18 May 2011

Aku suke Cite KONGSI....

Cayalah Farid Kamil... Kerana dah menghasilkan filem yang BEST..... Thumb up to all team Kongsi.... Bagi aku lakonan Shaheizy Sam memang marvelous.... Compare antara cite Kl Drift 2, aku lagi suke cite ni... Aksi dia memang puas lar... Nak lagi mase main kejar2 ngan polis tu....

Dan paling x tahan aksi Azad Jazmin potong jari.... Eeeee ngilu gak aku tengok... hohoho....





mE @ Comment
For me, harga tiket RM 9 tu memang rase berbaloi jer..... Sangat puas ati...... SANGAT MEMBERANSANGKAN... Aku kasi 4 bintang sama lu..... (Cite pon genre aksi komedi, so jangan harapkan ending dia ganas2 cam KL Drift... Aku rase dah cukup proper jalan cite dia... Tahniah KONGSI....)

Saya SUKE bangat.... Kekekeke...

NEXT movie

~~~~ Nur Kasih The Movie (Tengok iklan meletop abes... Jangan iklan jer kencang, last2 tido dalam wayang... Hohoho....)
~~~~ Sekali Lagi (Cite ni style dia cam cite Lagenda Budak Setan.... Pelakon pun masih Shaheizy Sam but heroin dia best, Lisa Surihani.... Nak tengok gak... ujung bulan ni k.... Opsss lupe, Mia Sara pun ade... Ohooo....)

9 comments:

C'Chanteque Maness said...

huhu...awat tiket ang murah...ko tgk kt tgv ka?? kt midvalley xpenah lg kurang rm10..huhu...owh..kire best ea citenyer..ade org kate xbest...mane 1 btul ntah...huhu

Imma Yusri said...

bapak??? apsal mid valley mahal??? aku ingat same jer... kat ipoh ni aku slalu tgk kat tgv... sini yg proper...

depend pada orang lar.... aku pun ade dengar org kate xbest... tp aku rase sangat menarik.... xde lar lawak bodoh jer... and mane ade perfect movie... movie barat pun, banyak gak menda bodoh kat dalam tu... tol x???

C'Chanteque Maness said...

erm..aku dh agak dh..tgv mmg murah..kena lak ari rabu lagi murah...aku nk boikot gsc midvalley la cmnie....kalu gsc times square rege msti murah singgit...hampeh tul..

TGV wayng die mmg best..seat dia..screen die..tp rumah aku jauh nk ke tgv...sama ada klcc or sunway..midvalley je yg dekat..bru 5min ke 10min..huhu

haa..tau xpe..kekdang tu cite omputeh tu lg mgarut...cuma dorg pndai manipulasi cerite so ketidaklogikkan tu mampu dicover...huhu

Rashidi Isa said...

ha..yg diorg cakap x besh tu sbb..no motif n semua lawak n post yg menarik dah diorg tunjukkan kat preview iklan..dah org gelak dulu sebelum cerita tayang..jadi tu yg x besh..mmg cerita aksi+lomedi..tp jalan cerita dia no motif..seorg pembunuh upahan yg diupah oleh bron parale(betul ker aku type)..suruh tumulak pergi bunuh taiko2 kat kl..yg bron plak apa motif dia suruh gi bunuh? apa niat dia..? n yg cuma jelas, tumulak kena langsaikan hutang dia ngan bron sbb kalah tomoi..tu je la.. for me 3bintang jer..lawak leh la tahan..

p/s > next filem - NUR KASIH The Movie

Anonymous said...

saya nak komen gak he3..Overall ok la citer kongsi ni..mmngla x bp nak ade motif tp puas hati sbb movie ni x boring asyik gelak jer kihkihkih plus tgk kat gsc Sabah baru RM8 jer :)
Depend on people la..Klu nak nilai movie based on motif citer hantu kak limah dulu tu lg la xde motif tp rmi jer org ckp best.

C'Chanteque Maness said...

hohoho...bgus2..mcm2 feedback diberikan...ade kate best..ade kte xbest...rasenye kalu sendri nk tau kena pie mnonton la..huhuhu

Imma Yusri said...

haah lar... betui cakap rashidi tu... cite ni xde motif... xde sebab2 yg clear kenapa and kenapa.... no wonder byk kate x best...

tp kalau di lihat tang komedi, mmg terbaik... same cam anoy kite cakap... hehehe...

so huda, pe kate ko tgk jer sendiri... tapi mesti beratur list movie yg ko nak tgk bulan ni... kekekke...

aku nak tgu cite 'Sekali Lagi'... cam LBS jer...

n0n0n said...

kongsi mmg best....berdekah aku gelak dlm wayang...series lawak nye tak terjangka gak r...sape sangka ketua persatuan yg berlakon nya pi'e...btw mmg bez r...xnyesal aku marathon wayang hari tu....next muvi pirates r....

Imma Yusri said...

yeahhhh... nasib ade lagi yg sokong statement aku... best kan cite ni.. walaupun motif cite xde, tapi lawak dia beshhhh... hohoho

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin