17 May 2012

Majlis Perkahwinan : Edisi Pelamin

Sesungguhnya pelamin yang terhasil tidaklah seperti yang aku impikan selama ni.... Seolah2 warna maroon yang aku pilih x memberi impak yang cukup mendalam dalam tema pelamin aku... Sedih lar sikit mase memula tengok pelamin tu bile dah siap...  Apsal aku sedih??? Nak senang paham tengok gambar di bawah dulu...

Di atas ini, yang putih2 ni pelamin aku... Manakala picture kat bawah ini adalah pelamin impian aku selama ini... uhk3.... Di sebabkan pelamin inilah aku semangat pilih kaler maroon sebagai tema wedding... Disebabkan kaler maroon sangat matching dengan theme arabic aku, maka aku dah cilok wedding kaler adik aku sendiri dengan tidak sengaja... Alahaiiii....~~~~~~
Walaupun pelamin aku cantik dari segi dekorasinya, tapi ianya agak menyimpang dari pelamin impian ku... Dan paling mengecewakan, dah lar pelamin pun more to White... Baju aku lak, Off White... Tenggelam terus aku.... Kalau di ikutkan, kerusi aku dah request hitam. tapi Zaid kate x lawa letak hitam.. Putih lagi harmoni... Memang harmoni lar, sampai tengelam lar jugak kami... Aduhhhh...~~~~

Walau bagaimana pun, design untuk pelamin memang cantik. Morroco theme tu naik... Cume kombinasi kaler jer yang spoil, sebab tertengelam... Kalaulah tirai kat belakang kerusi tu penuh maroon aku rase akan menaikan aku balik... Alangkah bagus kalau aku perasan dari mula2 aritu... Uhuuu~~~~

Bile sampai kat meja makan, memang aku puji lar... Serius sangat cantik.. Dan sangat berpuas hati dengan dekorasi yang mereka buat... Nampak lar seperti Raja dan permaisuri sedang mencekik... Eheee.... Sudut di bilik pun nampak cantek selepas di complain kali pertama... Nampak penuh jer.... Guest board aku pun naik seri.... Eheee.... I LOVE IT....

 Pic creadit to Cik CchanteqManess...

p/s : Zaha Wedding Planner hanya supply kerusi pengantin, ngan back drop jer... Yang lain2 tu dari orang Khemah... Yang dome tu, udah semestinya dari Katering Titi Serong ku...


Kesimpulan
Nak deal ngan Zaha Wedding Planner ni agak susah.. Kena appointment dulu... Pastu kalau appointment pun x semestinyer leh jumpe direct. Sebab ade jer customer yang datang... Staff plak hanya ade sorang iaitu Faizal... Style Zaha, kite mesti trust them.... Kalau nak kasi idea tu boleh, tapi mereka prefer kepada 100% idea mereka... Dan pelamin memang mereka customade... Best gak kan... Risiko untuk pelamin kita sebijik dengan pengantin lain adalah rendah.... Dan di tambah lagi, baju dia cantik2... Artis mali maa.... Mase wedding aku pun, aku pakai baju Eira Syazira k... Walaupun baju tu dah nak barai, tapi still cool kan.... Kekekeke....

p/s : tp jangan terkejut ngan kipas dan alas tangan diorang... Adehhh dah cabok lar.... Leh campak ke lombong tu... Hahaha...


Zaha Wedding Planner
No. 18A, Persiaran Tembok
Taman Tawas Gemilang
30010
Perak Darul Ridzuan
http://za8weddingplanner.blogspot.com/

Thanks to Faizal, Zaid, Ika yang assist kami dalam urusan ini.... Love working with all of you guys.... ^^

6 comments:

C'chanteque Manes said...

kalu kaler maroon..maybe bunga merah ko tu kne tukar kaler putih...bru la ko nmpk bseri..ak pn tertnye2 gak..nape la ko pilih bju sme kaler ngan pelamin..hehe..now dh ade jwpn..xpela..majlis dh selesai n bjalan dgn lancar pn aritu..hihi..

tp Bju kawen ko mmg santek..sgt2 cntik..aku pn suke..hehe

Imma Yusri said...

eheee... ko pun pasan ek.. so moral of the story, ko kawen nanti, elart sikit ngan butik pelamin... jgn main lepas jer.. nanti jadi cam aku gak... Uhuuu...

baju wedd aku tu, baju wedd eira syazira... tu yg vogue tu... nasib aku x pakai baju kawen tomok.. lagi vogue kot... skirt kembang gitu...

zaujah untill jannah said...

salam awk nak tnya mahal x gune zaha wed planner ni. sbb die ade buka satu kedai kat bangi ni. tp klu kite. kite suke jugak pelamin awk nmpk nice. tp klu die x leh ikot idea kite cm x besh jerk kan.

Imma Yusri said...

@Zaujah : tu depend pada individu masing2.... macam2 perangai orang butik pelamin ni... Pape pun, kena lar pandai control and observe diorg selalu...

Anonymous said...

Sis, cost pelamin tu berapa ye?

_zaty_

Imma Yusri said...

@zaty : pelamin tu cost dia dalam 2.5k... tp bukan pelamin jer lar.... skali ade hiasan meja makan pengantin dan bilik tidur

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin