04 October 2011

Seminggu yang Berbaloi

Seminggu yang sungguh pack dan berbaloi bile di kira2... No Wasting Time... No More pending job... No no no lepaking2 kat opis update blog cam sekarang... Hahahaha.... Semua peristiwa ini berlaku di antara 23 Sept 2011 hinggalah 1 Okt 2011 yang lalu....


Alkisahnya bermula pada 23hb

Hari ni, Jumaat... Tapi aku cuti... Menghabiskan unrecorded leave aku... Kalau x guna, akan burn camtu jer.. Dari aku bazirkan, baik aku manfaatkan... Hik3... Alkisah bermula seawal 9 pagi, di mana aku awal2 dah bergegas ke Maybank... Bukan senang dapat gi Maybank, memandangkan tempat kerja aku sangat lar jauh dari Maybank...

Selesai dari itu, terus amek En Tunang yang di jangka sampai Jam 10pg.. Tapi malangnyer, ade traffic jam dalam train, maka terlambat lar... Leh saman ETS ni.. X tepati janji... Hahaha... Dah selamat amek Mr Tunang, maka nak bawak lar dia balik ke Homestay Barakah... Dalam perjalanan, tercerita sal Myvi 1.5 yang baru kuar tu... Dan kebetulan lalu lak kat kedai Perodua... Dengan lagak confirm beli, pergilah TEST DRIVE.... En Tunang dah berkobar2 nak beli... Sabau yea... Sabau....

Plan kami sebenarnya ade 2 untuk hari ni... Perkara-perkara di atas adalah atas dasar x sengaja dan untuk mengisi keperluan hidup.... 2 perkara itu adalah nak pergi FOTOKEM fair kat JJ, dan nak g ZAHA BUTIK untuk book pelamin...
 (Inilah hasilnya balik dari FOTOKEM Fair... 
Menggantikan semula kamera yang hilang mase kawad aritu...)

Mase g Zaha butik ni, memang aku bukan nak survey2 dah... Berdasarkan pengalaman aku meneman dan menguruskan wedding abang aku, wedding Tiam, dan Endang, maka aku yakin ngan pilihan aku.... Zaha Butik dah menggoda aku... Pada yang tercari2 wedding planner area Ipoh yang mampu wat u all menjadi ala-ala artis, maka Zaha Butik ni adalah tempatnyer.... (Ini bukan kes promote, tapi ikhlas, suke ngan kerja Zaid ni)


Alkisah hari ke-2 & ke-3

Pada 24-25 Sept 2011 xde lar banyak tentativenyer, sebab aku dan Mr Tunang dah kena kurung dalam dewan Hasani.... Dari kul 8 sampai kul 6 wehhh... Lame x lame... Balik dari sane, mau kematu jer bontot... Pape pun sangat bersyukur, kursus ini dapat kami lalui dengan tabah, dan inilah hasilnya...~~~~

 Ade cabutan bertuah... Tapi kurang bertuah lak aritu.. Redha jer lar.... Baru cadang nak dapat iron FREE... Nampak gayanya kena beli sendiri lar jugak.... Penceramah2 sepanjang kursus kawen memang best... Xkering gusi aku.... Cuma yang XBEST adalah facilities dia yang sangat lar worse... Owhhhh aku x pueh ati tol.. Nantilah aku wat spesel posting keranya.... Baik kan aku???


Bersambung lagi Alkisah hari ke-4 (26 Sept 2011)

Kali ni aktivitinya agak banyak jugak... But the main point adalah nak tengok dan cari umah... Rumah untuk ape??? Untuk kami lar nanti pas kawen nanti.. Hik3.... Jangan jeles ko Jah.... Mula dari Tronoh, sampailah ke Sidec.. Tapi sebelum tengok rumah, kami singgah jap ke Kilang Ceramic Lavendar kat Siputeh... Aku nak cari piring kecil untuk wat door gift kawen nanti... And cari lah kat kilang sebab budget, mesti dapat murah giler... Last2, kiciwa.... Baik aku borong jer kat Jalan KK sane tuh...

Projek MRCB.... Tapi pape pun, kami dah sepakat kenan kat Bandar U tu... Tapi apakan daya, Lot yang kami nak aka mampu milik dah SOLD OUT... Ilang mood kejap mase tu.... Dah lar panas giler cuaca.... Pas jer Zohor, kena lak ujan lebat... Mau demam gak aku.. Lunch pun belum, kepala dah masuk angin dah... Uhuuu....

Jadi, hasil dari tinjauan kami ni agak tidak memberansangkan lar.. Nak Book mendanyer kalau barang dah abes... Tapi kami disedapkan hati dengan adenyer NEXT Project... Ape kah itu NEXT Project??? Tunggu.....

Petang pas tengok umah En Tunang akan balik KL... Dan dengan x semena2 bos aku paksa aku gi training KL pada 27hb tu... Maka aku kena gerak 26hb... Lagipun hotel dah already booking by today.... Dalam penat2 dari pagi tadi, sampai lar ke malam... Uihhhhhh hari yang sungguh melesukan aku....Walaupun macam2 hal, nasib berTEMAN... Hehehe....



Alkisah yang masih x Abes2 lagi, Hari ke-5 & ke-6

2 hari ini penuh ngan training... Aisehhhh, semalam lum hilang penat, arini dah kena perah otak lak... Sebenarnya banyak masa yang di peruntukan di opis dari site... Walau opis, penat gak, sebab software yang di ajar membuatkan kepala aku jadi senget jap... Uhuuu....

Sepanjang 2+1 training x banyak yg aku sempat wat di KL ni.... Cume keseronokan sebab breakfast kat hotel ni memang lar BEST.. Giler kembang aku akibat 3 hari menginap di sana... Hahahaha....


Alkisah di hujung2 dah. Hari ke-7

Tanggal 29 Sept 2011 ni sebenarnya Free n release kitorang... No more training. Supplier kasi extra day tido pun sebab nak kasi kami shopping2 kat Sunway Pyramid.... But apekan daya, 2 hari yang di luangkan rupanya x sempat nak abeskan pelajaran kami... Uhuk.... Maka di sambunglah lagi ke hari ini... Parah2....

Dah petang jam 5 camtu, barulah dapat balik... En Tunang dah tunggu dah kat luar opis... Hehehe... Aku x balik ngan opis mate aku sebab aku x mo lar nyusahkan diorang... Aku nak ke Ipoh. Diorang lak nak ke UTP.... Jadi amek jalan mudah kedua-dua belah pihak, maka aku naik jer train... En Tunang pun suh camtu gak.... Hehehehe....

Dalam jam 9.30 mlm sampai lah aku di Ipoh dengan di sambut oleh Mak ngan Atuk yang dah tunggu kat stesen... Hehehehe...


Alkisah Hari ke-8 xoxo

Hari ini adalah hari Jumaat... Aku dah x larat nak gi opis dah... Badan dah lemau... Buget nak amek MC jer... Tapi aku x sakit plak.... Xkan nak menipu lak.. Dosa wehhhh... Jadi aku amek lar EL.... Bos pun kat OK... Aku pun, lagi lar OK.... Hahahaha....

Bukan senang untuk berada di umah ketika time kerja camni... Jadi aku plan nak gi tengok wayang. BINI_BINI KU GANGSTER jadi pilihan... Sebabnyer aku ni memang peminat setia Shaheizy Sam tu.... Owhhh bestnyer... Mase orang sibuk keje, kite tengok wayang.... Walaupun tengok sensorang, lantak lar....


Alkisah Pra-Abes, Hari ke-9

Hari ini dah nekad, kami nak beli kain langsir terus... Minggu lepas wat survey kat NAGOYA tuh.... BLURRR... Xtau nak pilih kaler ape... Tapi kali ni aku dah decide.. Aku nak kaler maroon... Kaler merah hati... InsyaAllah kaler ni sesuai ngan konsep pelamin aku nanti... Hik3....

Dan pada jam 4ptg, belilah jugak kain langsirku.... Ntah bape puluh meter kena beli... Inilah akibatnya kalau rumah anta mempunyai begitu banyak sliding door....

Wat mase ni tirai untuk bilik pengantin lum beli lagi... InsyaAllah next time... Lagipun tempah kat Nagoya, siyes best... Cepat giler leh siap.... Charge pun berbaloi2.... Kekekeke...


Alkisah Penutup, Hari ke-10

Akhirnya alkisah aku selama 10 hari ini selesai untuk aku war-warkan... Hari minggu yang indah sangat best dapat lepak2 ngan santai sambil main ngan anak kucing yang super dupper kiut... kekekeke... Jangan jeles kau Cut.... Kamu tengok gambo jer.. Aku ari2 dapat main...


Conclusion My Wedding Preparation

- Book Pelamin [DONE]
- Kursus Kawen [DONE]
- Beli Umah [Almost DONE. Aku baru Reg utk Fasa baru semalam]
- Door Gift [Masih susah hati lagi]
- Langsir Rumah [DONE]
- Langsir Bilik Pengantin [Almost DONE... Idea dah dapat. Tunggu untuk pasang Railing dan tempah langsir]

Banyak Wedding preparation yang berjaya aku lakukan... Syukur Alhamdulillah.... Mekaseh pada En Tunang yang sentiasa tabah menemani Cik Tunangnyer ni mengada2... Kekeke....

10 comments:

C'chanteque Manes said...

Haip2..kan men dekat bgambo ye..hehehe~

wah..da bnyk da persiapan wedding of year nie..mcm2 da die prepare...aku plak yg bdebar rasenye...hahaha

ni kire En.Tunang akn duduk Ipoh la ye..nk beli umah kt perak...hihihi~

n0n0n said...

kucing aku comel lg kut?hahahahaha....btw dh prepare nk g hanimun ke?leh r tgk pakej2 aku ye nnt....

Hafifah said...

ehem3..nak extra hands tolong melilit bunga ke bleh la sy tolg. hehehe

Imma Yusri said...

@huda : kekeke... posing gedik2 katekan.... pelik, apsal ko lak berdebar?? aku relek jer lagi... cume kalut lar jugak. sebab byk lg menda lum settle... uhuuu....

InsyaAllah dia nak duk sini... best kan... hehehe

Imma Yusri said...

@nonon : eleh ko slalu nak lebih dari aku.. ngan kucing pun nak celen gak... aippp... ko ni sejak bile lak jd tour agency ni???

Imma Yusri said...

@ Fifah : leh ker mintak tolon??? molek sgt lar tu... nanti kamu tolon bungkus door gift.... lega dah dpt sorg assistant... hehehe

C'chanteque Manes said...

hahaha...bdebar bila pk turn aku nnt mcmmane...mcm kalut jer..tgk ko manage majlis ko mcm rileks n tersusun jer...senang dan mudah jer...huhu~~

mr_abs said...

wahh. dah nk nikah. nice2. congratsss :)

Imma Yusri said...

mr abs : hehehe Insyaallah... anyway thanks2...

Rashidi Isa said...

eh..x komen rupenyer post yang ini..just baca jer ari tu rupenye..sori late..

erm..komen yg simple dari en tunang..
cik tunang mmg mengada2, menjadikan sy kepenatan ngan tentaif beliau, dan besh..hehe..^^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin