20 July 2010

SK II

Pada hari Jumaat yang lepas Miss T.am memesej aku... Dia kasi 4word mesej yang JJ bagi kat dia sal SK II ini... Ade promotion lar pulak sekarang... Adehhhh, cam membenarkan saja niat aku untuk menggunakan SK II... hohoho...

Jadi seperti yang dirancang, Sabtu lepas pergi lar ke JJ... Dengan hati yang tertumpu kat SK II sahaja, maka sampai lar kami ke SK II outlet.... Ermmm ade promotion... Yang aku tengok, kalau beli RM800++ dapat gift... Haiyoooo.... Giler apo aku nak beli menda mekap sampai RM800... Xmakan aku setahun... Pastu ade lagi offer lain... Kalau beli "Facial Treatment Essence" leh dapat FREE 1 set trial SK II... Wah menarik ni...

Jadi akhirnya aku beli lar "Facial Treatment Essence"... Apakah Essence ini??? Ini adalah cecair yang Sammy Cheng selalu tepuk2 kat muke dalam iklan TV tuh... Yang kate ade Pitera2... Yang kate touch the miracle... Ntah miracle ntah idak... Yang pasti gaji bulan ni akan melesapkan RM359 secara otomatik.... Haiyaaa.....

Disebabkan hari itu ada promotion, jadi sape yang beli "Facial Treatment Essence", akan dapat 1 set trial cleanser, toner ngan moisturizer yang bernilai RM98... Lagi best aku dapat posh bag kecik kaler merun tuh.... Bagus2... Aku suke FREE gift.... kekeke...

Selepas agenda aku tercapai, kite beransur kepada agenda Miss T.am.... Banyak menda dia nak wat & cari kali ni... Macam bese lar... Orang bakal berkahwen... kekeke... Chaiyok T.am... Sonok Cik T.am dah dapat beli sarung kusyen ngan reben....


SK II

Adakah produk ini baguih... Kalau tengok pada reputasi dan style dia jual memang meyakinkan lar... Di tambah lagi produk dia ni bukan target orang yang ciput2 duit cam aku... Tapi target dia Mak2 datin, businesswomen, dan anak2 orang kaye.... hohoho...

BUT

Bile aku teliti dia punya ingredient dia, perghhhhh kiciwa lar sikit....

::Facial Treatment Essence::
Galactomyces Ferment Filltrate, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Water, Sodium Bemzoate, Methylparaben, Sorbic Acid

::Facial Lift Emulsion::
Water, Saccharomycopsis Ferment Filltrate, Gylcerin, Niacinamide, Sucrose Polycottonseedate/ Topocpherol, Isopropyl Isostearate, Butylene Glycol, Dimenthiconel/ Dimenthiconol, Isohexadecane, Polyacrylamide/C13-14 Isoparaffin / Laurenth-7, Cety Alcohol, Topopheryl Acetate, Panthenol, Polymethylsilsesquioxane, Stearyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Methylparaben, Cetearyl Alcohol / Ceteary Glucoside, Disodium EDTA, PEG-100 Stearate, Stearic Acid, Propylparaben, ethylparaben, Dipamitory Hyroxyproline, Sodium hyroxide


Kalau di lihat sekali imbas, terdapat unsur chemical yang bernama 'PARABEN' dan ape yang aku tau kosmetik yang ade unsur paraben idak ler elok... Aku dah teliti semua barang yang aku dah beli tuh, semo ade paraben...

Pastu SK II ini ade unsur alcohol... Dulu orang kate shampoo yang ade alcohol x elok, leh rosak kan rambut... Lar ni, dalam mekap pun ade... X merbahayakan kulit muke kah??? Aku x reti sal istilah2 chemical ni... Cik T.am musti tau... Leh tolong saya???? hohoho...

Memandangkan duit dah melayang, pakai jer lar... Nak pakai sekerap yang di sarankan promoter tu, rasenyer idak ler.... Suh pakai 2x, aku pakai sekali... Leh jimat... kekeke...

p/s : Cik T.am, anda xpat lar nak tengok berubahan pada muke saya ujung bulan ni sebab budget awal bulan depan baru nak start gune... nak perabeh kan ape saki baki produk lame... hohoho.... tunggulah kemuculan ku di pertengahan Ogos.. Wachaaaa..~~~

7 comments:

C'Chanteque Maness said...

hui..dasat cik Imma kiter nie..layan SKII skrg...hehe..
tp ape yg aku tgk dr Officemate aku yg ade 2 3org memakainye..mmg la muke dame nie cun melecun la dorg nie..huhu
so pasal bhn kimia tuh..teman nie bukan la dak sains..satu hape pun xtau..huhu

Naima is IMMA said...

ngeh3... mencube nasib... tgh bujang perabeh jer mane dan... hohohoho... opismate ko tuh memanga sal cun ker or pas SKII dia jd cun???
hohoho... yg aku x tahan paraben tu... byk dah kate produk yg de paraben xelok... aku tgk SKII ni semo de paraben... ampeh...

n0n0n said...

sk11?mak aih....giler kaya makcik ni...ekekeke...tp kn ade member aku pakai mende alah sk2 ni...terus meletopss uu.....mencanak naik saham dia....owh fyi,kwn aku ni lelaki lembut...huhuhuhuh......mmber aku waktu stadi....dia pakai awal sem then akhir sem tiap minggu je g kl...aku penah tanya,dia ckp g jumpa skandal2....skandal2?ahaks....dh ko bazir rm300 tu pakai je la makcik oi...hahahahaha

StingRay said...

Bagi aku,kalau masa kita baca isi kandungan sesuatu produk tu,kalau kita rasa macam duduk dalam kelas kimia ja,elok jauhkan.

itu je petua aku. =)

Yorke Kun said...

haih,xpayah la pkai bnda pelik2 sume tu..kak ima dah ckup cun kot..kipas,kipas..hahaha

Naima is IMMA said...

nonon : jgn lor samekan aku ng jantan lembut ko tuh... xkuase aku.... ohhhh klu tol SK II ini miracle, berbaloi duit aku.... hohoho...

jamil : hahaha, aku pun mmg dah rase cam dok kelas chemical jek... dah lar mase dulu pun x paham2.... sekrang lg senget...

yorke : ahaiii dik, xkan kipas jer kot....??? kasi econ terus lar....

Princess Vogue said...

dulu pakai SKII.mmg mahal giler. bayar pejam mata jela..hahaaha.
blk umah, godek2 la SKII tu rupe2nye ada paraben. menyesal...
beli pulak produk malaysia sf beauty, peh skali kkm kesan ada mercury daaa..mula2 tu cun la, bile repeat order hancus terus mukaku...mercury dh mkn muka.
skrg guna Shaklee. betul2 natural. murah pun murah. tahan 7-8 bulan

jum singgah http://princesscyberdiary.blogspot.com/p/healthy-beauty.html

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin