19 June 2012

Majlis Perkahwinan : Kad Kahwin & Bunting

Proses untuk pembuatan kad kahwin x susah pun... Sebab sy dah ade personel designer... kekeke...

Ciri kad kahwin ku...
  1. Bentuk poskad
  2. Guna glossy paper
  3. 50 % jer kaler (mean sebelah ade kaler, sebelah lagi iatm putih jer)
Untuk kad kahwin, aku memang xmo spend mahal2.... Buat ape, pas kahwin orang mesti buang jer kad kite kan... So paling jimat paling bagus... Kekeke... Tapi kad aku ni xlar murah sangat... Sebab aku buget nak RM0.30 camtu jer.. Tapi kad aku mencecah RM0.50... Mesti korang kate aku ni kedekut giler... RM0.50 pun nak berkira... Lain lar makan 2-3 inggit... Tapi xper, aku berusaha menyalurkan wang2 pada wedding buget ni pada arah yang paling bagussss....
 Dugaan Semasa Wat Wedding Card

Tolong jangan pandang remeh bagi urusan kad kahwin ok... Saya memang x lalui saat2 genting nak wat kad kahwin, tapi saya penah terbace blogger2 lain mengadu akan masalah proses nak buat kad kawen.... Antara masalah yang biasa2 sangat terjadi adalah...
  1. Salah eja, salah title, salah tarikh, salah alamat n bla... bla.. bla...
  2. Salah map.. Kite draf lain, diorang print lain...
  3. Lambat proses... Dari mula anta draft, sampai nak tengok sample pun makan mase bulan2... Giler ape.. Ingat wat draft plan menara condong KL ker???
  4. Walaupun sample dah betui, tup2 bile print lain lak jadinyer... Ade gak jadi, tapi kadang2...
Masalah paling selalu dengar adalah masalah 1-3... Jadi kalau rase nak kahwin tu, cepat2 lar draft kad kahwin... Jangan tangguh2kan bagi mengelakan anda mengalami Hyperpressure menjelang big day.... Gud Luck...

Bunting lak...
Ntah pada aku kedua-dua perkara ini bukan menjadi masalah kepada aku, sebab semua di serahkan kepada Hubby... dialah design, dialah yang anta print and dia jugak yang hantar kepadaku... hehehe... mekaseh Hubby atas susah payah anda... Ayang sangat hargai...

4 comments:

C'chanteque Manes said...

kad kawen xmahal xpe..bukan org frame pn kad kawen ni...last2 nnt org buang gak..lbh baik prabih duit kt benda lain dr kad kawen....hehe

Imma Yusri said...

ko nanti pun jgn lar membazir pada kad kawen....

Mohd Rashidi said...

x semestinya..kad kawen ni siapa kata x penting...itu adalahsilap..tanpa kad kawen nie..sapa la kita..dah siapa la family kita kalau masa nak menjemput tetamu2 terhormat kita di majlis bahagia tue nnt..tak gitu..but find the right place, saving more and good for us..jgn xsebab nak saving..details dlm kad hancus..esok tetamu nak dtg..ada yg pergi majlis jiran sebelah kampung plak..hehehe..

from : Mr.Hubby

Imma Yusri said...

@suamiku : owhhh mentang2 dia orang yang bersusah payah membuat kad, komen panjang2 kat sini.... Mekaseh yer sayang sebab telah menyettlekan masalah kad ni.... i love it...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin