berusia dua hari jika diletakkan di atas katil tidur sendirian mendapati bayi berkenaan kurang tidur berbanding bayi-bayi yang terlena di sisi ibu atau atas dada ibu.

Seperti yang dipetik sari Dailymail, pakar tersebut juga menyatakan bahawa jantung bayi berada di bawah tekanan sebanyak tiga kali ganda apabila bayi itu tidur di atas katil sendirian tanpa ibu di sisinya. Tidur berjauhan dikhuatiri menjadikannya lebih sukar untuk ibu dan bayi menjalin hubungan kasih sayang malah boleh merosakkan perkembangan otak, dan membawa kepada kelakuan buruk apabila bayi itu membesar. Dr Nils Bergman, University of Cape Town, Afrika Selatan, mengatakan bahawa untuk pembangunan optimum, bayi yang baru lahir sihat perlu tidur di atas dada ibu mereka untuk beberapa minggu pertama. Selepas itu, mereka harus tidur bersama ibu sehingga mereka berusia tiga atau empat tahun.

Lagi dan lagi info, bolehlah refer terus ke FB Persatuan Ibu Ibu Comel Mengandung

p/s : Wahai bakal suamiku, adakah anda dah ready nak hadapi semo ni??? Hehehehe....

With Love,
Your Future Wife ^^

6 comments:

C'chanteque Manes said...

hamboi2..xsabar nmpk...hihihi

Imma Yusri said...

ofcos lar... ko pun same... sure x sabo kan..

mr_abs said...

x sabar yeaaaaa :D

Imma Yusri said...

mr bas : hahaha... ngade ko..

Nurul Ashikin said...

bile nak kahwen kak? jgn lupa kad!! huaa~ tak sabar den nak merasa nasi myak akak!

pemacu keras said...

wahhh..hot topic nih..tahniah cik imma ;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin