07 May 2010

Hari Yang Bebal

Beratnya nak lalui hari ini... Hari jumaat kalau kebiasaannyer adalah hari yang paling best skali... Tapi hari ni down giler... Aisehhhh ape lar nasibku dalam mencari Cinta Sejati...

Aku kecewa ni sebab aku dah hilang 1 lagi harapan... Ingat bole di harap, ni baru dalam perkenalan pun hati dia leh berubah... Aikkk??? Sonangnyer engkau berubah ek???

Ni baru ombak sepoi-sepoi bahasa pun ko leh tewas, camne lar kalau kena Tsunami.... Alamatnyer aku babai lar Masjid... huhuhu... Nak tolong watpe??? Kang aku yang mampus sekali... Hahaha... Ape yang penting???? 'Diri Sendiri'... Wakakaka...

Walaupun kami hanya kawan++ (siap ada '++' lagi..) tapi bila dia kata suka orang lain terasa lar jugak beb... Aku ni ponpuan... Nak lagi Perempuan yang Sedang Mencari Cinta Sejati, ofcos lar menda2 ni menjadi 1 panahan petir dalam hati aku ni... Tertusuk jugak lar.... SAKIT Yarabbii...~~~ Tu pasal malam tadi aku nangis... Huahuahua... Sweetnyer muke ko nangis, yer Cik Imma??? Pastu dapat mimpi pelik2... Tu maksudnyer aku xpat tido lena lar seperti yang aku idam-idamkan Isnin lepas... huhuhu... Yang paling x tahan aku mimpi Hilman (Student aku) syok kat aku... Pastu jumpe ex-bos aku Suhaidi, kat umah dia... But yang paling best aku jumpa Juju Ilyana aka Tipah... Kalau jumpa camtu jer aku x kisah, ni siap dia bagi kad jemputan... Dalam kad tu aku nampak Miss Juju ni kawen 25 May tahun x nampak lar plak... Adakah 25 May 2010???? Jawab Miss Juju please.... hehehe...

Kesimpulannya,
Aku masih x jumpe lagi calon Cinta Sejati aku... Adakah aku akan menemuinya di sana??? Insyaallah... Semoga impian ku termakbul.... Allah sayang kita, jadi kita kena Sayang Allah selama-lamanya...

Puisi kat bawah ni aku tujukan pada kawan baik aku Huda, Juju, T.am ngan Nonon...

Rasa ini...
Ya Allah hanya Engkau yang mengerti.....
Apa yang tersurat di wajah...
Apa yang tersirat di hati...
Tiada mampu lagi kumenepis..
Rasa ini...

Berulang kali ku mencuba
Agar rasa ini jauh dari hati..
Bukan kerana aku benci..
Tapi..
Bimbang hadirnya rasa ini...
Bisa menjauhkan aku dariMu...

Tapi Ar-Rahman...
Dikau berkuasa atas segalanya...
Rasa ini makin kuat aku menepis..
Makin mudah ia menghampiri...
Akhirnya...
Aku pasrah jika ini ketentuanMU...

Ya Hanan..
Tiada insan mampu menepis rasa ini...
Rasa kasih, sayang, cinta dan rindu sesama insan..
Untuk itu Ya Karim...
Pimpinlah setiap kasih sayang cinta
Dan rinduku ini
Agar sentiasa di bawah pimpinanMu...
Janganlah sesekali rasa ini
Dibiarkan menghampiri murkaMu

Ya Ghaffur...
Andai rasa ini dibawah pimpinan dan redhaMu
Sampaikanlah rasa ini terus ke dalam hatinya
Tanpa sebarang bicara nyata..
Jadikanlah rasa ini pendorong kepadanya
suka bermunajat kepadaMu di malam hari..
Sayang akan Islam..
Kasih akan ummat Muhammad SAW
Cintakan jihad dan...
Rindu untuk syahid...

Ya Allah..
Pimpinlah rasa ini...
Agar aku terus taqarrub denganMu...
Amin....

Ehsan dari Ash Sinar

15 comments:

juju_illyana said...

ala....beznye ko punya puisi nih...menyentuh ke sanubari...

hehe weh lau aku kawen 25may 2010 akan aku edarkan kad jemputan xlm lagi...tp yg peliknyer kad aku xsiap2 pon...so xdela aku nk bg kengkawan aku kad utk tahun nih hehehe mungkin tahun depan? tahun lagi satu? tunggu dan setia menanti...hehe semoga kita mendapat cinta yg sejati...

Anonymous said...

sabar ek....
jodoh yang terbaik untuk kt mmg susah nak jumpa....jgn putus asa..usaha lagi kay....
selalunya jodoh untuk kt ada berdekatan dengan kita...kdg2 kt terlepas pandang....jarang sekalai Allah letakkan jodoh jauh dari kita...doa selalu kay....

n0n0n said...

adei....sentimental lak ko kn?rileks rrr?kata kuat smgt?xkn dh ilang smgt kut?tp seriyes aku xpuas ati....apsal ko xmimpi aku haa?hahahahahahaha

C'Chanteque Maness said...

Huhu..bestnye puisi nie..meaningful sungguh..
xpe imma..bnyk2kn bersabar...dah jelas die bkn yg terbaik untuk ko..
ade yg lbh baik mnanti tuk ko..rsenye lbh baik dlm waktu pkenalan dh tau dia mcm tu drpd ko dh btul2 tangkap cintan...kn??kan??
jgn cdey2..nnt muke cpt bkedut..hik3

n0n0n said...

ahaks....kalo muka dia xberrkedut pn,kompom asyik berkerut je....wakakakaka

Naima is IMMA said...

Juju : sungguh aku sbr menanti... tp xtahan, dlm mimpi tu aku tgk kad kawen ko... kuikuikui...

nonon : ape yg ko nak jeles??? ko xmuat nak masuk mimpi aku nih... wakakaka... tp 1 ari jer sentimental down, sikalang dah balik keberonan yang asal... kuikui...

Huda : betol tuh, klu lar aku dah tangkap cintan kat dia, mau x teriak aku... ni elok gak dia tunjuk diri dia yg sebenar... dan sememangnya cara kami dlm menilai cinta amatlah berbeza...

nonon : kerut2 comey... ko memang dengki...

Anonymous : ayat ransangan anda ini seolah2 anda mengenali ku... siapakah anda??? leh bagi alamat & no telefon x??? sy nak bg adiah saguhati atas saranan bernas anda... kekeke... anyway thanks...

C'Chanteque Maness said...

Imma..bagos tuh..xmo cdey2...buang ayor mata jew...hehe...kalu pn la nie..kalu frust kejap jer..pastu aku cr bende2 yg membwatkn aku rse ok blek contoh dgr lagu yg bkaitan..kekeke..

jeem said...

imma,
salam.erm,jgn sedih.maknanya laki tu bukan utk ko.and insyaAllah tuhan reserve yg better untuk ko,IAllah:)

n0n0n said...

cis...mentang2 la aku besor....xpe2....hahahahaha....udah la wei...jgn piki dlu pasal ni smua...jd mcm aku...piki family dlu r...mak ayah kita lebih perlukan kita sbenarnya....tmbah lg ko pompuan....time bujang ni r ko kne berbakti lebey ngan mak ayah...kalo dh kawin lak kne berbakti kat laki lebey....senyum sokmo r....lg pn ko nmpk comey kalo snyum....huduh kut muka ko bila ngis....wakakakakakaka

Naima is IMMA said...

Huda : tq huda... ko pun xmo cedih2 k... buat lenguh mate jer nangis kat org yg xtau nak hargai kite... cam lar dia tuh bagussss sgt... jahat ayat ku ini...

Jeem : thanks dear... omar ng afa malam ni akad nikah, ko ngan syirr bile lg??? jgn ujung tahun sudah... byk kenduri wehhh...

nonon : wakakaa, nasib ko sedar... dah tau beso jgn nak sumbat2 lg.. kuikuikui... betui3 kite kan ade mak bapak lg... layan diorang lg baguih... leh aku makan free jer... hahaha... aku nanges pun tetap cumey tau... sengal ko...

n0n0n said...

wekkkk...loya tekak aku baca reply komen ko itu....wakakakakakaka

Naima is IMMA said...

Loya2 pun ko tetap sayang aku kan??? kan??? kan???

StingRay said...

hahaha...

dalam hati ada jongkang jongket lah.

nak aku iklan muka ko kat blog aku? =p

Naima is IMMA said...

jamil : ko letak batang idung ko pun jadi lar... aku dah berbeso ati sesangat dah...

n0n0n said...

eleh.....ye r....sbg manusia,aku syg ko........

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin