28 July 2010

mY MG

Satu lagi my Matlamat tercapai.... Setelah menanti lebih 5 tahun akhirnya aku dapat gak Teddy Baru selepas Comey.... Matlamat dahulu kala pada asalnya nak paw BF.... But, sekor pun xmo bagi... Ahhhhh xnak bagi udah... Aku boleh beli sendiri daa....

Jauh aku mencari MG nih... Dari KL, seluruh Ipoh and last2 aku jumpe dia kat kedai Lovely Lace, JJ Ipoh... Owhhhhh mule2 nampak dia, nun jauh kat penjuru kabinet kedai nih... Pendek kate, kena panjat lar kalau nak tengok dia... Jadi pas aku peluk dia, aku dah rase suke.... Suke lar bangat.... Tapi x beli lagi sebab nak survey lagi... Mane tau leh dapat yang better lagi....

Dalam tengah cari2 hati dah kat MG jer... Dah lar Comey, skin dia cam tepun, pastu gebu2 sedap, harga lak berpatutan... Under my budget lak tu... Pandai Cik Imma.... Kalau jodoh x kan ke mana... Itulah pepatah yang leh aku kaitkan antara aku ngan MG.... Akhirnya, pada 2 June 2010 yang lalu aku beli dia dengan berbekalkan wang sebanyak RM89.90....

Akan tetapi, tarikh rasmi aku bawak peluk masa tido adalah pada 26 June 2010 sempena my besday yang ke-25.... Cantek lar.... My Birthday gift, aku beli sendirik.... (p/s: dah lame x dapat besday gift camni..... )

OK.... Sebelum balik, aku dating dulu ngan MG... Aku bawak dia tengok Andartu Terlampau.... Adoiiiii x besh langsung citer ni... Murahan giler.... (Xmo cite panjang2 sal Movie ni)


Dear MG (Mr Gendut)

Sesungguhnya kehadiran mu sangat ku nantikan. Memang benar, dari dulu aku menantikan mu. Tapi awal tahun ini aku nekad untuk memilikimu dengan usaha aku sendiri.... Dan akhirnya, syukur kau datang jua. Menemaniku saban malam, saban hari, saban waktu... Sabai... Sabai.... Kegebuanmu buat aku x jemu2 memeluk mu sampaikan jeles Comey ku... Tapi aku tahu, kau dan comey adalah 1... Aku bahagia melihat kegembiraan kalian berdua...

Kau tahu betapa gembiranya Comey akan kehadiran mu??? Sejak dirimu hadir, bilik ku menjadi semakin ceria. Seolah-olah ada soul bahagia yang menari-nari atas katil ku.... Comey kini sudah ada peneman.... (Tunggu aku jer nak cari teman jugak nih... kui3.....)

Oh MG, I LOVE U....

8 comments:

Rashidi Isa said...

ala..nie beli sendiri lain sket feel dia..puas sgt..nnt bf nk ajak kuar date..kena r letak syarat dulu..kalo x..x leh kuar..hahaha..?

C'Chanteque Maness said...

alolo~~ cian btul la bdk nie..hehe..
sadis aku dgr ayat bwat MG die..leh tahan jiwang jgk ko nie yer...=)

n0n0n said...

ceh.....cerita pasal gendut pulak?tau r aku gendang gendut tali kecapi....muahahahahahahaha....aku baru balik dari air hitam....tmpt jual tddy bear yg sgt byk...pening pale aku tgk teddy ni....igt nk beli sekor kat ko tp xpe r,ko kn dh ade MG...hahahaha

Anonymous said...

jiwangnya cik imma kt nie...;)
xper bli sendirik lagi ok wat...
kalau bf beli kalau gaduh or clash ker..mesti menyampah tgk teddy bear yg dia bli...a.k.a rs mcm nk buang tong sampah jer....

jeem said...

imma,
bgus imma!sapa kata org single tak layak memiliki teddy bear sebesar-besar alam dgn hasil titik peluh sendrik kan!tak ramai org yg buat cam ko!im proud of you.aku pun geram tgok mg ko tuh.pelok sket dier :)

Imma Yusri said...

shidi : betui tu sgt puas hati... sebabnyer kite pilih ikut taste kite 100%.... hahaha

huda : aku jiwang ng MG jek.... ng sape lagi ingin ku luahkan kejiwangan ku ini... huk3....

nonon : hahaha... nasib ko sedar ko gendang gendut tali kecapi... kui3... klu ko x gendang gendut mane leh jd bonzer aku... ohhooo.... eleh kekunun nak beli aku teddy... aku dah pawww ko dulu, tp ko eksen...

anonymous : jiwang karat beb.... betui ko ckp tu.... klu clash ng bf nanti, xde lar aku nak tereban MG aku... duit aku tu wooo...

jeem : tq jeem 4 ur support... aku sgt terharu dpt kawan cam ko....

n0n0n said...

eh?ko penah mintak teddy ngan aku ke?muahahahaahahahahaha....nnt rr aku belikn...tp ko kne r janji jgn bg kucing ko landing....hahaha...

Imma Yusri said...

ade lar... tp aku pun x ingat bile... muahahahaha.... xper, aku bukan bela kucing kat umah sewa... aku de tikus jer... teddy ko akan selamat dr tetikus ku... kui3

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin