14 December 2011

DIY : Spa at HOME

Almaklumlah nak kawen ni, semangat memanjakan diri tahap gaban tu meluap2....Di mana, Cik Gedik punyai hobi baru iaitu pergi SPA... Wah...wahhhh.... Sejak 3 bulan yang lalu, at least sebulan sekali Cik Gedik pergi SPA.... Dan selalunya sekali pergi, boleh lar melayang dalam RM 100 - 130 camtu.... Treatment2 yang di lakukan adalah mandi sauna, scrub badan, jakuzzi dan urut @ hair spa.... Best wooo bile ade orang manje2kan badan kite. Selalu penumpuan hanya pada muke, sekarang, 1 badan beb... Hik3.....

Di sebabkan ketagihan ku untuk di manja2, dan sekatan kewangan yang melanda, pe kate kalau buat sendiri jer SPA kat umah.... Eheeeee~~~~ Maybe x setanding macam mane kite wat kat SPA... Tapi at least leh lar kalau nak wat sampingan2... Macam kite cuci muke ari2 kat umah... Mane ade orang pergi wat facial ari2 kan....????

Mari kite mulakan dengan bab garu2 badan.... Boleh gunakan garam mandian seperti kat bawah ni.... Memang best.... Jangan beli body scrub yang dalam bentul cream or gel... X BEST.... Cari yang dalam bentuk serbuk. Bile nak gune, bancuh sikit... Sebab hasilnya, anda sendiri yang akan tersenyum lebor.....

Pastu pakai lar body mask.... Ingta muke jer ker kena pakai mask??? Badan pun perlu k.... Yang ni payah sikit sebab nak julur2 tangan kat belakang.... Tapi rasenyer dalam 87% kite leh sapu rata kat badan.... Macam Face Mask... Yang ni pun, pas sapu, kena tunggu sampai kering2 gitu, baru jirus... Dan hasilnya, memang wat korang gilerkan badan korang... Kekekeke...

Kekadang boleh lar kasi CLOROX badan tu... Mane yang itam2 leh jer sapu... Aku xtau gak wat bleaching ni... yang aku tau, kalau wat kat SPA, sekali mau RM 80 camtu.... Mahal kan.... Tkey kedai kate, pakai seminggu sekali dah cukup, sebab dia ni cam kasi kikis kulit kite. Umpama clorox lar.... So sebagai insentive tambahan, leh lar kekadang....

Yang ni lak, kalau rase nak jadi Mask Rider leh lar pakai... Selain leh selamatkan dunia, korang leh buang eye bag yang melekat bawah mate tu.... Baru lar mate bersinar... Silap hari bulan, leh jadi Cyclops X-Men tuh.... Wachaaa.....
Dalam item2 di atas, Cik Gedik xdak Mandi Sauna.... Walaupun menda ni penting dan berguna sangat kalau dalam pantang nanti, tapi cam x terbuka hati nak beli. Walaupun hari tu nak sangat beli (sebab harga dia dalam RM 400 camtu), tapi sekrang dah malas, mengenangkan susah nak jage dan kemas.... Yang ni pergi kedai jer lar....

Semua item2 tadi Cik Gedik cari kat kedai yang memang supply barang untuk SPA... Kalau korang gi cari kat guardian or Body Shop ker, memang ade... Tapi x sepower yang ku beli... Dan harga pun berbeza.... Kalau dah SPA pun pakai camni, rasenyer OK sangat kalau aku beli menda yang same kan....

p/s : xsabo nak SPA di rumah.... Lailailaiiiiiiii..... ^^

7 comments:

Anonymous said...

Salam to cik gendut..eh..bukan..cik gedik..sori atas kekeluan jari saya yg menaip ini..ehem2..tadi saya ada berbincang ngan ur bakal husben..dia kata..sebelum kawen..pakai la...pas kawen..koyak la poket dia..wahaha..

erm..erm..btw dia juga menyatakan hasratnyer yg geram sgt2..yer la..kalau dah tiap2 minggu dibelai..dan tiap2 bulan ke spa..maunye x tertelan air liur beliau dek kerana kegebuan seperti yg cuba dinyatakan cik gedik ini.

...and the last of the comment is.....SPA la slalu..kalo nak tgok ada serigala jadian pas kawen nnt diatas ranjang anda..kekekeke..^^

p/s: bebudak dilarang sama sekali membaca komen pada perengan kedua dan terakhir..kerana ianya mengandungi 18SX..harap maklum..

~dak-mo-man-tai~

Imma Yusri said...

Eeeeee.... x senonoh tol punyer komen.....

n0n0n said...

hahahaha.....bgus gak idea ko tu...leh r aku suh bakal wife aku wat nnt....nnt dh kawen aku leh jd werecat(werewolf spesies anjeng,t kene samak lak)....hahahaha

Imma Yusri said...

ko loaded... hantar lar bakal bini ko ke SPA... baru glamour....

korang ni laki2 semo xleh tahan beli ponpuan kulit dah jadi halus... ape daa... ce sabor sikit... hahahaha

mr_abs said...

eleh. tunangan org. semangattt niiii nk kawennn ahahahaha. :p

Imma Yusri said...

mr_abs : well, semangat kena berkobar2...

Rashidi Isa said...

haha..noon...mmg bernas pun idea tue..meh cepat2 kawen..leh together2..kekeke..n_n

mr_abes..ala kejap jer tue..haha..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin