06 December 2011

Kahwin.... kahwin... kahwin...

Bulan december ni memang aku di banjiri dengan jemputan2 kawen kawan2 ku... Owhhh banyaknyer kawan aku yang dah kawen... Dan Sabtu yang lalu, kawan baik aku sendiri iaitu Endang Fatizal dah tukar status juga.... Uhuuuu~~~~~

Owhhh ini bukanlah posting sedih... Tetapi posting sebagai pembakar semangat... Hik3... Pembakar semangat dalam persiapan perkahwinan ku kelak, InsyaAllah... ^^ Sekarang pun banyak gak dah wat... Akan tetapi banyak gak yang lum wat... Uhuuuu riso2.... Aku rase masuk 2012 aku leh pecut gear 5 terus gamaknyer... Sikalang makan angin jer lar... Kekekeke...


1st step, InsyaAllah awal January 2012 ini, aku akan menghentikan perniagaan Cekelat house ku... Sedih gak, sebab dah establish... Tup3 nak stop lak... STOP ni lak subjective... Samada akan tutup sementara ataupun tutup selamanya... Uhuuu.... Itu semua depend pada keadaan aku pas kawen... Mane tau bunting pelamin ker... mane nak wat cekelat kan...??? Hik3....

Jadi selepas dah dapat berehat dari wat Cekelat, jadi aku yakin, aku punyai banyak masa untuk diri sendiri.... Oleh yang demikian, adelah beberapa plan yang ingin aku wat selepas ini, antaranya...
  1. Cari petua2 nak kawen
  2. Nak research sal adap2 selepas nikah
  3. Search tip2 bunting pelamin ^^
  4. Nak pergi bersenam...
  5. Nak siapkan VIP Door Gift
  6. Nak search doa2 pendinding
  7. Nak mengamalkan doa2 kebahagian rumah tangga
  8. Belajar psikologi insan bernama lelaki (MEN FROM MARS, WOMEN FROM VENUS)
Dan macam 2 lagi lar... Mane yang aku leh share, akan aku postkan kat sini... Mane tau leh digunakan oleh kawan2.... InsyaAllah....

p/s : Xsabar nak shopping kat KL dan wat photoshoot pre-wedding... Weewitttt~~~~


7 comments:

Anonymous said...

erm..erm..dan..erm...

1st sekali..perengan pertama baris kedua.."Owhhh banyaknyer kawan aku yang dah kawan.." hehehe..sila betulkan..

2nd, aip2..jgn bwk laju2..kita nie bawak keta kancil jer..bukan bawak Myvi 1.5 tau..hahaha..


3rd, kek tu utk majlis mana..?

4th, nak stop cekelat house..hm..penat jer designer buat itu ini..akhirnya ditengah jalan juga ceritanye..hm...

5th..what???? bunting pelamin..owh yeahhh...hehehe..^^
come to papa..come to papa..haha..

6th..x payah petua2..tanyer jer ngan En. Tunang...
yg No.2 tu ok la..
yg No.3 tu En. Tunang no komen yerk..
yg No.4 tue..rentikan ler..xder maknanyer nak diet..tggu dan lihat jer time fitting nnt..muahahahaha...^^
No.5,6 & 7 tu..ok..
but yg No.8 tu..what can i say is.."u cannot beat me honey..kekeke..I always akan usik u..kekeke..." ^^

~dak-mo-man-tai~

Imma Yusri said...

1st... owhhh typo error upenyer... udah di betulkan... hik3....

2nd... sikit lagi pakai myvi 1.5 leh alr pecut tahap maikel shumaker.... kekeke...

3rd... itu cth lar kek wedding kite nanti.... utk acara potong kek... hehehe

4th... stop utk kebaikan... dah puas pakai setahun ok lar tu... hehehe...

5th.. tang ni dia gatai lar....

6th... terrer sgt ker En Tunang ngan petua2?? ntah2 dia pun baru nak blaja... kekeke...

yg no 4 .... please yer... pasni i nak kasi fit tau... kasut NIKE ape pekdahnyer kalau x digunakan... hahaha...

yg no. 8... amboi yakinnyer... xpaer lar, kite nanti belajar lg... silap2 dia yg asik kena usik.. kekeke

C'chanteque Manes said...

hohoho..sume bab kwen2 je nie..sbr cik imma..sbr..hihihi

Imma Yusri said...

apekan daye... itu yg bermain dalam pale otak... hik3

n0n0n said...

hahahaha....VIP doorgift tu aku termasuk dlm senarai x?btw jgn lupa jemput aku....pastikan kenduri ko yg plg gemilang dan terbilang dari kawan2 lain...hahahaha

Imma Yusri said...

kalau lar aku mampu jadikan wedding aku gilang gemilang... mesti penin kepala aku... hahahaha....

InsyaAllah aku akan jemput ko.... Ko kan jadi bonzer nanti.. jage adiah aku elok2... kekeke

n0n0n said...

chait...aku gak jd bonzer?sponsor r uniform....hahahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin