18 August 2010

Beautiful Life

"Masihkah anda ingat akan drama Jepun ini????"

"Yea... yea... yea.... Cik Gedik mengangkat tangan untuk meng'iyakan apa yang di soal dalam hatinya.... Yea.... saya masih ingat lagi... Inilah drama fevret saya pada tahun 2000 - 2003 somewhere camtu...."

Semasa menyelongkar-menyelongkar semalam bagi operasi membuang habuk sawang semo, Cik gedik menemui VCD ini dalam kabinet TV nyer... Terus Cik Gedik peluk lalu di bawa ke katil sambil mengguling-gulingkan nya. Adussss saya sedang menghoyan ke ape???

Ok back to the story, drama ini kalau aku tengok ntah bape kali pun, confirm meleleh air mata aku... Xtau nape... Memang feel abes... Bile gembira pun nangis, bile sedih, lagi lar xtau nak cakap camne dah... Nak bace subtitles pun dah x leh akibat lelehan air mata yang melampau.... Aku pun pelik, kenapa cite ni really touching my heart....

1st time tengok cite ni mase kat TV... Ingat lagi kul 12 malam mase umur 15 tahun (Form 3) menangis sorang2 tengok cite ni... Walaweiii.... Syahdu.... Aku jugak penah kejar sorang amoi kat Super Kinta gara-gara dia wrap buku dia pakai poster Beautiful Life... Siap tanya amoi ni mane dia dapat.... Mase ni aku berjalan2 ngan Hanisah aka Montek... Bestfren aku tatkala ini. FYI minah ni baru jer kawen... huk3....

Keghairahan cerita ini bukan setakat itu sahaja... Mase aku Form 4 & 5 pun aku masih hantu ngan cerita ni... And mase ni mane lar leh tengok2 free kat tenet... Ape nak semo kena beli... Dah lar mase ni memang xde duit... huk3....

Mungkin di sebabkan keghairahan aku jugak lar, Mr Dia telah menghadiahkan aku VCD ni... Yea!!!! VCD yang aku tayang kat sini... Ingat lagi, aku menerima VCD ni pada 1st Jan 2003... Thanks kepada Mr Dia kerana merealisasikan impian ku untuk memiliki VCD ini... Aku pun xtau ntah bape kali aku tengok cite ni kat VCD ni... And sebanyak tu jugak lar aku nangis... Tragis sungguh kisah Cinta Sejati ini. Alangkah indahnya kalau aku memiliki Cinta Sejati sebegini... Chewahhhhhhhh...!!!!

Ini aku tatapkan pada anda lagu Intro Beautiful Life... Sampai sekarang aku suke lagu ni... Takuya Kimura, I LOVE U.... twink... twink..~~~~




Kepada Mr Dia saya ucapkan terima kasih... Insyaallah sampai bila-bila saya akan simpan VCD ini.... Love sangat this story.... Lalalala...~~~~~

15 comments:

C'Chanteque Maness said...

Uit2...kasi story ckit sape die MR.Dia nieh..na tau jgk..hehe~

Imma Yusri said...

hahahaha.... kura-kura dlm perahu lar plak... hahahaha...

C'Chanteque Maness said...

ohho..ye2..sy bru dpt tangkap...
Wah..btuahnye kamu yer..ptt la syg sgguh..=)
uish..bru ku tahu dlm hati Mr.Dia ade taman..hehe~~

Imma Yusri said...

mesti lar ade taman.... tapi sayangnyer taman dah kering... nak kasi baja tapi dah expired.. huhuhuhu

C'Chanteque Maness said...

ahai..mdalamnye maksud..ade pape blaku ker cik imma??hu3

Imma Yusri said...

erkkk... speechlesssss

jeem said...

weh,aku pun soooooka drama nie.mlm2 dok curi2 tgok ulangan dia sorang2.hero dia mmg melampau best.tukang gunting rambut lak tu.hehe.zaman kegemilangan j-drama.:))

Imma Yusri said...

Betui tu Jeem... zaman kegemilangan diorang mase ni... nak lg Takuya Kimura... siut... cair aku...

Encik H said...

bgs tul mr.dia tuh erk....gud2...

Imma Yusri said...

Ehem... ehem...

n0n0n said...

ni cerita yg heroin oku ngan tukang guting rambut tu ke?hahahahaha...dlu aku pn penah tgk gak crita ni....pinjam cd weh...aku nk copy masuk laptop...nk donlot,malas nk cari...hahahahaha......btw raya tahun ni apa plan?menghoyan lg ke mcm thun2 yg lepas?

Anonymous said...

I would like to exchange links with your site immayusri.blogspot.com
Is this possible?

Imma Yusri said...

nonon : ko nak pinjam??? bole... tp make sure ko pulang balik lar... ritu omar pinjam gambo manjoi aku, sampai la ni x bg2 lg.. udah semo wat2 lupe...

thn ni x tau lar... dak menghoyan dah kate nak beraya jer dah.. tp x tau lar.. kang aku jd PM sure failed planning... hohohoho...


dear anonymous : ofcos can dear... =)

n0n0n said...

aku nk pinjam tp laptop aku ade masalah....dugaan demi dugaan ni...tp aku sabar je la....uhuk33....btw raya ke 2 aku nk kne g kampung nuar....dia wat kenduri kawin kecik2...kne pegi kalo x ngamuk dia nnt....hahaha....apa2 pn plan gitu2 je r....xpyh nk smpai buat paperwork...kmudian mcm biasa kita terjah r....orait?

Imma Yusri said...

aiseh... bulan pose byk dugaan bertuah lar... byk peluang dapat pahala... sabar ek...

nuar kawen??? aisehhhh dah kawen mamat tu... tp senyap jek...

sal raya ni aku pun x sure pe plan lg... so far kite leh join kot dlm menghoyan skali... baru havoc.... and aku pun riso, bantai2 korang wat plan, aku xde lak.. hohoho

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin