10 February 2014

Selingan : Bila diri ini Diperbodohkan.....

Jeng... jeng... jeng....

Sebelum ini asek post pasal bersalin jer, sekarang mama mood xbape nak ok, so mama nak luahkan sedikit kesakitan yang melanda di dalam hati.... Sikit ker??? Owh sebenar sangat banyak, sampai mengalir air mata mama ni.... Nak taip pun susah.... Kasi lap cepat2... Kang orang lain nampak kate mama giler lak... hahaha...

Ekceli mama tengah kecewa dengan hal pejabat mama ni.... Rase down sangat mental mama ni... Sampaikan nak keje pun mama xde mood langsung... Nak benti keje jer rase.... Sebab rase meluat dengan politik officemate dan bos mama kat sini.... Nasib lar, mama ni bukan orang loaded... Kalau x, dah say bye2 jer kat semua balaci-balaci yang sedang syok tikam mama dari belakang.... Syok kan tikam orang... Leh cepat naik pangkat.... Hahaha....

Lagi kecewa bile bos sendiri memberi sokongan penuh kepada balaci-balaci dia tuh... Dan akhirnya mama yang jadi mangsa.... Siap mama kena ugut lagi (bukan directly ugut. Ni ugut secara sindiran k... Kalau direct ugut, mama sure buat report... Leh sumbat dia dalam penjara kot... Hahaha...) Sedihkan.... Selama ni kite kerja dengan hati yang ikhlas dan gembira... Kita support each other.... Tapi sekarang semua kasih sayang mama kat office ni dah ditanam dalam kubur oleh bos sendiri.... Yesss tiada lagi sayang untuk kerja.... Baguskan begini... Mungkin ini yang bos saya suke... Ok lah, kalau dia suke, kita proceed jer lar..... Saya kan kuli awak....

Kalau perli lebih2 pun x guna pun.... Mungkin leh tenangkan hati... Boleh lar... Lega lar jugak.... Tapi balik ni, bila mama tengok Yana mesti mama nangis.... Sape x nangis woo... Sakit k.... Kena tikam, pastu kena tanam... Lum masa ajal, tapi dah kena tanam... Mestilah sakit.... Bak kate orang, tanam hidup2.... Mekaseh boss dan officemate ku.... Baik hati korang sebab buat i macam ni....

Sekarang, mama berharap dan berdoa supaya korang akan dapat rase balik macam mana bila di tikam dan di tanam hidup2.... Mama berdoa pada Allah, semoga hati mama kuat untuk berhadapan dengan korang... Supaya mama ada upaya untuk melaksanakan kerja yang telah diberikan. Mama juga harap, apa yang mama rasa sekarang dirasai oleh bos mama sekali... Dia ade anak bini... Patutnyer dia paham ape yang mama rase.... InsyaAllah, suatu hari nanti, Allah akan tunjukan dan rasakan balik akan apa yang mama rasa seakrang.

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin