20 June 2012

Majlis Perkahwinan : Baju Kahwin

Mase My Big Day aritu, aku hanya mempunyai dua pasang baju sahaja... 1 pasang untuk nikah... 1 pasang lagi untuk sanding.... Baju nikah aku wat sendiri (hantar tempah lar weiii)... Baju sanding lak, aku sewa same tempat dengan pelamin aku...

Baju Semasa Majlis Persandingan

Glamor x glamor, baju sanding i pakai baju 2nd hand Eira Syazira gitu... And bukan 2nd hand pun, dah ber'hand2 dah orang pakai sebenarnyer... Hahaha... Baju Eira ni best.... Walaupun badan aku cam tong drum, tapi masih nampak seksi lagi.. Auww..... Pastu dia punya sulam, manik memang gorgeous... Rumbai2 belah kaki pun aku suka... Nampak elegen walaupun serabut... Pendek kate serabut2 kemas... I Love it... Dan yang paling best, aku x nampak pendek ngan baju ni... Pemilihan yang tepat kan... Eheeee....

Bagi baju suamiku pula, sorry lar nampak agak ketat rupanya... Kalau tengok di realiti x pasan pun... X sangka dalam pic ketara sangat lar plak.. Alahai sayangnyer... Ni mesti kes suami ku, senang hati sangat... Asek makan jer sebelum ni... Isk3...


Selain itu, tiara yang Zaha Wedding Planner kasi pun mewah... Berat woo.... Selalu aku pegang Tiara dia ringan jer. Pastu siap dah pudar kaler... Tapi yang dia ni memang best... Lip lap lip lap noq.... Jangan jeles.... Kekeke....

Baju Semasa Majlis Akad Nikah

Baju nikah aku wat sendiri.... Ok, aku hantar tempah lar kat tailor... Isk3.... Kain aku beli kat Jakel... Cam bese lar, Jakel kan banyak kain untuk baju pengantin... Cantik dan murah kalau nak dibandingkan kedai2 seperti Gulatis ker and ape2 lar yang sebaris dengannya... Aritu aku beli kain harga RM300 (FOC Kain baju melayu lelaki dengan samping). Ok lar tu... Aku pun dapat 4m kain lace dengan lining sekali... Kain ni dah siap ade sulam manik... Cunnn... Hehehehe...

Tempah jahit lak, cam biasa aku mestilah hantar ke Maryam Fesyen... Best tailor in Kg Manjoi k... And maybe dalam Ipoh pun boleh... Hehehe.... Pada aku, kalau nak jahit baju kebaya ke, kurung moden ker, pesak gantung ker, aku hanya percaya hantar ke Maryam Fesyen jer... Orang lain dah xnak dah... Baju kurung x berbaloi hantar ke sini sebab aku dah ade tailor lain yang best dah murah iaitu Makcik Odi... Hehee...

So kalau nak jahit baju yang jenis shape2 badan, cam kebaya tu memang lar aku akan ke Maryam fesyen... Jahit dia memang sedap... Selesa sangat bile di pakai.... Pastu harganya lebih murah kalau dibandingkan dengan tailor Cina... Tapi kelemahannya, lambat sikit nak siap... Sebab memang ramai yang hantar ke sini... Tapi dalam lambat2 pun, dia x penah lebih dari masa yang di janjikan... Pada rase tingin nak rase ke'Best'an baju jahitan Maryam Fesyen, bolehlah menghubungi beliau di alamat berikut

Maryam Fesyen
(Jahitan Pakaian Wanita)
33 A, Jalan Datin
Kg Manjoi
30020, Ipoh Perak

019-5418965

Pape pun semuanya baik2 saja... Aku pun sempat hantar jahit manik pada bahagian leher dekat Kak Niza, Opismate aku... Dia memang pnadai jahit manik.. Kemas dah cantek gitu... Saya sangat suke...
 

6 comments:

C'chanteque Manes said...

badan tong drum apenye..ko kurus la..ko pkai bju tu pn still longar2 lg..xketat sgt..klu tgk si Eira syazira pkai mmg fit giler dgn badan..nmpk cm bdn die lg besar dr ko..tp aku stuju..dress ni mmg sgt2 cntik..aku xabes2 puji bju ko..hehehe..cuma kurang kena ngan plamin la..sme kaler...hehe

Imma Yusri said...

longgar2 tu sebab dah fitting... kasi beso sikit... eira mestilah nak fit.. baru nampak bontot dia yang vogue tu... hehehe...
haah pelamin same kaler ngan baju... at least sofa tu patut jgn kaler tu... aku jadi tenggelam... uhuu

hanniKASIM said...

salam sis,

butik pengantin yg sis amik ni katne ye?

tq

Imma Yusri said...

@hannikasim
Wsalam dear...
baju ni sewa kat ZAHA Wedding Planner...

kat area Ipoh gak...

Anonymous said...

salam sis.. ni tanya
mahal x zaha wedding planner tu?
pelamin + baju pengantin sewa tu total brape ek
sori..also bride to be from ipoh..tgh nak survey2 lg..
thank uuu... :)

Imma Yusri said...

Wsalam....
Zaha ni agak mahal lar... Dan semakin hari semakin mahal... Almaklumlah orang dah semakin naik... klu ke Zaha RM5k mmg dah macam bese jer... Huhuhu.... Tapi mahal2 pun, puas hati lar jugak dgn design yang di buatnyer....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin