13 October 2011

Alahai Hasani Management

Alahai.... ~~~ Owhhh aku sedang kelihatan sedang mengeluh.... Memang sedang mengeluh.. Tapi keluhan ni bukan lah untuk sekarang tapi untuk 3 minggu yang lepas (Dah 3 minggu berlalu, pas berdating ngan En Tunang). Semuanya berlaku time Cik Gedik amek kursus kawen....

Ok, Cik Gedik amek kat Hasani Management... Pemilihan tempat di lakukan atas dasar survey yang telah di lakukan terhadap rakan2.... Banyak memember yang gi kusus kawen kat sini... Dan banyak lar jugak yang berpuas hati.... Di sebabkan faktor2 inilah Cik Gedik dah x pikir lain.... Terus register jer kat sane....  (Pull stop)

Dan akhirnya.... PADAN MUKA kau.... Muahahaha.... For me, management dia memang TIP TOP.... Tapi bab facilities, mau aku mencarut %$&*@#$%!

Hasani Management Ipoh

Time Management GOOD
Facilitator  GOOD (Ini bukan org Hasani, tapi di bawa khas dari Jabatan Agama)

Parking pun GOOD

Tapi yang x bagus tu aka hampehnyer adalah

Toilet HAMPEH
Keselesaan di dewan   ALAAA~~~~
Tempat Wudhuk   HAMPEH
Kupon makan   Alahai CIPUTnyerrr...

Tapi yang paling Cik Gedik x tahan adalah Toilet dia.... Ce korang bayangkan peserta setiap kali kursus mencecah 200 org wehhh.... Nak senang buget 100 lelaki = 100 perempuan... Tapi korang nak tau, TOILET dia cume ade 3 bijik jer (itupun sebijik tu bukan jamban, tapi bilik mandi)... Time rehat, 100 org perempuan akan keluar serentak, dan ofcos lar toilet yang di kejar.... So ape lagi beratur panjang lar wehhhh Kawan aku terpaksa beratur setengah jam sebab toilet... Ampehhhh....

Kami terpaksa beratur panjang...
Dan ofcos, keadaan sekeliling toilet ni memanglah x sesuai untuk di tengok oleh customer

Pastu lak tempat amek wudhuk diorg... Kitorang terpaksa tunggu budak2 lelaki selesai barulah kitorang leh amek wudhuk.. Bukan sebab terpaksa kongsi tempat, tapi pressure air bangunan diorang ni sangat lah rendah... Ape kes ni??? Banyak masa terbuang kepada perkara2 yang x sepatutnyer.... Geram tol....

Menda ni bukan nak condem company Hasani... tapi arap leh improvekan... Kalau boleh, lebih baik pihak pengurusan pindah ke bangunan kedai yang lebih proper ataupun cari bangunan baru ker... Ni aku tengok dah macam umah hantu jer. Seram pun ade mase nak naik ke dewan... Orang nak kawen sentiasa ada, dan sentiasa mencari tempat untuk kursus kawen... Jadi janganlah peserta lain alami perkara yang same gak....

Di Ipoh ade jer tempat lain yang wat kursus kawen.... Seorang fasilitator kami ade gtau, kat Ipoh ni ade 2 lagi tempat kursus kawen....
- Pertama under Jabatan Agama Islam.
- Keduanya under Masjid Negeri.

Ustaz tu siap cakap, kat masjid negeri dah confirm2 xyah beratur gune toilet.. Pastu tempat kursus siap ade meja lagi... Lantai pun berkarpet... Aduhhhh sakit jiwa kau dengar... kalau ku tahu, baik amek kat sane jer... parking dah sure2 FREE....

5 comments:

C'chanteque Manes said...

hehehe..nk suh cube skali lg pn..sijil seumur hidup..xpela..sape2 org ipoh...nk kawen..leh jdkn iktibar...;)

n0n0n said...

kadang2 jgn piki nk amik pakej murah je...kne gak piki kualiti apa bagai....padan muka dh terkena....hahahaha

Imma Yusri said...

huda : tau xper... kalau kena maek lagi lain lar... ni just reminder pada yg lain jer lar...

Imma Yusri said...

nonon : beb, ni bukan kes murah... semo tempat flat price RM80.... ni semo depend pada company yg manage jer lar...

n0n0n said...

hahahaha....ye ke?hahaha....xpe r janji dah lepas....dah xde len kali pun kn?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin